Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 356760
Resolució del director de la Fundació Mallorca Turisme per la qual es modifica la convocatòria de subvencions per fomentar la mobilitat sostenible de les produccions audiovisuals a Mallorca en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS núm. 661572

1. L'1 de desembre de 2022 es va publicar al BOIB núm. 156 la Convocatòria de subvencions per fomentar la mobilitat sostenible de les produccions audiovisuals a Mallorca, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU, a partir d'ara, la Convocatòria.

2. Una vegada publicada la Convocatòria i segons l'informe tècnic, s'han detectat les següents incidències:

1) La Convocatòria no respecta el principi DSNH pel qual els fons Next Generation EU no poden finançar activitats relacionades amb combustibles fòssils

2) La Convocatòria excloïa una part important del sector audiovisual, quan aquesta no era la intenció de la Convocatòria que, en el seu punt 1. Objecte especifica que la seva finalitat és impulsar la transició de les produccions audiovisuals de l'illa de Mallorca cap a la sostenibilitat, en un sentit ampli.

Per tot això,

Resolc

Primer. Modificar la Convocatòria de subvencions per fomentar la mobilitat sostenible de les produccions audiovisuals a Mallorca en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU

Punt 5.1 Poden ser beneficiaris:

S'afegeixen els següents apartats:

c) Persones físiques o jurídiques donades d'alta a altres epígrafs diferents del 961 de l'IAE (producció audiovisual) i amb seu social a Mallorca, almenys un any abans de la publicació de la Convocatòria en el BOIB i, concretament, el següents:

Epígraf 844 – Serveis de publicitat, relacions públiques i similars

Epígraf 854.1 – Lloguer de vehicles sense conductor

Epígraf 677.9 – altres serveis d'alimentació propis de la restauració

d) Les persones físiques o jurídiques que compleixin el requisit anterior han de demostrar la seva relació amb el sector audiovisual, com segueix:

1- alta a una associació professional del sector audiovisual mallorquí, almenys un any abans de la publicació de la convocatòria en el BOIB

2- relació de produccions audiovisuals i/o clients als que ha donat servei el darrer any d'activitat

Punt 5.3 Acreditació dels requisits dels beneficiaris:

Canvia tot l'apartat, com segueix:

Els beneficiaris hauran d'acreditar, quan procedeixi:

a) La seva alta vigent als epígrafs de l'IAE esmentats al punt 5.1

b) En cas de estar donats d'alta a l'epígraf 961 de l'IAE han d'acreditar la seva condició d'empresa de producció audiovisual independent. En la resta de casos han d'acreditar la seva relació amb el sector audiovisual, tal i com s'especifica al punt 5.1.

c) Que posseeixen la seva seu social a Mallorca, almenys un any abans de la publicació de la convocatòria en el BOIB

d) Les persones físiques o jurídiques que realitzin alguna activitat econòmica, per la qual ofereixin béns i/o serveis al mercat, i les empreses han d'estar sotmesos als requisits i límits establerts al Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea en els ajuts de minimis.

Punt 6. Despeses subvencionables

S'eliminen del text original els vehicles amb classificació ambiental “ECO” o “C” i, per tant, queda així:

Les següents actuacions tenen la consideració de despeses subvencionables.

1. L'adquisició directa, o per mitjà de contracte de finançament per leasing financer o d'arrendament per rènting amb una durada mínima de dos anys, de vehicles nous que reuneixin els següents requisits:

a) Estiguin classificats amb les categories M1, N1 i N2 (turismes, furgonetes i camions lleugers) a la fitxa d'inspecció tècnica del vehicle.

b) Comptin<A[Comptin|Expliquin]> amb la categoria de classificació ambiental “Zero emissions”, tal com es defineix als Annexos II i XI del Reglament General de Vehicles, aprovat mitjançant Decret 2822/1988, de 23 de desembre.

c) Estiguin matriculats per primera vegada a Espanya a nom del destinatari últim de l'ajuda, tret dels casos de leasing o rènting pels quals l'arrendatari del vehicle serà el beneficiari de la subvenció.

d) Es destinin al transport de persones o material tècnic de produccions audiovisuals a Mallorca durant un període de temps no inferior a dos anys, compromís que acreditaran amb una declaració responsable (Annex I).

e) Hauran de transcórrer un mínim de dos anys des de la compra per exercir la facultat de venda del vehicle, compromís que s'acreditarà amb una declaració responsable (Annex I).

