Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 368107
Extracte de l’aprovació, per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de data 25 de maig de 2023, de la convocatòria per a la concessió d’ajudes destinades a finançar projectes de sostenibilitat i accessibilitat en el sector turístic eivissenc, promoguts per entitats sense ànim de lucre, empreses privades i persones físiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Núm. d'identificació de la convocatòria (BDNS). Referència IGAE: 699366

De conformitat amb allò establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte convocatòria per a la concessió d'ajudes destinades a finançar projectes de sostenibilitat i accessibilitat en el sector turístic eivissenc, promoguts per entitats sense ànim de lucre, empreses privades i persones físiques.

1. Objecte i finalitat.

1.1. Les presents bases tenen per objecte regular la concessió d'ajudes per part del Consell Insular d'Eivissa, en règim de concurrència competitiva, destinades a fomentar el desenvolupament de projectes encaminats a millorar la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic eivissenc, que es desenvolupin o s'hagin desenvolupat dins el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 30 d'abril de 2023 tendents a millorar la competitivitat, la diversificació, la digitalització i la desestacionalització de l'oferta turística, la creació d'activitats i productes turístics vinculats a l'oferta d'ecoturisme, així com a la conservació del patrimoni natural, especialment en espais litorals i en l'àmbit marítim, i del patrimoni cultural de l'illa d'Eivissa.

1.2. En aquesta convocatòria s'estableixen dos modalitats d'ajudes:

MODALITAT A: Ajudes destinades a projectes portats a terme per associacions sense ànim de lucre.

MODALITAT B: Ajudes destinades a projectes portats a terme per empreses privades i /o persones físiques.

1.3. Podran ser objecte de subvenció totes les actuacions relacionades amb la millora de la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic eivissenc, i, en concret, actuacions o projectes vinculats a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), accions o campanyes de formació i sensibilització, entre d'altres, que s'hagin portat o es portin a terme entre l'1 de gener de 2020 i el 30 d'abril de 2023.

A títol merament indicatiu i no exhaustiu, es podran subvencionar despeses derivades les següents actuacions:

- Celebració d'activitats i/o d'esdeveniments de formació i conscienciació sobre sostenibilitat i accessibilitat que tenguin una relació directa amb el sector turístic de l'illa d'Eivissa, dirigides tant a turistes com a residents.

- Celebració d'activitats i/o esdeveniments que contribueixin a la millora de la imatge de l'illa d'Eivissa en els principals mercats emissors, com a destinació referent en termes de sostenibilitat i/o accessibilitat.

- Celebració d'esdeveniments que incloguin actuacions relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i vinculades al sector turístic de l'illa d'Eivissa.

- Disseny i edició de material de distribució gratuïta (guies, fullets, díptics, tríptics, cartells o altres formats que serveixin de suport per a la difusió de projectes de sostenibilitat i accessibilitat que tenguin una relació directa amb el sector turístic de l'illa d'Eivissa).

- Realització a l'illa d'Eivissa de jornades i seminaris sobre temes relacionats amb la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic.

- Disseny, millora i/o manteniment de pàgines web i xarxes socials relacionades amb la sostenibilitat i accessibilitat en el sector turístic eivissenc.

- Producció i realització d'arxius i suports d'àudio i vídeo —DVDs, CDs o un altre tipus de suport informàtic— que incloguin continguts que fomentin la sostenibilitat i/o l'accessibilitat del sector turístic eivissenc.

- Actuacions de foment de la utilització del producte local.

1.4. Cada entitat sol·licitant podrà presentar a la convocatòria, un màxim de tres projectes. En cas que un mateix sol·licitant presenti més de tres projectes, només es valoraran els tres primers, segons l'ordre de presentació per registre d'entrada.

En cas que dos sol·licitants diferents demanin la subvenció per a un mateix projecte, només es valorarà la proposta realitzada per l'entitat que acrediti ser la promotora del projecte, i, pel cas que els dos sol·licitants puguin acreditar aquest extrem, només es valorarà la primera de les propostes presentades, segons l'ordre de presentació per registre d'entrada, mentre que l'altra proposta restarà exclosa de la convocatòria.

En el cas d'entitats que gestionin diversos projectes, aquestes han de presentar una sol·licitud per cada projecte concret per al qual sol·licitin la subvenció, excepte si aquests projectes conformen un programa únic de diverses actuacions.

1. 5. Resten expressament exclosos d'aquestes bases i de la convocatòria:

a) Les persones, entitats o organismes pertanyents al Consell Insular d'Eivissa.

b) Els ajuntaments de l'illa d'Eivissa.

c) Les persones, entitats o organismes que no es trobin al corrent de pagament de les obligacions tributàries i de la seguretat social, així com amb la Tresoreria del Consell Insular d'Eivissa.

d) Les persones, entitats o organismes que no hagin complert les obligacions pròpies dels beneficiaris de subvencions atorgades pel Consell Insular d'Eivissa en convocatòries anteriors.

e) Les persones, entitats o organismes que hagin estat sancionades o condemnades per exercir o tolerar pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o sentència judicial ferma.

f) Les persones, entitats o organismes que no compleixin amb els requisits establerts en la present convocatòria i/o amb aquells per obtenir la condició de beneficiari d'ajudes públiques.

