Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 389757
Extracte de la convocatòria per a la concessió de subvencions i ajudes econòmiques per impulsar el sector cultural local 2023 (Base de dades nacional de subvencions núm. 70225)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3b i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet de les bases es pot consultar en el BOIB d'aquest mateix dia.

OBJECTIU

L'objectiu d'aquesta convocatòria és donar suport a la cultura local i contribuir el foment i desenvolupament al sector cultural al municipi de Pollença, tant si es tracta de produccions artístiques com si s'inclouen dins les denominades indústries creatives.

Amb la finalitat de reforçar un pilar fonamental de la nostra identitat i un factor clau per al desenvolupament sociocultural de la ciutadania, aquestes subvencions i ajudes econòmiques pretenen, també, afavorir una acció conjunta entre el sector públic i el privat i ser d'utilitat tant pels projectes emergents com per aquells que compten amb una major trajectòria.

Les activitats subvencionables s'han d'iniciar i desenvolupar dins el període comprès entre l'1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023 i s'han d'englobar dins una de les línies següents:

1. Línia 1. Arts Escèniques: teatre, dansa, música, òpera, teatre musical, performance, cabaret, recital, titelles, circ o comèdia.

2. Línia 2. Arts Plàstiques, audiovisuals i literàries: dibuix, pintura, gravat, còmic, escultura, ceràmica, orfebreria, art digital, fanart, fotografia, net.art, vídeoart i altres publicacions.

3. Línia 3. Jornades, seminaris, trobades, mostres i estudis i treballs d'investigació sobre temes relacionats amb el patrimoni, la història, la naturalesa, l'arquitectura i/o la llengua.

Es cobreix, així, la competència que confereix l'article 30.26 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, regulat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Beneficiaris

Podran sol·licitar les subvencions:

― Les persones físiques i jurídiques amb vocació o formació artística.

― Les associacions i fundacions culturals sense finalitat de lucre inscrites al registre d'entitats culturals de la Direcció General de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears i donades d'alta al registre d'entitats locals de l'Ajuntament de Pollença.

― Les agrupacions de persones físiques o jurídiques privades i les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat, que encara que no tinguin personalitat jurídica, puguin dur a terme les accions que es pretenen fomentar.

Activitats subvencionables

5.1. Línia 1: Arts Escèniques

Qualsevol projecte cultural englobat dins l'àmbit de les arts escèniques –com per exemple les disciplines de teatre, dansa, música, òpera, teatre musical, performance, cabaret, recital, titelles, circ o comèdia– que potenciï i enriqueixi el teixit cultural del Municipi de Pollença i que es desenvolupi dins el mateix municipi durant l'1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023; període de que és objecte aquesta subvenció.

5.2. Línia 2: Arts Plàstiques, audiovisuals i literàries

Qualsevol projecte cultural englobat dins l'àmbit de les arts plàstiques, visuals o literàries –com per exemple les disciplines de dibuix, pintura, còmic, gravat, escultura, ceràmica, orfebreria, art digital, fanart, fotografia, net.art, vídeoart o altres publicacions– que potenciï i enriqueixi el teixit cultural del Municipi de Pollença i que es desenvolupi dins el mateix municipi durant l'1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023; període de que és objecte aquesta subvenció.

5.3. Línia 3. Jornades, seminaris, trobades, mostres i estudis i treballs d'investigació sobre temes relacionats amb el patrimoni, la història, la naturalesa, l'arquitectura i/o la llengua

Qualsevol projecte cultural englobat dins l'àmbit de les Jornades, seminaris, trobades, mostres i estudis i treballs d'investigació –com per exemple relacionats amb el patrimoni, la història, la naturalesa, l'arquitectura i/o la llengua– que potenciï i enriqueixi el teixit cultural del Municipi de Pollença i que es desenvolupi dins el mateix municipi durant l'1 de gener de 2023 i el 30 de novembre de 2023; període de que és objecte aquesta subvenció.

Bases reguladores

Bases publicades en el BOIB de data d'avui.

Import

L'import destinat a aquesta convocatòria és de 40.000 €.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de deu (10) dies naturals, comptadors a partir del dia següent al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.

 

Pollença, data signatura electrònica (13 de juny de 2023)

El batle en funcions Andrés Nevado Rodríguez