f) La data de compravenda, de matriculació, de facturació i el pagament del preu del vehicle, inclòs l'abonament de possibles quantitats a compte, o sota qualsevol altre concepte, haurà de ser posterior a l'1 d'abril de 2022 i anterior en 30 de juny de 2024, tal com es recull en el punt 7.2 de la present convocatòria

2. La contractació de vehicles de lloguer, sempre i quan es compleixin els següents requisits:

a) Estiguin classificats amb les categories M1, N1 i N2 (turismes, furgonetes i camions lleugers) a la fitxa d'inspecció tècnica del vehicle.

b) Comptin<A[Comptin|Expliquin]> amb la categoria de classificació ambiental “Zero emissions”, tal com es defineix als Annexos II i XI del Reglament general de vehicles, aprovat mitjançant Decret 2822/1988, de 23 de desembre.

c) Es destinin al transport de persones o material tècnic de produccions audiovisuals concretes, a Mallorca, fet que acreditaran a la sol·licitud, Annex I.

d) Les dates de lloguer del vehicle/s han de coincidir amb les dates d'un rodatge concret, a càrrec del beneficiari, i sempre entre 1 d'abril de 2022 i el 30 de juny de 2024, tal com es recull en el punt 7.2 de la present convocatòria.

(...)

Punt 7. Import de l'ajuda

Allà on diu:

L'import màxim subvencionable és d'un màxim del 75% del cost d'adquisicions i un màxim del 40% del cost de lloguers; amb una quantitat total màxima de cinquanta mil euros, IVA no inclòs (50.000 €, sense IVA) per beneficiari i convocatòria.

1. En el cas d'adquisicions, l'import màxim subvencionable s'ajustarà a la següent relació:

  1. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “C” i Euro 6: 50% de l'import d'adquisició
  2. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “ECO”: 65%
  3. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “Zero emissions”: 75%

2. En el cas de lloguers, l'import màxim subvencionable s'ajustarà a la següent relació:

  1. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “C” i Euro 6: 30% de l'import d'adquisició
  2. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “ECO”: 35%
  3. Si es tracta de vehicles amb la classificació ambiental “Zero emissions”: 40%

Queda així:

L'import màxim subvencionable és d'un 75% del cost d'adquisicions i un 40% del cost de lloguers; amb una quantitat total màxima de cinquanta mil euros, IVA no inclòs (50.000 €, sense IVA) per beneficiari i convocatòria.

Punt 8.2 Amb la sol·licitud cal presentar la següent documentació:

Allà on diu

2. Documents acreditatius que s'han d'adjuntar a la sol·licitud, per acreditar els requisits dels beneficiaris:

a. Declaració responsable de la condició d'empresa de producció audiovisual independent, indicant que el volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual als tres darrers exercicis fiscals no ha superat el 90% del seu volum de facturació.

b. Escriptura pública de constitució, on s'especifiqui el domicili social d el'empresa beneficiària o certificat de residència de la persona física beneficiària.

c. Certificat d'estar d'alta en els epígrafs del grup 961 de l'IAE (producció audiovisual). 

Queda així:

2. Documents acreditatius que s'han d'adjuntar a la sol·licitud, per acreditar els requisits dels beneficiaris, quan procedeixi:

a. Declaració resposable de la condició d'empresa de producció audiovisual independent, indicant que el volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual als tres darrers exercicis fiscals no ha superat el 90% del seu volum de facturació.

O bé, si no es tracta d'una productora:

1-Comprovant d'alta a una associació professional del sector audiovisual mallorquí, almenys un any abans de la publicació de la convocatòria en el BOIB.

2-Relació de produccions audiovisuals i clients als quals ha donat servei el darrer any d'activitat.

b. Escrip pública de constitució, on s'especifiqui el domicili social de l'empresa beneficiària o certificat de resideència de la persona física beneficiària.

c. Certificat d'estar donat d'alta en els epígrafs especificats al punt 5.1 de la Convocatòria. (...)

Segon. Publicar aquesta Resolució al Butlletí oficial de les Illes Balears.

Tercer. Acordar que aquesta modificació es aplicable amb caràcter retroactiu des de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 66.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada, es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del jutjat contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de sis mesos, a partir de l'endemà de la desestimació presumpta, que es produeix tres mesos després d'interposar el recurs d'alçada sense que s'hagi notificat la resolució.

No obstant, es pot interposar, si és procedent, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això d'acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, esmentada.

Palma, 26 de maig de 2023

El director de la Fundació Mallorca Turisme Miguel Pastor Jordà