Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 350426
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 25 de maig de 2023 per la qual s’aproven les instruccions d’organització del batxillerat conduent a la doble titulació, títol de batxiller i diploma de batxillerat internacional, de l’Institut d’Educació Secundària Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació,modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre estableix en l'article 34 l'estructura dels estudis de batxillerat.

El Reial Decret 243/2022, de 5 d'abril, pel qual s'estableixen l'ordenació i els ensenyaments mínims del batxillerat, estableix l'organització i avaluació del batxillerat així com els currículum de les diferents matèries.

El Decret 33/2022, d'1 d'agost pel qual s'estableix el currículum del batxillerat a les Illes Balears, regula els aspectes fonamentals dels estudis de batxillerat així com els currículums de les diferents matèries.

Posteriorment, mitjançant una resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de maig de 2019 es va autoritzar la implantació dels ensenyaments del batxillerat internacional a l'IES Manacor a partir del curs 2019-2020.

Després de la publicació de la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre i del Decret 33/2022, d'1 d'agost, pel qual s'estableix el currículum del batxillerat a les Illes Balears, s'han produït canvis legislatius de rellevància en el sistema educatiu que fan necessària una modificació de l'organització del batxillerat conduent a la doble titulació, títol de batxiller i diploma de batxillerat internacional, de l'IES Manacor.

Per tot això, i en virtut del que s'estableix en l'article 36.2 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears i en la disposició final primera del Decret 33/2022, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar les instruccions d'organització del batxillerat conduent a la doble titulació, títol de batxiller i diploma de batxillerat internacional, de l'IES Manacor, establertes en els annexos 1, 2, 3 i 4 d'aquesta Resolució.

Segon

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 25 de maig de 2023

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antonio Morante Milla

 

ANNEX 1 Instruccions d'organització del batxillerat conduent a la doble titulació, títol de batxiller i diploma de batxillerat internacional, de l'IES Manacor

1. Objecte i àmbit d'aplicació

Aquestes instruccions tenen per objecte regular l'ordenació del currículum del batxillerat conduent a la doble titulació, títol de batxiller i diploma de batxillerat internacional, de l'IES Manacor, d'acord amb el que disposa el Decret 33/2022, d'1 d'agost pel qual s'estableix el currículum del batxillerat a les Illes Balears.

2. Criteris generals

El currículum, l'avaluació i tots els aspectes dels estudis de batxillerat conduents a la doble titulació s'han de regir per la normativa vigent aplicable als estudis de batxillerat ordinari a les Illes Balears, tenint en compte les particularitats que s'estableixen en aquestes instruccions. Els professors que imparteixin el batxillerat internacional també s'han de regir per la normativa que regula aquests estudis.

3. Horari

3.1.L'horari setmanal de les diferents matèries del nostre sistema educatiu, així com la correspondència d'aquestes amb les assignatures pròpies del batxillerat internacional, són els que figuren en els annexos 2, 3 i 4 d'aquesta Resolució.

3.2.Qualsevol canvi en aquest horari s'ha d'autoritzar mitjançant la corresponent resolució de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres. La càrrega horària setmanal atribuïda a les assignatures del batxillerat internacional ha de ser, en el còmput dels dos cursos de batxillerat, d'un màxim de 10 hores en el nivell superior i de 6 hores en el nivell mitjà. Aquests màxims es poden superar si la càrrega horària de la matèria associada del nostre sistema educatiu és superior.

4. Estructura del batxillerat

4.1. Les modalitats del batxillerat que s'ofereixen són les següents:

a) Ciències i tecnologia

b) Humanitats i ciències socials

4.2. En la modalitat de ciències i tecnologia, els alumnes han de cursar un dels itineraris següents:

a) Itinerari sanitari

b) Itinerari tecnològic

4.3. L'estructura de les matèries que han de cursar els alumnes en les diferents modalitats i itineraris és la que figura en els annexos 2, 3 i 4 d'aquesta Resolució.

5. Formació del professorat

La Conselleria d'Educació i Formació Professional podrà reconèixer, en la modalitat d'experiència formativa, la formació associada a la impartició del batxillerat internacional, d'acord amb el que s'estableix en l'article 15 de l'Ordre del conseller d'Educació i Universitat de dia 24 d'abril de 2017 per la qual es regula l'homologació, el reconeixement, la certificació i el registre de la formació permanent del professorat no universitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Documents adjunts