Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 357039
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta del director general d’Esports, per la qual s’anomena a les persones que exerciran provisionalment les funcions corresponents a la Junta Directiva i al President de la Federació de Boxa de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 2 de maig de 2023, es va dictar la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, a proposta del director general d'Esports, per la qual s'adoptava la mesura provisional de suspendre al President i la Junta Directiva de la Federació de Boxa de les Illes Balears, arran dels procediments penals oberts contra aquests per part del jutjat núm. 3 de Palma que, entre d'altres, podrien afectar a les competències públiques que exerceix aquesta federació per delegació de l'administració esportiva autonòmica.

2. El dia 19 de maig de 2023, es va emetre la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, a proposta del director general d'Esports, per la qual s'iniciava un procediment d'instrucció i es mantenien les mesures provisionals imposades al President i a la Junta Directiva de la Federació de Boxa de les Illes Balears.

Fonaments Jurídics

1. L'article 43.3 de la Constitució Espanyola estableix que els poders públics fomentaran l'educació física i l'esport i també facilitaran la utilització adequada de l'oci. Així mateix, en virtut de l'article 148.1.19, les Comunitats Autònomes podran assumir les competències en relació amb la promoció de l'esport i l'adequada utilització de l'oci.

2. La Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estipula en l'article 30.12 que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sense perjudici del que disposa l'article 149.1 de la Constitució Espanyola en matèria d'esports i que li correspondrà la regulació i declaració d'utilitat pública de les entitats esportives.

3. L'òrgan competent per a l'exercici de la potestat sancionadora en matèria administrativa esportiva és la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Esports, d'acord amb el que s'estableix a l'article 2.5 c) del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Els articles 67 i 68 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears els quals determinen que la potestat sancionadora de l'Administració de la Comunitat Autònoma s'exercirà d'acord amb els principis de legalitat, irretroactivitat, tipicitat, responsabilitat, proporcionalitat, prescripció i interdicció de la concurrència de sancions.

5. L'article 5 de la Llei 2/2023, de 7 de febrer, de l'activitat física i l'esport de les Illes Balears disposa que les administracions de les Illes Balears, en el marc de les seves competències, fomentaran l'activitat física i l'esport i en tutelaran l'exercici, amb la finalitat d'aconseguir la màxima qualitat i excel·lència, i la fidelització de les persones esportistes, practicants i usuàries, així com la iniciació en l'activitat per les persones sedentàries, mitjançant la pràctica compatible amb la salut i la seguretat.

Així mateix, indica en l'article 93 que les federacions esportives són entitats privades de caràcter associatiu d'interès general, sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia, que tenen com a objecte el foment, l'organització, la reglamentació, el desenvolupament i la pràctica, en les Illes Balears, de les modalitats i especialitats esportives oficialment reconegudes en les Illes Balears i que figurin en els seus estatuts. Les federacions esportives de les Illes Balears hauran de reconèixer i integrar, necessàriament, en les seves activitats i en els òrgans de govern.

6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic, pel que fa a l'article 25 i següents pel que fa als principis que regulen el procediment sancionador.

7. L'article 56 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques en el qual es regulen l'adopció de les mesures provisionals.

8. El decret 14/1994, de 10 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament del procediment a seguir per l'Administració de la Comunitat Autònoma en l'execució de la potestat sancionadora, el qual disposa que en tot cas, s'entendrà que són òrgans competents per a instrucció, i diferents dels que resolen el procediment, les unitats administratives, de nivell igual o inferior a director general, que en cada conselleria tenguin conferida expressament la funció instructora.

Proposta de Resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una resolució en els termes següents:

1. Nomenar perquè desenvolupin provisionalment les funcions corresponents a la Junta Directiva i al President de la Federació de Boxa de les Illes Balears a les persones següents:

  • Sr. Youba Sissokho Ndiaye
  • Sr. Andrés Tomás Pou

2. Notificar aquesta Resolució a les persones que actualment estan suspeses cautelarment, que exercien les funcions de president o membre de la Junta Directiva, i a la Federació de Boxa de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (26 de maig de 2023)

El director general proposant Carles Gonyalons Sureda

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez