Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 406665
Decret de delegacions de competències de la batlia a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlessa, en data de  19 de juny de 2023, ha dictat la resolució següent:

DECRET DE BATLIA

En aplicació de les atribucions que em confereixen els articles 43 i següents i 115 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, en relació amb l'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de règim local (LBRL) i article 13 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim jurídic de les Administracions públiques i del procediment administratiu comú, resolc:

1. Delegar a la Junta de Govern les competències pròpies d'aquesta batlia següents:

a) Disposar despeses dins del límit de la meva competència (art. 21.1.f LBRL) i aprovació de factures no domiciliades.

b) Les contractacions d'obres, de subministrament, de serveis, els contractes de concessió d'obres, els contractes de concessió de serveis i els contractes administratius especials, quan el seu valor estimat no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni, en tot cas, la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva durada no sigui superior a quatre anys, incloses les eventuals pròrrogues, sempre que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada. Així com qualsevol altre tipus de contractació, de la qual la Llei atribueixi la competència al batle. Els contractes menors no són objecte de delegació.

c) L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin prevists al Pressupost (art. 21.1.o LBRL).

d) L'adjudicació de concessions sobre els béns de l'entitat local i l'adquisició de béns immobles quan el pressupost base de licitació, no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats.

e) Atorgar les llicències, llevat que les lleis sectorials ho atribueixin expressament al Ple o a la Junta de Govern Local (21.1.q LBRL); llevat de les llicències d'obra menor, les pròrrogues i canvis de titularitat de qualsevol tipus de llicència, així com les llicències d'instal·lació, obertura i funcionament de tipus permanent major i no permanent extraordinàries i exceptuables.

f) Aprovació dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïts al Ple, així com l'aprovació dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.

g) En matèria de convenis, l'autorització/aprovació dels convenis i similars –que no siguin competència expressa del Ple-, tret que per raons d'urgència la batlia resolgui autoritzar-los/aprovar-los directament, pel que queda facultada, tot considerant a la Junta de Govern Local com a òrgan executiu municipal general en aquestes matèries.

2. Les delegacions a què es refereix l'apartat anterior són genèriques, a l'empara del que disposa l'article 43.5.b) del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF), incloent les facultats de direcció i gestió, així com també la facultat de resoldre mitjançant actes administratius, inclosa la facultat compresa a l'article 115.c) del ROF; mentre que aquesta batlessa conservarà, de les matèries delegades, les facultats a què es refereix l'article 115.a) i 115.b) del ROF.

3. Les atribucions delegades s'entendran acceptades tàcitament si la Junta de Govern Local no realitza manifestació expressa de què no les accepta.

4. Publiqui's aquesta resolució al BOIB, notifiqui's a la Junta de Govern, i doni's compte al Ple de la Corporació en la primera sessió que mantengui. Tot i la seva posterior publicació, aquesta resolució entrarà en vigor en el dia d'avui.

 

Campos, a la data de la firma electrònica (20 de juny de 2023)

La batlessa Francisca Porquer Manresa