Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TRANSICIÓ, TURISME I ESPORTS

Núm. 364601
Resolució de concessió de les subvencions de la convocatòria per dur a terme accions de foment en matèria d’informació turística per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: (678145)

Antecedents

1. El Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, a la sessió ordinària de dia 2 de març de 2023, va aprovar la convocatòria de subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística (BOIB núm. 29, de 7 de març de 2023).

2. En el pressupost de despeses del Consell de Mallorca de 2023 hi ha crèdit adequat i suficient per fer front a la despesa derivada de la present convocatòria per un import total de 530.000,00€ a les aplicacions pressupostàries 30.43210.76200, 30.43210.76300, 30.43210.76700 i 30.43210.78900 denominada “convocatòria de subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística per a l'any 2023”, de finançament afectat núm. projecte 2023 2 30FIT-1 i document comptable “A” núm. 220230003512.

3. El dia 25 d'abril de 2023, la Comissió avaluadora constituïda dins els actes de tràmit per vetllar pel compliment dels requisits establerts a la convocatòria va valorar els projectes presentats. Aquesta valoració serveix de base a la proposta de resolució que proposa la secretaria tècnica de Transició, Turisme i Esports, com òrgan instructor de la convocatòria.

4. Informe favorable de compliment dels requisits de la convocatòria per a poder ser subjecte de concessió, emès per l'òrgan instructor de la convocatòria.

5. Fiscalització favorable de la intervenció delegada de la Misericòrdia, de la redistribució de la despesa de 22 de maig de 2023.

6. Resolució del conseller executiu de Transició, Turisme i Esports sobre la redistribució de la despesa per a la concessió de les subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística.

7. Informe jurídic favorable sobre la proposta d'aprovació de la concessió de les subvencions, emès per la TAG del servei de Promoció Turística.

8. Dia 31 de maig de 2023, la Intervenció delegada de la Misericòrdia ha fiscalitzat de conformitat la proposta de la resolució de concessió de les presents subvencions.

Consideracions jurídiques

1. L'article 10, lletra a) del Decret d'organització del Consell de Mallorca, de dia 28 de desembre de 2021 (BOIB núm. 180 de dia 30 de desembre de 2021), estableix que el Departament de Transició, Turisme i Esports té atribuïdes les competències relatives a informació i promoció turística i suport a les oficines locals d'informació turística.

2. El Reglament orgànic del Consell de Mallorca (BOIB núm. 89, de dia 19 de juliol de 2018) a l'article 36.f) juntament amb la base 24.5 de les Bases d'execució del pressupost de despeses vigent del Consell de Mallorca, disposen que entre les atribucions del conseller executiu estan entre d'altres resoldre les convocatòries d'ajudes i subvencions, per tant el conseller executiu, és el competent per aprovar la concessió d'aquestes subvencions i per disposar la corresponent despesa que se'n deriva.

3. Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) que n'estableix les bases reguladores.

4. L'article 18.2.c) i d) de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca, l'òrgan instructor del procediment és el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports, el qual ha de dur a terme les actuacions i actes de tràmit necessaris per vetllar pel compliment del requisits de la convocatòria, i específicament, ha d'emetre un informe en què consti que, de la informació en poder seu, es desprèn que les persones beneficiaries compleixen tots els requisits necessaris per accedir-hi.

5. La convocatòria s'adequa a les bases 34 i 35 de les d'execució del pressupost de despeses del Consell de Mallorca per al 2023, relatives a la regulació de la percepció i la justificació de les subvencions.

6. El punt 14 de la convocatòria remet a l'art. 9.e) de l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca l'obligació dels beneficiaris acreditar amb una declaració responsable, abans de dictar la proposta d'acord de concessió de la subvenció, el compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb el Consell Insular de Mallorca i els organismes autònoms que en depenen, i de les obligacions amb la Seguretat Social.

