Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 367806
Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears en relació amb el Decret llei 9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears ha adoptat l'Acord següent:

I. De conformitat amb les negociacions prèvies duites a terme pel grup de treball constituït per l'Acord de la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat - Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'estudi i la proposta de solució de les discrepàncies manifestades en relació amb els articles 5 i 6 i la disposició final cinquena del Decret llei 9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears, ambdues parts consideren solucionades les controvèrsies, de conformitat amb els compromisos i les consideracions següents:

a) Ambdues parts coincideixen a considerar que el Decret llei 9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears, s'aplicarà i es desenvoluparà, en l'exercici de les potestats normatives i administratives del Govern de les Illes Balears, amb respecte al que disposa la normativa estatal i, en particular, d'acord amb els criteris interpretatius que es detallen a continuació:

1) En relació amb l'article 5, apartat 1.a), aquest ha de ser interpretat i aplicat en el sentit que la referència al reconeixement pel SEPE de la prestació contributiva o el subsidi per desocupació s'ha d'entendre igualment vàlid a l'efecte d'aquest precepte si aquest reconeixement ha estat produït per l'Institut Social de la Marina en el seu àmbit competencial propi.

2) Respecte a l'article 5, apartat 3, ambdues parts interpreten que queden excloses de l'ajut les persones a les quals sigui reconegut, en data posterior a 31 de març de 2023, el dret a prestació contributiva o subsidi per desocupació ja sigui pel SEPE o, en el seu àmbit competencial propi, per l'Institut Social de la Marina.

3) Així mateix, i en relació amb l'article 6, apartat 3, ambdues parts interpreten, i així ho aplicarà la Comunitat Autònoma, que les dades dels treballadors del règim especial de la seguretat social de treballadors del mar se sol·licitaran al SEPE.

Aquests criteris s'incorporaran també en el desenvolupament reglamentari que es faci de la norma.

b) En relació amb la disposició final cinquena, ambdues parts consideren solucionades les discrepàncies pel que fa al compromís que va assumir el Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de promoure la modificació de l'article 8 i el capítol V (articles 15 a 19) del Decret llei 4/2022, de 30 de març, pel qual s'adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra a Ucraïna. Aquest compromís modificatiu, recollit en l'Acord final de 28 de desembre de 2022, aconseguit amb la Comunitat Autònoma respecte d'això va ser recollit en la disposició final tercera del Decret llei 2/2023, de 6 de març, de mesures urgents en matèria del servei públic discrecional del transport de persones viatgeres i en altres matèries vinculades a sectors econòmics.

II. Pel que fa a l'acord assolit, ambdues parts consideren resoltes les discrepàncies manifestades i conclosa la controvèrsia plantejada.

III. Comunicar aquest Acord al Tribunal Constitucional als efectes prevists en l'article 33.2 de la Llei orgànica 2/1979, de 3 d'octubre, del Tribunal Constitucional, així com inserir aquest Acord en el Butlletí Oficial de l'Estat i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Signat electrònicament: 29 de març de 2023

La ministra de Política Territorial Isabel Rodríguez García

(Signat electrònicament: 24 de març de 2023)

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodríguez