Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 335584
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 17 d’abril de 2023, relatiu a l’aprovació de la convocatòria d’ajuts del programa Menorca, Arts, Música i Teatre corresponent a l’any 2023 (exp. 1507-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular de Menorca s'estableixen com a objectius generals de la Direcció Insular de Cultura i Patrimoni, entre altres:

  • Promoure polítiques de foment i suport de les entitats culturals que treballen a Menorca durant tot l'any.
  • Impulsar polítiques de foment i difusió de la creativitat cultural i la producció artística.
  • Apropar la cultura als col·lectius de persones vulnerables a través del programa Apropa Cultura.
  • Difondre l'activitat cultural de Menorca a través de la pàgina web agenda.menorca.es.
  • Fomentar la revitalització i recuperació de les diferents manifestacions de la nostra cultura popular i del patrimoni cultural immaterial (PCI) de Menorca com un element clau en la millora del desenvolupament sostenible de Menorca a escala social, econòmica i ambiental.

L'objectiu específic d'aquesta convocatòria, també previst en el Pla Estratègic de Subvencions, és: la promoció de l'activitat musical i teatral que desenvolupen els grups menorquins, oferint-los un marc per donar a conèixer la seva activitat i creativitat, i afavorint les seves actuacions a tots els municipis de Menorca al llarg de tot l'any.

L'efecte previst d'aquesta convocatòria és que els ajuntaments, associacions culturals, associacions de veïns i clubs de jubilats tenguin un ampli ventall d'actuacions de diferents grups musicals i de teatre als diferents municipis de l'illa.

Amb aquesta convocatòria se subvenciona que les entitats beneficiàries puguin contractar els artistes i grups inclosos en el catàleg de Menorca, Arts, Música i Teatre, de manera que es fomenta i es dona suport a les entitats culturals de l'illa i, alhora, es fomenta la creativitat cultural i la producció artística local. Així mateix, les entitats beneficiàries han de comunicar a la persona responsable de l'Agenda Cultural la realització de les activitats subvencionades, i així es difon l'activitat cultural de Menorca.

D'acord amb les bases, l'objectiu del programa Menorca, Arts, Música i Teatre és la promoció de l'activitat musical, teatral, d'arts visuals i d'altres espectacles que desenvolupen els grups menorquins o residents a l'illa, a fi d'oferir-los un marc per donar a conèixer la seva activitat i la seva creativitat, tot col·laborant a mantenir unes manifestacions culturals arrelades a l'illa.

Així mateix, la finalitat del programa és oferir als beneficiaris un ampli ventall d'actuacions de grups de teatre, d'arts visuals, corals, bandes de música, orquestres, grups folklòrics, grups de música popular i d'arrel tradicional, solistes o grups de rock i grups d'animació infantil als diferents municipis de l'illa.

Vist que la major part dels ajuts sol·licitats l'any anterior es van justificar correctament o van ser objecte de renúncia;

Vist l'informe d'oportunitat de la convocatòria de l'any 2023 que consta en l'expedient;

Vista la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc del que estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració;

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, en exercici de les competències atribuïdes pel Decret 275/2022, de 6 de setembre (BOIB núm. 118 de 8 de setembre);

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyor Juaneda Mercadal i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la modificació puntual de les bases aprovades per acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 28 de març de 2022, publicades al BOIB núm. 53, de 21 d'abril, amb les actualitzacions següents:

- Es modifiquen les bases 1, 10.5, 16.2 i 17 per adaptar-les a la nova Llei de consells insulars i a les modificacions de la normativa de subvencions.

- Es modifica la base 5.1 per incorporar-hi com a possibles beneficiaris les fundacions participades per les administracions locals menorquines.

- Es modifica la base 3.3 b per tal d'indicar el nombre de sol·licituds que poden realitzar les fundacions.

Segon. Aprovar la convocatòria dels ajuts del programa Menorca, Arts, Música i Teatre per a l'any 2023 amb les modificacions indicades al punt anterior, d'acord amb les condicions següents:

S'adjunten les bases modificades en els annexos A i B a efectes informatius.

a) L'import màxim previst per destinar a la convocatòria és de 120.000 euros, que s'atendran amb càrrec a la partida 4-33400-4890009.

b) El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts serà de 30 dies naturals a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB.

c) L'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient és el tècnic de gestió cultural del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, David Andreu Capó.

d) Constituir la comissió avaluadora de les sol·licituds presentades, la qual estarà composta pels membres següents:

President:

- Titular: el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria Ballester

Suplent: la directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marquès Díez

Vocals:

1) Titular: el tècnic de gestió cultural del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, David Andreu Capó

Suplent: un tècnic de gestió del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports

2) Titular: l'auxiliar administrativa del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Laura Sarrias Capilla, que actuarà com a secretària

Suplent: l'auxiliar administrativa del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Hafida El Hajoui Zaroili, que actuarà com a secretària

3) Titular: l'administratiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Jordi Torrent Torroja

Suplent: un administratiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports

Tercer. Aprovar la relació de grups i els imports dels ajuts corresponents a l'any 2023 d'acord amb l'annex B.1.