7. El punt 9 de la convocatòria, estableix que el procediment de selecció de les entitats beneficiàries es dur a terme mitjançant concurrència no competitiva, s'exceptua del requisit de fitxar un ordre de prelació en el cas de que les sol·licituds presentades reuneixin els requisits establerts i el crèdit sigui suficient, ja que el crèdit previst es dividirà entre totes les sol·licituds presentades atorgant en un primer moment el mateix import a cada sol·licitud, ja que d'acord amb l'import cert el màxim atorgable a cada subvenció és la quantia sol·licitada, el romanent que resulti es tornarà a repartir entre les sol·licituds que han demanat un import superior, sempre i quan l'expedient s'hagi complimentat correctament i acompanyat dels documents preceptius, fins exhaurir el total del crèdit pressupostari assignat a la convocatòria.

8. El punt 12.3 de la convocatòria estableix que dins els actes de tràmit, es constitueix una comissió avaluadora per vetllar pel compliment dels requisits establerts en la convocatòria. La seva valoració servirà de base a la proposta d'Acord que l'òrgan instructor presentarà, i que conté les sol·licituds admeses (detallant el pressupost sol·licitat i la subvenció concedida), les reduïdes i les excloses amb la seva motivació.

9. L'expedient de despesa està sotmès al règim de fiscalització i intervenció limitada prèvia d'acord amb l'acord de Ple del Consell de Mallorca de 12 de desembre de 2019 i els items que l'òrgan interventor ha de comprovar són els establerts en la fitxa 4.1.1) de l' Annex 1 d'aquest Acord.

10. Base 3 de la convocatòria sobre la vinculació de les aplicacions pressupostaries del projecte 2023 2 30FIT-1.

11. El punt 12.2 de la convocatòria juntament amb l'article 18 de Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017) es determina que s'adjuntarà un informe de l'òrgan instructor fent constar que de la informació obrant en l'expedient es desprèn que els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per ser beneficiaris de la subvenció.

12. La proposta d'acord de concessió de l'òrgan instructor s'ajusta el previst en el punt 12 de la convocatòria, atès que inclou les sol·licituds admeses, les reduïdes i les excloses aquestes amb la motivació corresponent, així com, amb el detall del pressupost subvencionable i la subvenció concedida als annexos I, II, III.

Per tot això, dict la següent,

RESOLUCIÓ

1. CONCEDIR les subvencions econòmiques per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística, als beneficiaris que apareixen a l'annex I pels imports indicats.

2. DISPOSAR d'una despesa total de 465.420,00 € (quatre-cents seixanta-cinc mil quatre-cents vint euros) a favor dels ajuntaments, la mancomunitat i la fundació que es relacionen a l'Annex I pels imports que hi figuren, amb càrrec a les aplicacions pressupostaries: 30.43210.76200 per import de 311.384,00€, 30.43210.76300 per import de 140.000,00€, 30.43210. 78900 per import de 14.036,00€ de la “convocatòria de subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística per a l'any 2023”, de finançament afectat núm. projecte 2023 2 30FIT-1, i núm. de document comptable “A” núm. 220230003512 i 220230012722.

3. EXCLOURE la sol·licitud que figura a l'Annex II, pels motiu que s'hi detallen.

4. REDUIR la sol·licitud que figura a l'Annex III, pels motiu que es detalla.

5. REVERTIR a l'aplicació pressupostaria el romanent sobrant de 64.580,00€ de les diferents aplicacions pressupostàries vinculades del projecte 2023 2 30FIT-1.

6. ORDENAR la publicació d'aquesta resolució de concessió de les subvencions per dur a terme accions de foment en matèria d'informació turística per a l'any 2023, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el web del Consell Insular de Mallorca.

