Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE BUNYOLA

Núm. 417817
Decret de delegació de competències als regidors i regidores

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb el que disposen els articles 43.3 i 46.1 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, es sotmet a informació pública el Decret de Batlia núm. 2023-0665, de data 21 de juny de 2023, que literalment diu:

Expedient núm.: 2087/2023

Assumpte: Decret de delegació de competències als regidors i regidores

DECRET DE BATLIA

Un cop constituït el nou Ajuntament, i a fi de dotar d'una major celeritat i eficàcia l'actuació municipal, la Batlia considera necessari, en ús de les facultats que em virtut de les atribucions que em confereix l'art. 43.3 i següents, en relació amb els articles 114 i següents, tots ells del RD 2568/86, de 28 de novembre de 1986, mitjançant el qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, juntament de conformitat amb el disposat a l'article 21.3 de la llei 7/1985, reguladora de les Bases de Règim Local.

RESOLC:

Primer. Nomenar Tinents de Batle a les regidores següents:

  • Sr. Miquel Ballester Ferrer, primer tinent de Batle
  • Sra. María Victoria Muñoz Durán, segona tinenta de Batle
  • Sra. Maria antonia Serralta Cunill, tercera tinenta de Batle
  • Sr. Joan Tomás Baos Estrany, quart tinent de Batle
  • Sra. Maria Inmaculada Payeras Balle, quinta tinenta de Batle

Correspon als Tinents de Batle, substituir en la totalitat de les seves funcions i per l'ordre del seu nomenament, al Batle, en els supòsits d'absència, malaltia i impediment que impossibiliti a aquest per a l'exercici de les seves atribucions.

Segon. Efectuar, a favor dels regidors i regidores que a continuació es detallen, la delegació d'atribucions de gestió i resolució dels assumptes de les seves regidories respectives, d'acord amb la seva definició funcional:

  • Sr. Miquel Ballester Ferrer, primera tinent de Batle i regidor delegat d'Esports, Comunicació i Recursos Humans (Funció pública i Personal).
  • Sra. María Victoria Muñoz Durán, segona tinenta de Batle i regidora delegada d'Infraestructures, Manteniment, Brigada municipal i Neteja.
  • Sra. Maria Antonia Serralta Cunill, tercera tinent de Batle i regidora delegada de Cultura, Festes, Educació i Joventut.
  • Sr. Joan Tomás Baos Estrany, quart tinent de Batles i regidor delegat d'Economia i Hisenda i Urbanisme.
  • Sra. Maria Inmaculada Payeras Balle, quinta tinent de Batle i regidora delegada de Serveis Socials, Gent Gran, Sanitat i Associacions.
  • Sr. Francisco Balcázar Benito, regidor delegat de Sostenibilitat, Circularitat i Medi Ambient, Activitats, Turisme, Comerç i Nuclis.

Tercer. La delegació de competències a favor dels regidors i regidores esmentats a la qual s'ha fet referència anteriorment comportarà tant la facultat de direcció de la regidoria corresponent com la seva gestió, inclosa la signatura de documents de tràmit o definitius, i comportarà la incoació, tramitació i resolució dels expedients sancionadors corresponents. La delegació anterior no inclou la facultat de resoldre els recursos administratius corresponents.

Quart. Declarar les delegacions anteriors atorgades per la Batlia a favor dels regidors i regidores delegats com les úniques vigents.

Cinquè. Les atribucions delegades s'hauran d'exercir en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, i no són susceptibles de ser delegades per les persones titulars a un altre òrgan o regidor/a. En aquest sentit, els regidors i regidores delegats actuaran sota la coordinació i direcció de la Batlia.

Sisè. Les resolucions adoptades per delegació s'entendran dictades per la Batlia com a titular de la competència originària i, en conseqüència, esgotaran la via administrativa.

Setè. Els acords adoptats pels regidors i regidores delegats tindran el mateix valor jurídic que les dictades per la Batlia com a titular de la competència original, i gaudiran, en conseqüència, de la presumpció de validesa i executivitat.

Vuitè. Els acords adoptats per delegació hauran de fer constar les circumstàncies de l'origen delegat de la seva competència i s'haurà d'inserir al final de la part expositiva el següent:

Aquest Decret s'adopta en virtut de les delegacions efectuades per la Batlia d'aquest ajuntament, mitjançant Decret número ..., de data ... de juny de 2023 i publicat al BOIB de data ....”

Novè. En cas d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altre impediment dels regidors i regidores delegats, assumirà directament i automàticament les seves competències la Batlia, com a titular de la competència originària, entenent-se a aquests efectes exercitada la potestat d'avocació d'acord amb la present resolució, sense necessitat d'una nova resolució expressa en aquest sentit.

Desè. Notificar aquesta resolució als regidors i regidores afectats, entenent-se acceptada la competència delegada de manera tàcita si dins el termini de les 24 hores següents a la notificació no s'hi manifesten en contra, o es fa ús de la delegació.

Onzè. Donar compte al Ple d'aquesta resolució en la primera sessió que tingui lloc i publicar-ne el text al Butlletí Oficial de les Illes Balears, Taulell d'anuncis, i donar difusió d'aquesta resolució al portal de transparència de la web municipal, tot als efectes del seu general coneixement.

Dotzè. De conformitat amb el que disposa l'article 44.2 i 46.1 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, aquesta resolució tindrà efectes des de l'endemà de la data del Decret i fins que no es modifiqui; sens perjudici de la potestat d'avocació de la Batlia.

 

(Signat electrònicament: 22 de juny de 2023

El batle - president Juan Antonio Riera Llabres)