ANNEX A NORMES DE SELECCIÓ DELS PARTICIPANTS EN EL PROGRAMA MENORCA, ARTS, MÚSICA I TEATRE

1. CONDICIONS DELS GRUPS I SOLISTES PARTICIPANTS

1.1. Grups que es poden acollir al programa

Es poden acollir a aquest programa tots els grups, artistes i solistes menorquins o residents a l'illa que desenvolupen activitats relacionades amb les arts visuals, la música i el teatre, tant si formen part d'una entitat més àmplia com si són autònoms, dins els apartats següents:

1) Música

2) Balls tradicionals

3) Arts escèniques

4) Animació infantil

5) Arts visuals

6) Altres espectacles

Els interessats que presentin sol·licitud per ser donats d'alta en el programa tindran una fitxa en el catàleg que edita el Departament competent en matèria de Cultura i que està disponible a la pàgina web del CIM (www.cime.es).

Els grups que ja estiguin donats d'alta estan obligats a comunicar les variacions de les dades que s'hagin de modificar.

1.2. Documentació específica dels participants

1) Relació de components del grup (nom i llinatges, DNI i instrument en el cas de banda o grups musicals)

En el cas que els membres del grup no siguin de Menorca han d'aportar el certificat d'empadronament a un municipi de l'illa.

2) Currículum

3) Fotografia recent

4) Breu descripció de l'activitat proposada o sinopsi de l'argument de l'espectacle. Es pot afegir un enllaç a un audiovisual de l'actuació.

5) Condicions tècniques requerides (espai necessari, escenari, so, il·luminació, projecció, disposició d'elements, etc.)

Les sol·licituds i tota la documentació descrita en l'apartat anterior s'han de presentar, en qualsevol moment de l'any, d'acord amb les indicacions següents:

a) Les persones físiques les poden presentar presencialment als punts del Servei d'Atenció al Ciutadà del Consell Insular de Menorca que hi ha a la seu del CIM de Maó i a les oficines administratives de Ciutadella. També es poden presentar en qualsevol altre punt de conformitat amb el que estableix l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

b) La resta de persones a què fa referència l'article 14.2 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre (a tall enunciatiu: persones jurídiques, entitats sense personalitat jurídica, administracions públiques), i les persones físiques que així ho vulguin fer voluntàriament, han de presentar la sol·licitud de forma electrònica en el registre electrònic del Consell Insular de Menorca (www.cime.es) o en qualsevol altre registre electrònic de conformitat amb el que estableix l'article 16.4 de l'esmentada Llei 39/2015 d'1 d'octubre.

Si la sol·licitud o la documentació fossin incorrectes o incompletes, el Consell Insular de Menorca en requerirà la rectificació o el complement necessaris. Si en el termini de deu dies hàbils, comptats a partir de l'endemà d'haver rebut el requeriment d'esmena de la sol·licitud, la persona interessada no fa la rectificació reclamada o no presenta la documentació requerida, s'entendrà que ha desistit de la seva petició conformement amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

2. INCLUSIÓ DELS GRUPS EN EL PROGRAMA MENORCA, ARTS, MÚSICA I TEATRE

Cada any s'ha d'aprovar la inclusió en el programa dels grups que compleixin els requisits esmentats en el punt anterior i se n'exclourà la resta de manera motivada. En aquest darrer cas s'ha d'efectuar la corresponent notificació al grup sol·licitant.

El CIM ha d'actualitzar anualment el catàleg de grups participants en el programa Menorca, Arts, Música i Teatre. Així mateix, s'aprovarà de forma anual l'import dels ajuts que corresponen a cada grup, d'acord amb criteris tècnics, un cop revisades les propostes presentades.

3. OBLIGACIONS DELS PARTICIPANTS

1. Els grups acollits al programa estan obligats a complir les actuacions confirmades pel departament competent en matèria de Cultura, d'acord amb les condicions que s'estableixin en la convocatòria d'ajudes amb càrrec al programa Menorca, Arts, Música i Teatre.

2. El límit màxim d'actuacions anuals dins l'esmentada convocatòria és de sis.

3. Si, per causa justificada, no poguessin actuar en la data prevista, han de comunicar-ho al departament competent en matèria de Cultura i a l'entitat amb la qual s'hagi pactat l'actuació.

4. El departament competent en matèria de Cultura pot excloure del programa els participants que no compleixin les seves obligacions i els seus compromisos.

5. Un cop finalitzada l'actuació, els grups estan obligats a col·laborar amb l'ajuntament o l'entitat que hagi organitzat l'actuació en la justificació de la realització de l'actuació que hagi estat objecte de subvenció.

4. RESPONSABILITATS DEL DEPARTAMENT COMPETENT EN MATÈRIA DE CULTURA

1. El departament competent en matèria de Cultura del CIM no es fa responsable de les actuacions que no s'hagin confirmat prèviament.

2. El departament competent en matèria de Cultura del CIM no es fa responsable de cap dany a instruments, equipaments, locals o persones derivat de les actuacions o dels desplaçaments que es realitzin.

3. La liquidació de càrregues per les actuacions és responsabilitat de l'entitat organitzadora de l'actuació.

ANNEX B BASES QUE REGEIXEN LA CONCESSIÓ D'AJUTS DEL PROGRAMA MENORCA, ARTS, MÚSICA I TEATRE

1. OBJECTE I FINALITAT DELS AJUTS

L'objectiu del programa Menorca, Arts, Música i Teatre és la promoció de l'activitat artística, musical i teatral que desenvolupen els artistes i grups menorquins o residents a l'illa, a fi d'oferir-los un marc per donar a conèixer la seva activitat i creativitat, tot col·laborant a mantenir unes manifestacions culturals arrelades a Menorca.

La finalitat del programa és oferir un ampli ventall d'actuacions de grups de teatre, artistes visuals, corals, bandes de música, orquestres, grups folklòrics, de música i cultura popular i d'arrel tradicional, solistes, grups de rock i d'animació infantil als diferents municipis de l'illa.

A les convocatòries corresponents a les ajudes objecte d'aquestes bases es farà constar la justificació de la seva previsió al Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular de Menorca en vigor, assenyalant, si escau, de quina manera contribueixen a l'acompliment dels seus objectius.

2. FINANÇAMENT I IMPORT MÀXIM

Les ajudes que s'atorguin en el marc d'aquestes bases es faran efectives amb càrrec a les partides i per l'import màxim que s'estableixin en la convocatòria.

Quan l'import de les sol·licituds d'ajuts sigui superior a la quantitat màxima fixada en la convocatòria, es prorratejarà entre totes les sol·licituds rebudes dins el termini establert i que compleixin els requisits de les bases.

3. ACTIVITATS SUBVENCIONADES. REQUISITS I CONDICIONS

1. Poden ser objecte de subvenció d'aquest programa les activitats musicals, les arts escèniques i les arts visuals ofertes pels grups, artistes i solistes participants del programa Menorca, Arts, Música i Teatre que estiguin donats d'alta al catàleg en el moment de la concessió de les ajudes, que promoguin les entitats a què fa referència la base cinquena, que tinguin lloc entre l'1 de gener i el 31 de desembre de l'any de la convocatòria, que presentin interès cultural i artístic, que siguin viables tècnicament i econòmicament i que vagin adreçades a un públic eminentment local.

Les activitats de la categoria d'arts visuals poden ser qualsevol d'aquestes: creació artística en directe (pintura, escultura, dibuix, art corporal, etc.), performance, instal·lació, vídeo (projecció comentada, videoinstal·lació), art urbà (art de carrer, grafit, muralisme), i activitats participatives d'arts aplicades (pedagogia infantil, gent gran, reivindicacions de gènere, temes de debat social, etc.). Aquestes activitats s'hauran de desenvolupar al carrer o en espais no convencionals de cultura.

Mentre estiguin vigents les restriccions per raons sanitàries poden ser objecte de subvenció les activitats d'aquest programa que es realitzin per internet en directe, sigui a través de plataformes pròpies o a través de xarxes socials. També podrà ser objecte de subvenció una actuació única gravada i emesa en diferit a través de plataformes pròpies o a través de xarxes socials.

2. Les activitats subvencionades han de complir els requisits següents:

a) Cada beneficiari només pot sol·licitar dues actuacions per grup i any dels inclosos en el catàleg.

b) El límit d'actuacions anuals per grup dins aquesta convocatòria és de sis.

c) En tots aquests requisits s'ha de preveure l'excepció dels nuclis tradicionals de població de Sant Climent, Llucmaçanes i Fornells, que poden gaudir de la meitat de les actuacions previstes en els apartats anteriors.

3. El nombre màxim de sol·licituds s'estableix en:

a) Per als ajuntaments: vuit

b) Per a les entitats culturals i les fundacions:

  • tres sol·licituds, si es realitzen actuacions d'una mateixa categoria artística
  • quatre sol·licituds, si es realitzen actuacions de dues categories artístiques
  • cinc sol·licituds, si es realitzen actuacions de tres categories artístiques

c) Per a les associacions de veïns: tres

d) Per als clubs de jubilats: dues

e) Per a les APIMA: dues

f) Per les associacions de comerciants i les agrupacions de comerciants d'àmbit municipal i insular: tres

4. Les sol·licituds s'han de presentar en l'imprès proporcionat pel Departament competent en matèria de Cultura del Consell Insular de Menorca.

5. El termini per presentar sol·licituds es fixarà en cada convocatòria. Si en finalitzar el termini resta crèdit pressupostari sense executar, el Departament competent en matèria de Cultura podrà obrir una segona convocatòria en el mateix exercici.

4. RÈGIM DE COMPATIBILITAT AMB ALTRES AJUTS

a) Els ajuts que s'atorguin de conformitat amb aquestes bases són compatibles amb la concessió d'altres ajuts, sens perjudici de l'obligació de les entitats beneficiàries de comunicar-ho al Consell Insular de Menorca.

b) L'import de les subvencions que es concedeixin no pot superar, en cap cas, de manera aïllada o amb concurrència amb altres ajuts, el cost de l'activitat subvencionada.

5. REQUISITS DELS SOL·LICITANTS

1. Poden beneficiar-se d'aquest programa els ajuntaments de Menorca, les entitats culturals, les associacions de veïns, els clubs de jubilats, les associacions de pares i mares d'alumnes (APIMA), les fundacions culturals, tant públiques com privades, les fundacions participades per les administracions locals menorquines i les associacions i agrupacions de comerciants d'àmbit municipal i insular.

Les agrupacions de comerciants d'àmbit municipal sense personalitat jurídica pròpia podran ser beneficiàries de la convocatòria sempre que en la sol·licitud detallin els compromisos d'execució assumits per cada membre així com l'import de la subvenció a aplicar per cadascun d'ells. En tot cas, les agrupacions de comerciants d'àmbit municipal sense personalitat jurídica han de nomenar un representant o apoderat únic, amb poders suficients per complir les obligacions que els hi corresponen com a beneficiaris.

2. En qualsevol cas, no en poden ser beneficiàries les persones o entitats en les quals concorri alguna de les prohibicions establertes en l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

6. INFRAESTRUCTURA I EQUIPAMENTS

El sol·licitant ha de facilitar l'escenari i la infraestructura prèviament pactada per portar a terme l'actuació.

7. ANUL·LACIONS D'ACTUACIONS

1. Si, per causa justificada, el sol·licitant hagués d'anul·lar l'actuació, ho ha de comunicar, per escrit, al Departament competent en matèria de Cultura i al grup contractat amb l'antelació d'una setmana.

2. Si no l'avisa i el grup es presenta per fer l'actuació, el sol·licitant es responsabilitzarà de les despeses del desplaçament i dels honoraris del grup.

3. Si, per causa justificada, el grup no pogués actuar en la data prevista, ha d'avisar amb set dies d'antelació al Departament competent en matèria de Cultura i al contractant per tal de concretar una altra data per a l'actuació o per anul·lar-la.

4. Si una actuació concedida no es pot realitzar, es podrà sol·licitar per escrit la substitució per una altra actuació, sempre que l'import de la nova sol·licitud no superi l'import de la sol·licitud inicial, en el cas que el superi, no se li abonarà més que l'import concedit inicialment.

8. PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS

1. Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model normalitzat que s'adjunta com a annex 1 d'aquestes bases, que es facilitarà a la seu del Consell Insular de Menorca a Maó, a les oficines administratives de Ciutadella i a la pàgina web del CIM (www.cime.es).

2. A aquesta sol·licitud s'ha d'adjuntar la documentació següent:

Documentació administrativa general

a) Original o còpia dels estatuts i del reglament intern de funcionament inscrits en el registre d'associacions corresponent. Si és necessari de conformitat amb els seus estatuts, han d'aportar el certificat de l'acord adoptat per l'òrgan de govern de l'entitat per sol·licitar l'ajuda i designar representant.

b) Si és una agrupació d'associacions sense personalitat jurídica, han de signar la sol·licitud els representants de les entitats que la integrin i adjuntar-hi la documentació acreditativa de la personalitat jurídica de cada un dels integrants. Així mateix, han de designar un únic representant i un únic domicili a l'efecte de notificacions.

c) Acreditació de la representació si la sol·licitud es presenta en nom d'una altra persona.

d) Còpia del document d'identificació fiscal del sol·licitant (NIF o CIF).

e) Declaració responsable signada pel sol·licitant o pel seu representant legal de no estar sotmès a cap de les circumstàncies que determinen la impossibilitat d'obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora de les subvencions públiques recollides en l'art. 13.2 de la Llei 28/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003), el model de la qual s'adjunta com a annex 2 d'aquestes bases.

f) Declaració responsable signada pel sol·licitant o pel seu representant legal relativa a les subvencions o ajudes obtingudes o sol·licitades d'altres institucions públiques o privades, per realitzar la mateixa activitat.

g) Certificat en què consti que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat. Els sol·licitants poden autoritzar el Consell Insular de Menorca a comprovar el compliment d'aquestes obligacions (annex 1). Únicament estan obligats a presentar la documentació a què fa referència a aquest apartat els sol·licitants d'actuacions de grups d'arts escèniques.

h) Document de designació de compte bancari de l'empresa o del seu representant segons el model facilitat pel Consell Insular de Menorca, llevat que ja constin a la Tresoreria General del CIM, la qual cosa s'ha de fer constar expressament.

S'eximeix de presentar la documentació a què fan referència les lletres a), c), d) i h) en el cas que aquesta ja consti en els arxius del Consell Insular; en aquest cas s'ha de fer constar expressament en la sol·licitud.

En el cas que les sol·licituds les presentin els ajuntaments, la documentació a què fan referència els apartats a), b) i c) se substituirà per la sol·licitud de l'ajut signada pel batle o pel regidor competent en la matèria, sempre que estigui degudament facultat per fer-ho.

3. Les sol·licituds i tota la documentació descrita en l'apartat anterior s'han de presentar, dins el termini establert en la convocatòria de forma electrònica en el registre electrònic del Consell Insular de Menorca (www.cime.es) o en qualsevol altre registre electrònic de conformitat amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú, atès que tots els possibles beneficiaris dels ajuts estan obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Administració d'acord amb l'article 14.2 de l'esmentada Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

4. Si algun dels sol·licitants presenta la sol·licitud presencialment, se'l requerirà per tal que l'esmeni mitjançant la seva presentació electrònica.

5. Si la sol·licitud o la documentació fossin incorrectes o incompletes, el Consell Insular de Menorca en requerirà la rectificació o el complement necessaris. Si en el termini de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà d'haver rebut el requeriment d'esmena de la sol·licitud, la persona interessada no fa la rectificació reclamada o no presenta la documentació requerida, s'entendrà que ha desistit de la seva petició, de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre.

9. DETERMINACIÓ DE L'IMPORT DE LA SUBVENCIÓ

1. L'import dels ajuts es determinarà d'acord amb el següent barem per actuació:

  • Música, animació infantil i altres espectacles

    • Artista en solitari: 250 €

    • Grups de 2/3 membres: 400 €

    • Grups de 4/10 membres: 500 €

    • Grups de 11/20 membres: 600 €

    • Més de 21 membres: 700 €

  • Grups de ball tradicionals

    • Aportació única: 500 €

  • Arts escèniques i arts visuals

    • Artista en solitari: 250 €

    • Grups de 2/5 membres: 550 €

    • Grups 6 o més membres: 700 €

Només tenen la consideració de membres els artistes que participen directament en l'actuació, sense incloure les persones encarregades de la direcció, d'aspectes tècnics, de vestuari, o similar.

2. L'import de l'ajut que correspon a cada solista o grup es fixa en la relació de grups aprovada cada any, d'acord amb el barem que consta en l'apartat anterior, i del qual es farà difusió mitjançant la pàgina web del Consell Insular de Menorca: www.cime.es.

3. Quan l'import de les sol·licituds d'ajuts sigui superior a la quantitat màxima fixada en la convocatòria, aquest import global màxim previst en la convocatòria es prorratejarà entre els sol·licitants que compleixin els requisits per ser-ne beneficiaris, de manera que s'apliqui el mateix percentatge de la subvenció a tots els beneficiaris que en tinguin dret.

10. PROCEDIMENT I ÒRGANS COMPETENTS PER A LA CONCESSIÓ DELS AJUTS

1. Els ajuts es concediran d'acord amb els principis d'objectivitat, transparència, igualtat, no discriminació i publicitat.

2. L'inici de l'expedient s'efectuarà per mitjà de l'aprovació de la convocatòria corresponent. El text de la convocatòria i la resta de documentació que es requereixi es comunicarà a la Base de Dades Nacional de Subvencions (d'ara endavant BDNS) i es publicarà l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en compliment de l'art. 20.8 de la Llei General de Subvencions.

3. La instrucció correspon al tècnic de cultura del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports. L'instructor ha de realitzar d'ofici totes les actuacions necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de dictar resolució sobre la concessió dels ajuts.

4. Totes les sol·licituds presentades dins el termini establert en la convocatòria se sotmetran a l'examen de l'instructor de l'expedient i de la comissió avaluadora corresponent, essent obligatòria la seva constitució.

5. Una vegada examinades les sol·licituds per l'instructor i la comissió avaluadora corresponent, i després que aquesta hagi emès el seu informe, el conseller executiu cap del departament competent en matèria de Cultura dictarà resolució sobre la concessió o la denegació dels ajuts.

6. La resolució de l'expedient d'atorgament de les subvencions ha de ser expressa i motivada, i ha de fixar, amb caràcter definitiu, la quantia específica de cada una de les subvencions concedides.

En el cas que el total dels ajuts sol·licitats superi l'import màxim previst en la convocatòria, es prorratejaran d'acord amb el que s'ha assenyalat a la base novena.

7. El termini màxim per dictar i notificar la resolució expressa de concessió de subvenció és de tres mesos comptats des del dia que acabi el termini de presentació de sol·licituds. Això no obstant, aquest termini es podrà reduir si s'estableix expressament en la convocatòria dels ajuts.

El silenci administratiu tindrà caràcter desestimatori.

8. La resolució de l'expedient de concessió o denegació dels ajuts s'ha de remetre a la BDNS en compliment de l'art. 20.8 de l'LGS, i s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, publicació que servirà al mateix temps de notificació pels sol·licitants.

11. COMISSIÓ AVALUADORA

La comissió avaluadora és l'òrgan col·legiat a qui correspon examinar les sol·licituds presentades i emetre'n l'informe que ha de servir de base per a l'elaboració de la proposta de resolució a l'òrgan competent.

Es constitueix una comissió avaluadora, que tindrà la composició que es determini en cada convocatòria.

12. JUSTIFICACIÓ DE LES ACTUACIONS

1. Un cop finalitzada l'actuació, en el termini màxim d'un mes els beneficiaris dels ajuts han de trametre al Departament competent en matèria de Cultura el justificant d'actuació signat pel responsable municipal o de l'associació que hagi organitzat l'activitat i pel representant del grup, i tres fotografies de l'actuació realitzada. La no presentació de la justificació serà causa de revocació de l'ajut.

2. No es pot presentar com a justificació de la realització de l'activitat subvencionada cap actuació que no sigui aprovada prèviament.

3. Si la documentació presentada fos incorrecta o incompleta, el servei responsable demanarà al beneficiari que en faci la rectificació oportuna en el termini improrrogable de deu dies hàbils.

4. El Consell Insular de Menorca podrà inspeccionar les actuacions subvencionades, sens perjudici de les competències que puguin correspondre, per normativa legal o reglamentària, a altres organismes o institucions.

5. S'estableix el caràcter subvencionable de totes o de part de les despeses efectivament realitzades que responguin a l'objecte de la subvenció i siguin necessàries per a l'execució de l'activitat, encara que aquesta no es materialitzi completament, sempre que quedi degudament acreditat que la manca d'execució o l'execució fora de termini siguin conseqüència directa de les mesures adoptades pels poders públics per combatre l'alerta sanitària generada per la COVID-19 o per afrontar la situació de crisi econòmica, d'acord amb l'article 25.3.e) de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19.

13. ABONAMENT DELS AJUTS

1. L'abonament de l'ajut es farà efectiu a l'entitat beneficiària amb la justificació prèvia de la realització de l'actuació per la qual s'ha concedit.

L'abonament dels ajuts per part del Consell Insular s'efectuarà en un termini de 60 dies, sempre que la disponibilitat de tresoreria ho permeti. No obstant això, es podrà disposar que se'n bestregui una part o la totalitat, la qual cosa s'haurà de justificar posteriorment davant el Consell Insular de Menorca.

2. La liquidació de càrregues per les actuacions és responsabilitat de l'entitat organitzadora de l'actuació.

14. OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

Són obligacions dels beneficiaris:

a) Comunicar al CIM l'acceptació de la subvenció en els termes en què aquesta es concedeixi. En qualsevol cas, la subvenció s'entendrà acceptada tàcitament un cop hagin transcorregut quinze dies hàbils d'ençà que s'hagi publicat l'anunci de concessió en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

b) Dur a terme l'activitat que ha estat objecte de subvenció en el termini màxim que s'estableixi.

c) Dur a terme les activitats que fonamenten la concessió dels ajuts, i justificar-ne la realització en els terminis i en les condicions establerts en aquestes bases i en la resolució de concessió dels ajuts.

d) Acreditar, quan el Consell Insular ho sol·liciti, que es troba al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. L'acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries no serà necessària en el cas que s'hagi autoritzat expressament el Consell Insular a consultar aquestes dades a través de l'Agència Tributària.

e) Proporcionar la informació sobre l'activitat subvencionada que li demani el Consell Insular de Menorca.

f) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que efectuïn el Consell Insular de Menorca i la resta d'organismes competents per a la fiscalització dels comptes públics.

g) Comunicar al Consell Insular de Menorca la sol·licitud i l'obtenció de subvencions i ajudes per a la mateixa finalitat.

h) Fer constar, de manera expressa, el suport del Consell Insular de Menorca en la realització de les activitats subvencionades.

i) Comunicar immediatament al Consell Insular de Menorca qualsevol eventualitat que alteri o que dificulti greument el desenvolupament del projecte subvencionat, en particular si se'n poden derivar retards en l'execució o si poden afectar-ne el cost total, i sol·licitar l'autorització prèvia i expressa del Consell Insular per fer qualsevol modificació substancial del projecte objecte d'ajuda. Les sol·licituds de modificació han de ser motivades, s'han de formular immediatament a l'aparició de les circumstàncies que la justifiquin i s'hi han d'especificar les repercussions pressupostàries que impliquin.

j) Els ajuntaments, les associacions i les entitats es comprometen a incloure elles mateixes les activitats que realitzin amb una antelació de quinze dies a la web http://www.agendamenorca.org/.