7. INFORMAR, a les persones interessades del següent:

Contra aquest acte, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a la data de la signatura (1 de juny de 2023)

El conseller executiu de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra Martínez

 

ANNEX I Concessió

ENTITATS

NOM PROJECTE

IMPORT SOL·LICITAT

IMPORT CONCEDIT

Ajuntament d'Alaró

Senyalística informativa als pàrquings alaroners

4.224,10 €

4.224,10 €

Ajuntament d'Andratx

Equipament per a les 4 oficines de turisme del municipi d'Andratx

11.073,92 €

11.073,92 €

Ajuntament d'Artà

Rehabilitació de la senyalística turística d'Artà

14.430,46 €

14.430,46 €

Ajuntament de Banyalbufar

Senyalització informativa a Banyalbufar

9.875,00 €

9.875,00 €

Ajuntament de Binissalem

INFORMACIÓ TURÍSTICA BINISSALEM 2023

7.139,00 €

7.139,00 €

Ajuntament de Bunyola

Equipament electrònic per Oficina Turisme

2.931,01 €

2.931,01 €

Ajuntament de Calvià

Gestió i promoció eficaç de les platges de Calvià 2023: zones d'ombra

27.817,90 €

27.817,90 €

Ajuntament de Campanet

Ampliació Banc d'imatges Campanet

6.219,40 €

6.219,40 €

Ajuntament de Campos

Actualització informació turística Campos

2.964,50 €

2.964,50 €

Ajuntament de Capdepera

Paneles de inicio de rutas senderismo

10.000,00 €

10.000,00 €

Ajuntament de Consell

Visit Consell 23

11.410,30 €

11.410,30 €

Ajuntament d'Escorca

Millora Informativa Turística de diversos elements físics a Sa Calobra

18.942,55 €

18.942,55 €

Ajuntament d'Esporles

Coneix Esporles

6.874,64 €

6.874,64 €

Ajuntament d'Estellencs

Digitalització Oficina Turisme Estellencs

11.797,50 €

11.797,50 €

Ajuntament de Felanitx

Equipament tecnològic i senyalització

4.840,00 €

4.840,00 €

Ajuntament de Lloseta

Ajuntament de Lloseta. Oficina de Turisme 24/7

11.797,50 €

11.797,50 €

Ajuntament de Manacor

Accions de foment en matèria d'informació turística 2023

26.734,95 €

25.827,45 €

Ajuntament de Marratxí

Accions de foment en matèria d'informació turística 2023

15.313,76 €

15.313,76 €

Ajuntament de Muro

6. Creació de portals turístics nous optimitzats per a dispositius mòbils i traducció de continguts informatius

7.647,20 €

7.647,20 €

Ajuntament de Puigpunyent

L1 i L9

16.282,99 €

16.282,99 €

Ajuntament de Santa Margalida

Can Picafort, envoltat de naturalesa

15.730,00 €

15.730,00 €

Ajuntament de Santa Maria del Camí

Dinamització destinació turística Santa Maria del Camí

17.182,00 €

17.182,00 €

Ajuntament de Santanyí

Millora d'accessibilitat de la platja de Cala Mondragó

17.823,30 €

17.823,30 €

Ajuntament de Selva

Senyalística turística Selva

10.889,52 €

10.889,52 €

Ajuntament de Ses Salines

Projecte de millora de l'atenció i informació turística al visitant

12.850,00 €

12.850,00 €

Ajuntament de Sóller

Modernització oficines turístiques de Sóller

9.500,00 €

9.500,00 €

Mancomunitat Pla de Mallorca

Terra endins

140.000,00 €

140.000,00 €

Fundació Turisme Palma 365

Elaboració del Pla Estratègic de Turisme del Municipi de Palma

14.036,00 €

14.036,00 €

ANNEX II Exclusió

ENTITAT

NOM PROJECTE

IMPORT SOL·LLICITAT

CAUSA D'EXCLUSIÓ

Ajuntament d'Alcúdia

Aparador interactiu (24 hores) per a les oficines de turisme d'Alcúdia

16.527,39 €

Exclòs, per no presentar la documentació requerida per esmenar la manca de documentació de la sol·licitud, amb l'advertiment que la falta de presentació d'aquesta en el termini establert, es consideraria que desistien de la seva petició.

 

ANNEX III  Reducció

ENTITAT

PROJECTE

IMPORT SOL·LICITAT

CONCESSIÓ

CAUSA REDUCCIÓ

Ajuntament Manacor

Accions de foment en matèria d'informació turística 2023

26.734,95 €

25.827,45 €

L'acció del projecte de pintar les oficines no és objecte de subvenció. No es correspon en cap de les línies previstes a la convocatòria