Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 413760
Delegació de l'autorització per celebrar noces civils en els regidors i en les regidores de l'Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

DELEGACIÓ DE L'AUTORITZACIÓ PER CELEBRAR NOCES CIVILS EN ELS REGIDORS I REGIDORES D'AQUESTA CORPORACIÓ

Per Decret de batlia número 2023-2523 de data 21 de juny de 2023, s'ha dictat el següent:

«DECRET

De conformitat amb l'article 51 del Codi Civil, en la redacció donada per la Llei 35/1994, de 23 de setembre, de modificació en matèria d'autorització dels matrimonis civils pels batles, el qual estableix que són competents per autoritzar el matrimoni civil el batle del municipi on s'hagi de celebrar el matrimoni o regidor/a en què aquest delegui.

Amb la finalitat de dotar d'una major celeritat i eficàcia a l'actuació municipal, en ús de les facultats que em confereixen els articles 21.3 i 23.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL), articles 43 i 44 del RD 2568/1986, de 28 de novembre, Reglament d'organització i funcionament de les entitats locals, article 3 del Reglament orgànic Municipal (ROM) i article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, on es regulen les competències de la batlia que no són susceptibles de delegació i el seu règim jurídic.

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent,

RESOLC

1. Delegar de forma indistinta, en tots els regidors i regidores d'aquesta corporació, la competència que l'article 51.1 del Codi Civil atorga a la batlia per autoritzar els matrimonis civils que es celebren en aquest terme municipal, quan els contraents sol·liciten que sigui autoritzat el matrimoni per qualcun dels membres electes de la corporació o quan la batlia no hi pugui assistir.

Aquesta delegació faculta a tots el regidors i regidores que s'indiquen per autoritzar matrimonis civils, sense que en una mateixa cerimònia hi pugui intervenir més d'un d'ells:

- Paula Asegurado Rosso.

- Carme Gomila Domínguez.

- Ferran Montero Sitges.

- Joana Maria Llull Nadal.

- Sebastià Llodrà Oliver.

- Mateu Marcé Riera.

- Núria Hinojosa Abenza.

- Artur Aguiló Frau.

- Maria Antònia Truyols Martí.

- Llorenç Mesquida Adrover.

- Maria Antònia Sansó Jaume.

- Magdalena Maria García Perelló.

- Bernardino Bou Barbosa.

- Jerònima Maria Vidal Riera.

- Juan Pedro Juan Sureda.

- Cristina Gómez Massanet.

- Antònia Llodrà Brunet.

- Júlia Acosta Miquel.

- Esteban Sureda Suñer.

- Lorenzo Nadal Pont.

A aquests efectes, la coordinació per a la designació del regidor o regidora actuant s'establirà pel Departament de Batlia.

2. Les competències delegades s'exerciran en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, no sent susceptibles de ser delegades pels seus titulars en cap altre òrgan o membre de la corporació.

3. Les resolucions que s'adoptin per delegació, que seran immediatament executives i presumptament legítimes, s'entendran dictades per aquesta batlia com a titular de la competència originària.

En el text de l'acta matrimonial adoptada pels membres de la corporació en virtut d'aquesta delegació s'haurà de fer constar aquesta circumstància.

4. De conformitat amb l'article 44.2 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, aquestes delegacions tendran efectes des de l'endemà de la data d'aquesta resolució i seran de caràcter indefinit, sense perjudici de la potestat d'avocació d'aquesta batlia.

5. Donar compte de la present resolució al Ple en la primera sessió que es convoqui de conformitat amb l'article 38.d) i 44.4 ROF; notificar-la personalment als regidors i regidores i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament, en compliment del que disposa l'article 44.2 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, i difondre-la, d'acord amb el principi de transparència, mitjançant la seva publicació actualitzada i permanent a la seu electrònica municipal, en compliment del que disposen els articles 5 i següents de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern.

6. Comunicar aquest resolució a tots els regidors i regidores afectats i als serveis administratius del Departament de Batlia per al seu coneixement i efectes, entenent-se acceptada aquesta delegació de competències de forma tàcita, si dintre del termini de tres dies hàbils comptats des de la notificació de la resolució, els destinataris no fan manifestació expressa davant l'òrgan delegant de què no accepta la delegació, segons el que estableix l'article 114 del ROF.»

 

Manacor, a la data de la signatura electrònica (21 de juny de 2023)

El batle Miquel Oliver Gomila