15. REVOCACIÓ I REINTEGRAMENT DELS AJUTS. CRITERIS DE GRADUACIÓ DE POSSIBLES INCOMPLIMENTS

1. Pel que fa a la revocació i el reintegrament de les subvencions, s'ha d'aplicar el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la resta de normativa que hi sigui aplicable. En cas d'incompliment s'ha de reintegrar la quantia rebuda mitjançant l'aplicació d'un percentatge de minoració en funció de la naturalesa de l'incompliment. Aquest percentatge s'ha de fixar amb l'informe previ de l'instructor i s'ha de notificar al beneficiari. Les causes de reintegrament i el procediment per a la seva exigència es regeixen pel que estableix l'article 44 del DLEG 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

2. En el cas que la causa del reintegrament determini la invalidesa de la resolució de concessió, s'ha de revisar prèviament aquesta resolució en els termes establerts en l'article 25 del DLEG 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, i en la resta de disposicions aplicables.

3. En el cas que s'hagin fet uns pagaments anticipats, la persona beneficiària ha de reintegrar les quantitats rebudes més l'interès de demora comptador des que el pagament es va fer efectiu.

4. Les quantitats que s'hagin de reintegrar tenen la consideració d'ingressos de dret públic i els és d'aplicació la via de constrenyiment.

5. L'obligació de reintegrament establerta en aquest article és independent de les sancions que en el seu cas siguin exigibles.

16. INFRACCIONS I SANCIONS

1. El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables és el que estableix el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. L'òrgan competent per imposar les sancions que es derivin d'infraccions de l'establert en aquestes bases i de la normativa aplicable en matèria de subvencions és el conseller executiu competent pel que fa a infraccions lleus i greus, i pel que fa a infraccions molt greus és el Consell Executiu, d'acord amb l'establerta a l'article 69 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

17. ALTRES DISPOSICIONS

Recursos administratius

Els acords del Consell Executiu pels quals s'aproven les bases i la convocatòria no exhaureixen la via administrativa i són susceptibles de rebre recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular de Menorca.

Els acords dels consellers executius pels quals es concedeixen o deneguen els ajuts, no exhaureixen la via administrativa i són susceptibles de rebre recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca.

Normativa general aplicable

En el que no prevegin expressament aquestes bases regeixen les disposicions que siguin aplicables al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions, especialment les contingudes en les normes següents:

- Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions

- Reial decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 196 de 31 de desembre de 2005)

ANNEX 1: Model normalitzat de sol·licitud (consta en l'expedient)

ANNEX 2: Model declaració responsable (consta en l'expedient)

ANNEX 3: Model de justificant d'actuació (consta en l'expedient)

ANNEX B1: Relació de grups i imports dels ajuts (consta en l'expedient)

ANNEX B1. GRUPS DEL PROGRAMA MENORCA, ARTS, MÚSICA I TEATRE, ANY 2023

 

