Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 359812
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual s’accepta la cessió temporal i gratuïta d’ús, pel termini de vint-i-quatre mesos, per part de Boston Scientific Ibérica, SA, d’una taula de suport quirúrgica, valorada en 13.800 €, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació al Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Son Espases (PATRIM 07/2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 18 d'abril de 2023 té entrada per correu electrònic a la Subdirecció de Pressuposts i Control de la Despesa la sol·licitud de l'Hospital Universitari Son Espases per tramitar la cessió gratuïta de Boston Scientific Ibérica, SA, d'una taula de suport quirúrgica, valorada en 13.800 €, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació al Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases. La documentació aportada és la següent:

  • Informe de necessitat emès per el Servei de Cardiologia de HUSE en data 13 de març de 2023. Disposa que la incorporació de la taula de suport quirúrgica millora la qualitat i seguretat en la realització dels procediments percutanis en cardiologia.
  • Escrit d'oferiment de cessió gratuïta de Boston Scientific Ibérica, SA, de data 27 de març de 2023 en què hi figura el següent [text original]:

Descripción del equipo:

Accesorios de angiografía destinados a aumentar el espacio de trabajo y facilitar la ubicación del material quirúrgico, especialmente catéteres de gran tamaño utilizados para ablación y cartografía cardíaca o catéteres de acceso y guías de angiografía utilizados en implantes de CRM , manteniendo un campo estéril y evitando caídas accidentales de material.

Marca, Modelo: 2x Armsure AM0640. Drape Support AM1000B. IR Platform AM0420.

Fabricante: Adept Medical Limited. Distribuidor: Endocore S.L.

Otros datos identificativos:

Valor económico del equipo que se ofrece en cesión de uso: 13.800 (sin IVA).

El equipo que se cede no necesita fungible.

La cesión no supone gasto para el Servicio de Salud de Illes Balears ni para el HUSE.

La duración de la cesión comenzará el día en que el Hospital reciba el equipo y firme el acta de instalación y será de 2 años.

Queda entendido, que BSC, en ningún caso, es propietaria del Equipo y que éste será suministrado, entregado y puesto a disposición del Hospital por el Proveedor, que es Endocore S.L.

BSC cederá al Hospital el uso del Equipo, al ostentar la posesión de éste como arrendataria, de conformidad con el contrato de arrendamiento (en adelante el Contrato de Arrendamiento) que tiene previsto suscribir con la entidad Siemens Renting (en los sucesivo, la "Arrendadora").

Esta cesión se hace efectiva con carácter extraordinario y en ningún caso beneficia a ningún profesional sanitario ni constituye un incentivo para la recomendación, prescripción, compra, suministro, venta o administración de productos de marca determinada […]

En l'expedient consta la documentació referida al donant i la seva representació.

2. El 4 de maig de 2023, el subdirector de Compres i Logística emet un informe segons el qual la cessió sense fungible se considera «procedent».

3. El 15 de maig de 2023, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears signa la Resolució d'inici per acceptar la cessió temporal, pel termini de vint-i-quatre mesos, per part de Boston Scientific Ibérica, SA, d'una taula de suport quirúrgica, valorada en 13.800 €, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació al Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases.

4. En data 16 de maig de 2023 el subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa emeté un informe favorable a la cessió temporal i gratuïta d'ús, pel termini de vint-i-quatre mesos, per part de Boston Scientific Ibérica, SA, d'una taula de suport quirúrgica, valorada en 13.800 €, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears i destinació al Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases.

Fonaments de dret

1. El Codi civil, aprovat pel Reial decret de 24 de juliol de 1889.

2. La Llei 6/2001, d'11 d'abril, de patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. La Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears.

4. La Llei 33/2003, de 3 de novembre, de patrimoni de les administracions públiques.

5. La Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Reial decret 1373/2009, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament general de la Llei 33/2003, de 3 de novembre.

7. El Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001.

8. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú.

9. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

10. El Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

11. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

12. El Decret 63/2019, de 2 d'agost, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears.

13. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

14. El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

15. El Decret 26/2022, de 25 de juliol, pel qual es nomena el director general del Servei de Salut de les Illes Balears.

16. La resta de disposicions d'aplicació legal.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.Acceptar la cessió temporal i gratuïta d'ús, pel termini de vint-i-quatre mesos, per part de Boston Scientific Ibérica, SA, d'una taula de suport quirúrgica, valorada en 13.800 €, a favor del Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació al Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases.

2. Notificar aquesta resolució al cedent i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Firmado electrónicamente: 23 de mayo de 2023)

El director general del Servei de Salut Manuel Palomino Chacón