1.6. En el cas de les ajudes corresponents a la modalitat B, les empreses beneficiàries hauran de complir amb les condicions d'exempció i els límits de l'article 3 del Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.

L'import total de les ajudes de minimis concedides per un Estat membre a una única empresa no excedirà de 200.000 euros durant qualsevol període de tres exercicis fiscals.

En aquest sentit, en l'annex IV d'aquestes bases de la convocatòria hi figuren les declaracions de las ajudes de minimis, així com d'altres ajudes percebudes pels sol·licitants.

1.7. La convocatòria de subvencions es porta a terme sobre la base dels principis de publicitat, transparència, concurrència, igualtat de gènere, objectivitat i eficiència en el compliment de l'objecte de les accions subvencionades per part del Consell Insular d'Eivissa.

2. Dotació econòmica.

2.1. Per al finançament de la present convocatòria es destinarà la quantitat màxima de tres-cents mil euros (300.000,00 €), que es faran efectius amb el següent desglossament:

- MODALITAT A: Ajudes per associacions sense ànim de lucre. Dotació de cent mil euros (100.000 €) amb càrrec a la partida pressupostària 4321-48900 de l'exercici pressupostari corresponent a l'any 2023, amb un màxim de 25.000 € per projecte i un màxim de 75.000 € per entitat beneficiària.

- MODALITAT B: Ajudes per empreses privades i/o persones físiques. Dotació de dos-cents mil euros (200.000 €) amb càrrec a la partida pressupostària 4321-47900 de l'exercici pressupostari corresponent a l'any 2023, amb un màxim de 25.000 € per projecte i un màxim de 75.000 € per entitat beneficiària.

En el cas que la concessió de les ajudes de qualsevol modalitat no exhaureixi la quantitat que s'hi ha destinat, la quantitat que romangui no concedida, podrà incorporar-se a l'altra modalitat.

2.2. La quantia de cadascuna de les ajudes a atorgar no podrà excedir, en cap cas, del cost total de l'activitat subvencionable, ni podrà ser superior a la quantitat sol·licitada.

2.3. A l'efecte del que es disposa en l'article 32 del RLGS, es fa constar expressament que les presents ajudes ho són com a import cert i sense referència a cap percentatge o fracció del cost total de les accions presentades o realitzades per les entitats beneficiàries, per la qual cosa es pot finançar total o parcialment l'activitat a la qual es destina. En cas que l'ajuda a atorgar conforme a les presents bases fos parcial, aquesta ha de ser compatible amb les subvencions o ajudes que les entitats beneficiàries puguin obtenir de la mateixa administració o d'una altra entitat pública o privada, respectant en tot cas els límits establerts en l'article 20 del TRLS.

3. Entitats beneficiàries.

Podran sol·licitar aquestes ajudes econòmiques:

- MODALITAT A: associacions sense ànim de lucre promotores de projectes encaminats a millorar la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic eivissenc, que es desenvolupin o s'hagin desenvolupat dins el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 30 d'abril de 2023.

- MODALITAT B: empreses privades o persones físiques promotores de projectes encaminats a millorar la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic eivissenc, que es desenvolupin o s'hagin desenvolupat dins el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 30 d'abril de 2023.

Les persones i/o entitats sol·licitants podran obtenir la condició de beneficiaris de les presents ajudes si reuneixen els requisits establerts, amb caràcter general, en l'article 13 de la LGS, l'article 10 del TRLS, així com en la base sisena de les bases reguladores del present procediment i sempre que l'activitat per la qual se sol·licita la subvenció trobi encaix en l'objecte de la present convocatòria.

4. Requisits de les persones/entitats beneficiàries.

4.1. Per obtenir la condició de beneficiaris, les persones i/o entitats sol·licitants hauran d'acreditar que són els promotors de projectes encaminats a millorar la sostenibilitat i l'accessibilitat en el sector turístic eivissenc, que es desenvolupin o s'hagin desenvolupat dins el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 30 d'abril de 2023 tendents a millorar la competitivitat, la diversificació, la digitalització i la desestacionalització de l'oferta turística, la creació d'activitats i productes turístics vinculats a l'oferta d'ecoturisme, així com a la conservació del patrimoni natural, especialment en espais litorals i en l'àmbit marítim, i del patrimoni cultural de l'illa d'Eivissa.

4.2. Per obtenir la condició de beneficiaris, les persones i/o entitats sol·licitants no podran trobar-se en cap de les causes de prohibició previstes en la normativa aplicable en matèria de subvencions i que siguin aplicables als subjectes definits com a beneficiaris. Aquest requisit s'acreditarà per la persona interessada mitjançant la presentació d'una declaració responsable en la que es posi de manifest que l'entitat sol·licitant no està sotmesa a les prohibicions previstes en l'article 13 de la LGS, que determina la prohibició per obtenir la condició de beneficiari de subvencions, ressaltant especialment la de no ser deutor per reintegrament de subvencions.

