Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 377175
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es modifica, amb motiu de l’estimació d’un recurs de reposició, la resolució de 20 de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició derivades de l’oferta d’ocupació pública addicional d’estabilitat ordinària i excepcional d’estabilització per a l’any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 24 de maig de 2022 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 67, de 24 de maig de 2022).

2. El 1r de novembre de 2022 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 31 d'octubre de 2022 pel qual es van rectificar els errors de l'Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 141, d'1 de novembre de 2022).

3. El 3 de desembre de 2022 es van publicar les Resolucions d'1 de desembre del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals es van aprovar les bases generals i el barem de mèrits que regeixen les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de les modalitats de concurs-oposició i concurs extraordinari, ambdues derivades de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 157, de 3 de desembre de 2022).

4. El 20 de desembre de 2022 es van publicar les resolucions del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals s'aproven les convocatòries específiques dels diferents processos selectius, pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició, derivades de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022, per accedir a places vacants de personal estatutari fix, dependents del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022).

5. El 2 de març de 2023 es va publicar la Resolució de 28 de febrer del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, per la qual es corregeixen diferents errors i es modifiquen amb motiu de l'estimació parcial de diversos recursos de reposició interposats contra les resolucions d'1 de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, establint les categories professionals i/o especialitats de personal estatutari sanitari que mantenien l'exempció del requisit de nivell de català i les que havia d'aplicar-se la previsió establerta en la DA 13a del Decret llei 6/2022 (BOIB núm. 27, de 2 de març de 2023).

6. El 16 de març de 2023, es va dictar la Resolució, corregida el 20 d'abril, del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual s'estima el recurs de reposició interposat per la senyora Lorena Martínez Pons contra les resolucions d'1 de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per les quals s'aproven les bases generals i el barem de mèrits que han de regir les convocatòries dels processos de selecció per mitjà de la modalitat de concurs-oposició i concurs extraordinari derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, i que va tenir com a conseqüència que la plaça de FEA de bioquímica clínica oferta pel sistema de concurs-oposició, passàs a la modalitat de concurs extraordinari.

7. El 25 d'abril de 2023 es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 24 d'abril de 2023 pel qual es modifica l'Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es va aprovar l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari dependent del Servei de Salut de les Illes Balears per la ratificació de l'estimació d'un recurs de reposició, passant la plaça de la categoria professional de FEA de bioquímica clínica de la modalitat de concurs-oposició a la modalitat de concurs extraordinari, la qual cosa va fer que no hi hagués cap plaça que s'oferís per la modalitat de concurs-oposició (BOIB núm. 52, de 25 d'abril de 2023).

Fonaments de dret

1. L'article 119 i concordants de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

2. L'article 51 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix la conservació dels tràmits com la presentació de sol·licituds.

3. L'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que disposa la regulació del recurs de reposició.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Modificar, amb motiu de l'estimació d'un recurs de reposició, la Resolució de 12 de desembre de 2022 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es van aprovar les convocatòries específiques de processos selectius pel sistema de concurs extraordinari i/o concurs oposició derivats de l'oferta d'ocupació pública addicional d'estabilitat ordinària i excepcional d'estabilització per a l'any 2022 del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears que afecten totes les categories professionals, que figura en l'annex.

2. Obrir un termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per presentar sol·licituds per optar a la categoria professional de FEA de bioquímica clínica en la modalitat de concurs extraordinari indicada en l'annex. Si l'últim dia del termini és inhàbil, s'ha d'entendre que es prorroga fins al primer dia hàbil següent.

3. Conservar les actuacions practicades, especialment, la validesa de les sol·licituds presentades dintre del termini i en la forma escaient per optar a la condició de personal estatutari fix de la categoria professional de FEA de bioquímica clínica per mitjà del sistema selectiu de concurs extraordinari.

4. Obrir un termini de 10 dies naturals, comptadors des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè las persones inscrites per optar a la categoria professional de FEA de bioquímica clínica en la modalitat de concurs-oposició, actualment sense efecte, puguin sol·licitar la devolució de la taxa d'inscripció, segons el que estableix el punt 11.4 de les bases generals.

5. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant el director general del Servei de Salut de les Illes Balears en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de publicació de la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la data de publicació de la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sobre la base dels articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

(Firmat electrònicament: 5 de juny de 2023)

La directora de Gestió i Pressuposts Maria del Mar Rossello Amengual Per suplència del director general (art. 14.3 Decret 39/2006, de 21 d'abril) El director general, per delegació de la consellera de Salut i Consum (BOIB núm.191, de 7/11/2020)

 

 

ANNEX Modificació de places de la categoria FEA de bioquímica clínica de la convocatòria específica de les diferents categories/especialitats de facultatiu/facultativa especialista d'àrea (FEA) del procés d'estabilització 2022-2024 del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 165, de 20 de desembre de 2022)

1. En el punt 2 de l'apartat «Fets i fonaments de dret»

on diu:

Bases generals

Data de publicació

Núm. BOIB

Núm. total places

Concurs extraordinari

Concurs oposició

3 de desembre de 2022

157

136

327

ha de dir:

Bases generals

Data de publicació

Núm. BOIB

Núm. total places

Concurs extraordinari

Concurs oposició

3 de desembre de 2022

157

137

326

2. En el punt 3 de l'apartat «Fets i fonaments de dret»

on diu:

Categoria professional

Nombre de places segons modalitat i torn

Concurs extraordinari

Concurs oposició

 

Torn lliure

Total

Torn lliure

Torn lliure discapacitat

FEA de bioquímica clínica

1

1

1

-

ha de dir:

Categoria professional

Nombre de places segons modalitat i torn

Concurs extraordinari

Concurs oposició

 

Torn lliure

Total

Torn lliure

Torn lliure discapacitat

FEA de bioquímica clínica

2

-

-

-

3. En l'annex 2 «Categories, requisits de titulació i especialitat, si escau, nivell de català i distribució de places»

on diu:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Especialitat

Nivell de català

Places

Concurs oposició

Concurs extraordinari

Torn lliure

Torn lliure discapacitat

Total

Torn lliure

Total

FEA de bioquímica clínica

Llicenciatura o grau en Medicina/Biologia/ Bioquímica/ Farmàcia/Química

B2

1

-

1

1

1

 

 

 

 

 

 

ha de dir:

Categoria professional

Titulació mínima requerida

Especialitat

Nivell de català

Places

Concurs oposició

Concurs extraordinari

Torn lliure

Torn lliure discapacitat

Total

Torn lliure

Total

FEA de bioquímica clínica

Llicenciatura o grau en Medicina/Biologia/ Bioquímica/ Farmàcia/Química

B2

-

-

-

2

2