Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 423830
Resolució de la Tinenta de Batle delegada de Serveis Generals, Informàtica, Comunicació i Coordinació Municipal, de data 27 de juny de 2023, per la qual es desisteix de la convocatòria per proveir, com a personal funcionari de carrera, dues places de Major de la Policia Local (BOIB, núm 51, de 22 d'abril de 2023), corresponents a l'oferta d'ocupació pública de l'any 2022, pel sistema de promoció externa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Decret de Batlia

Fets

1. Mitjançant Decret de Batlia de data de 28 de març de 2023, s'aprovaren les bases reguladores del procés selectiu per a cobrir dues places de major de Policia Local de l'Ajuntament de Calvià per promoció externa (BOIB, núm 51, de 22 d'abril de 2023).

2. La convocatòria es va publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat núm. 128 de 30 de maig de 2023 i es va iniciar el termini de presentació d'instàncies, durant vint dies hàbils, que finalitza el dia 27 de juny de 2023.

3. Consta en l'expedient que fins al dia d'avui han presentat sol·licitud de participació al procés selectiu dos interessats i que les taxes abonades per cadascun d'ells és de 22 €.

4. El procés selectiu que es troba en el tràmit procedimental d'inscripció i encara no hi ha resolució d'admissió d'aspirants, s´ha de deixar sense efectes per motius organitzatius i de reestructuració d'efectius del cos de Policia Local de Calvià.

Fonaments de dret

1. L'article 93 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, preveu la possibilitat que l'Administració desisteixi dels procediments iniciats d'ofici.

Amb motiu del nou projecte per a la Policia Local del municipi, de reorganització del cos, ja no és necessari proveir de forma immediata les dues places de major convocades. El bon funcionament del cos de Policia Local de Calvià, que té com a principals objectius mantenir la seguretat i l'ordre així com fer respetar les lleis i protegir els ciutadans, i que redunda en benefici de l'interès comú, motiva el desistiment de la convocatòria publicada i procedir a convocar les dues places de Major en un altre moment.

En aquest sentit, s'ha de recordar que les places convocades estan incloses dins de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2022, i que poden convocar-se més endavant com permet l'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (TREBEP) que estableix que l'oferta pública s'haurà d'executar dins el termini improrrogable de tres anys.

2. L'article 109.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, disposa que les administracions públiques podran revocar, mentre no hagi transcorregut el termini de prescripció, els seus actes de gravamen o desfavorables, sempre que tal revocació no constitueixi dispensa o exempció no permesa per les lleis, és a dir contrària al principi d'igualtat, a l'interès públic o a l'ordenament jurídic.

No és fins que l'administració realitza actes de desenvolupament de les bases, com l'aprovació de les llistes definitives d'aspirants admesos, moment a partir del qual sorgeix el dret dels interessats a que el procés es desenvolupi conforme a las normes de la convocatòria. No obstant això, mentre aquesta situació d'admissió no s'hagi produït no cap parlar de drets adquirits.

Per tant, és possible procedir a la revocació de las bases de la convocatòria de dues places de Major amb aplicació de l'article 109 esmentat de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Certament, la simple presentació d'una instància sol·licitant prendre part en el procediment selectiu, no origina en el que la presenta més que una mera expectativa de dret i no un autèntic dret, que només sorgeix a partir del moment en què se li hagués inclòs en la llista provisional d'aspirants admesos, la qual cosa, en aquest cas no es dona ja que ens trobam en el tràmit procedimental d'inscripció per participar en la convocatòria de les dues places de Major.

Per tot l'exposat, aquesta Tinença de Batlia, en virtut de la facultat que li confereix l'article 21.1.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, dicta la següent

Resolució

1. Desistir de la convocatòria per proveir, com a personal funcionari de carrera, dues places de Major de la Policia Local (BOIB, núm 51, de 22 d'abril de 2023), corresponents a l'oferta d'ocupació pública de l'any 2022, pel sistema de promoció externa mitjançant concurs oposició.

2. Procedir d'ofici a la devolució de les taxes abonades pels aspirants que han participat en el procés selectiu.

3. Notificar aquesta resolució als membres del tribunal qualificador i a quantes persones s'hagin inscrit en el procés selectiu.

4. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Calvià, en la data de la firma electrònica (27 de juny de 2023)

La tinenta de batle delegada de Serveis Generals, Informàtica, Comunicació i Coordinació Municipal Isabel Bonet Saum (Delegació per Resolució de Batlia de 19/06/2023)