4.3. Així mateix les persones i/o entitats sol·licitants hauran d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb la Hisenda de l'Estat, amb l'Agència Tributària de les Illes Balears, amb el Consell Insular d'Eivissa i amb la Seguretat Social. Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació de les certificats a què es refereix l'article 22 del RLGS, tenint en compte que aquests certificats han d'estar expedits en una data posterior a la de la publicació de les presents bases o bé, mitjançant autorització expressa perquè el Consell Insular d'Eivissa pugui recaptar aquestes dades (annex III).

En aquest sentit l'article 11 f) del TRLS preveu que el beneficiari haurà d'acreditar, en la forma que reglamentàriament s'estableixi i abans de dictar la proposta de resolució de concessió, que es troba al corrent de les seves obligacions tributàries i de la Seguretat Social, davant l'Administració Estatal i de les seves obligacions tributàries davant la Hisenda autonòmica.

4.3. En cas que la persona o entitat tingui alguna exempció tributària s'haurà d'acreditar la concessió efectiva de l'exempció.

5. Convocatòria i publicitat.

De conformitat amb allò previst en els articles 14 i 15 del TRLS, el procediment per a la concessió de les ajudes regulades per aquestes bases s'iniciarà d'ofici, mitjançant convocatòria aprovada pel Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa. Les bases de la present convocatòria s'enviaran a publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i, una vegada publicades, en compliment del que disposen els articles 17.3, 18 i 20.8 de la LGS, s'enviarà la convocatòria i un extracte d'aquesta a la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), que donarà trasllat de l'extracte al BOIB. Així mateix, es publicaran a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es).

6. Presentació de les sol·licituds.

6.1. Les sol·licituds s'han de dirigir al president del Consell Insular d'Eivissa, conforme al model que s'estableix en l'annex I de les presents bases, que podrà ser objecte de descàrrega per al seu emplenament a través de la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es).

El fet de presentar la sol·licitud corresponent, implica l'acceptació d'aquestes bases.

6.2. Les sol·licituds es presentaran en els termes contemplats a l'article 14 de la LPAC, dins del termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, juntament amb els documents que acreditin el compliment dels requisits exigits en les presents bases de la convocatòria.

6.3. Les sol·licituds d'ajuda s'acompanyaran de la següent documentació:

6.3.1. Documentació administrativa:

a) Targeta d'identificació fiscal de la persona o entitat sol·licitant.

b) Certificat d'inscripció en el registre corresponent (registre d'associacions, registre mercantil, o altres, depenent de la tipologia de l'entitat sol·licitant).

c) Estatuts de l'associació depositats en el registre corresponent o escriptura de constitució de la societat degudament inscrita en el registre mercantil.

d) Acreditació d'alta en el cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària en l'epígraf que correspon.

e) Documentació acreditativa de la capacitat de la persona que representa legalment a l'entitat sol·licitant per actuar en nom seu, així com copia del seu DNI.

f) Declaració responsable de no estar sotmès a cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari assenyalades als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la LGS i a l'article 10 TRLS (annex II).

g) Declaració responsable de subvencions rebudes o en tràmit de concessió per qualsevol altra administració o entitat pública o privada, relatives a les mateixes actuacions indicant la quantia i procedència (annex II).

h) Certificats d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb la Hisenda de l'Estat, amb l'Agència Tributària de les Illes Balears, amb el Consell Insular d'Eivissa i la Seguretat Social o bé, autorització expressa perquè el Consell Insular d'Eivissa pugui recaptar aquestes dades (annex III).

6.3.2. Documentació tècnica

a) Memòria tècnica descriptiva de les actuacions per les quals se sol·licita la subvenció amb indicació del termini efectiu d'execució de les actuacions. La memòria descriptiva haurà de fer referència concreta als diferents criteris de valoració i no podrà tenir una extensió superior a 20 pàgines Din-A 4, redactades en font arial mida 11.

b) Pressupost detallat de les actuacions que inclogui relació dels ingressos i despeses totals realitzades o a realitzar.

6.4. El Consell Insular podrà sol·licitar, en qualsevol moment, la documentació complementària que consideri necessària per avaluar correctament la sol·licitud.

6.5. Serà motiu d'exclusió, no es baremaran, i per tant no podran obtenir ajuda, aquelles sol·licituds en les que concorri qualsevol dels següents supòsits:

a) Els sol·licitants que no aportin tota la documentació requerida en qualsevol moment de la tramitació de l'expedient.

b) La presentació de la memòria descriptiva en un format diferent a l'establert en les presents bases.

c) La presentació de la documentació redactada en una altra llengua que no sigui català o castellà, llengües oficials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

(El text íntegre i els seus annexos es poden consultar a les bases que regulen la convocatòria).

 

Eivissa, 2 de juny de 2023

La cap de servei de Presidència

Concepción Rebollo Laserna