Codi

Nom grup

Import subvenció

M-01

Àngels Anglada & Pau Pons

400 €

M-02

A Romandre Duo

400 €

M-03

A Romandre Trio

400 €

M-04

Balearic Guitar Foundation

500 €

M-05

Basic Feels

400 €

M-06

Black Pearl

500 €

M-07

Ses Bísties de Mongofre

500 €

M-08

D'Estraperlo

500 €

M-09

Dalt s'Era

500 €

M-10

Cris Juanico en banda

500 €

M-11

Dos Sipiots

500 €

M-12

Lo(r)ca me tienes

400 €

M-13

Figues d'un altre paner

500 €

M-14

Fil de Ferro/Darkness

500 €

M-15

Flor de sal

500 €

M-16

El Linares

500 €

M-17

Joe Mina & Nacho Olivar Blues

400 €

M-18

Guiem Soldevila

400 €

M-19

Feeling

500 €

M-20

Ikaara Dúo

400 €

M-21

Laia Costa i Joan Torres Duo

400 €

M-22

mà A mà

400 €

M-23

K de Cumbia

500 €

M-24

Manuel Álvarez Trio

400 €

M-25

Maria Àngels Gornés amb Banda

500 €

M-26

No hi som tots & Tina Servera

500 €

M-27

Orquesta Salsera La Sinigual

500 €

M-28

Pèl de Gall

500 €

M-29

Phenomena Duo

400€

M-30

Rita Barber

500 €

M-31

RockSons

500 €

M-32

Rudymentari

500 €

M-33

Rut Florit Trio

400 €

M-34

Rut Florit Quartet

500 €

M-35

Sols3i+

500 €

M-36

The Binigaus Band

500 €

M-37

The Gentlemen Jacks

400 €

M-38

Suc i sopes

500 €

M-39

Trobada

500 €

M-40

Twone Music

400 €

M-41

Wanderlust

400 €

M-42

Xalandri

500 €

M-43

Neus Ferri, Llar a duet

400 €

M-44

Neus Ferri, Llar amb banda

500 €

M-45

Zarabanda

400 €

M-46

Dahlia

500 €

M-47

Es Bastió de s'Illa

500 €

M-48

Orgànic Menorca

400 €

M-49

Los Chaveas

500 €

M-50

Icar Toset Trio

400 €

M-51

Swingbabies

500 €

M-52

Caravan

400 €

M-53

Els majors d'Adagio

500 €

M-54

Ita Llopis & Carlos Mangado. En Acústic

400 €

M-55

Verlaat

500 €

M-56

A dos Trovando

400 €

M-57

Menorca Col·lectiu Reggae

500 €

M-58

Rootstic

500 €

M-59

Dos-i-ficats

400 €

M-60

Fandango All-Stars

500 €

M-61

Jazzwine Menorca

500 €

M-62

Leonmanso amb Banda

500 €

M-63

Two Moons

400 €

M-64

Lua

400 €

M-65

Barra Lliure

500 €

M-66

Ismael de la Torre Quartet

500 €

M-67

Squizo Project

500 €

M-68

Shanti

500 €

M-69

Powertrip

500 €

M-70

Mynah Trio

400 €

M-71

Subtext

400 €

M-72

Song4u

400 €

M-73

Triada 135

400 €

M-74

The Trikinis

500 €

M-75

Anna Szostak Quartet

500 €

M-76

Anna Szostak & Manuel Álvarez

400 €

M-77

Bep Marqués

400 €

M-78

Espina

500 €

M-79

Feedback

400 €

M-80

Soul Play

500 €

M-81

Menorca Soul Train

400 €

M-82

Melilotus

500 €

M-83

Marcos Vinodelfin Band

500 €

M-84

Malánima

400 €

M-85

La Galatea

500 €

M-86

La Dolce Evita

500 €

M-87

Jukebox Band

500 €

M-88

Inventari

500 €

M-89

Cantabile

400 €

M-90

Flamenco sin Hache

400 €

M-91

Fusiona2

400 €

M-92

Brou de nadal

400 €

M-93

Rockingos

500 €

M-94

Cris Juanico en solitari

250 €

M-95

Borja Olives

250 €

M-96

Ana Gomila Domènech

250 €

M-97

Chiara Oliver

250 €

M-98

CANVI

250 €

M-99

Georgina Masanés

250€

M-100

Cuencos Tibetanos

250 €

M-101

Maria Àngels Gornés

250 €

M-102

Maria Florit

250 €

M-103

MuchAndrea Acústic

250 €

M-104

Pep Gener

250 €

M-105

Snowman lost his head

250 €

M-106

Phenomena Solista

250€

M-107

Neus Ferri “Acoustic Covers”

250 €

M-108

Icar toset (Actuació musical)

250 €

M-109

Júlia Beatloop

250 €

M-110

Anna Ferrer

250 €

M-111

DJ Toni “Motos”

250 €

M-112

Eva Pons Iglesias

250 €

M-113

Lara Pons

250 €

M-114

Leonmanso

250 €

M-115

Moments a Cor

700 €

M-116

Cor Cadenza

700 €

M-117

Cor de Gospel Menorca

700 €

M-118

Cor Gospel Clau de Si

500 €

M-119

Coral Clau de Sol

700 €

M-120

Coral s'Estel de Ciutadella

700 €

M-121

Cor Gran de l'Orfeó Maonès

700 €

M-122

Coral Harmonia de l'Esplai

700 €

M-123

Coral Càntyicus centre cultural d'Alaior

700 €

M-124

Coral Sant Antoni

700 €

M-125

Coral i Rondalla Casal de Gent Gran

700 €

M-126

Agrupació Coral es Ressol

700 €

M-127

Coro Rociero de la Casa de Andalucía de Menorca

600 €

M-128

Capella Davídica de la Catedral de Menorca

700 €

M-129

Elena Armenteros López

250 €

M-130

Grup de Música Antiga GAUDIUM ET MUSICA

500 €

M-131

Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM)

700 €

M-132

Grup de Cambra de l'OCIM

500 €

M-133

Orquestra de Cambra de l'OCIM

600 €

M-134

Quartet Vela

500 €

M-135

Stylus Phantasticus

400€

M-136

Banda de l'Agrupació musical de Ciutadella

500 €

M-137

Banda de Música de Ferreries

700 €

M-138

Banda de Música des Migjorn Gran

700 €

M-139

Formación Orquestral y Rondalla de la Academia de Música Adagio

700 €

M-140

MenorcaBrass Ensemble

600 €

 

 

 

BT-01

Grup Folklòric Aires des Barranc d'Algendar

500 €

BT-02

Grup Folklòric des Born

500 €

BT-03

Grup Folklòric Es Rebost

500 €

BT-04

Grup Folklòric Sant Isidre

500 €

BT-05

Grup Folklòric Sant Miquel

500 €

BT-06

Cuadros de Baile de la Casa de Andalucía

500 €

BT-07

Grup Folklòric Arrels de Sant Joan

500 €

BT-08

Grup de Música i Ball CCE Sant Lluís

500 €

BT-09

Grup Folklòric Aires des Migjorn

500 €

BT-10

Grup Folklòric Castell de Sant Felip

500 €

BT-11

Grup Folklòric Ciutadella

500 €

BT-12

Grup Folklòric Tramuntana

500 €

 

 

 

AE-01

Cecilia Fernández

250 €

AE-02

Art en Moviment

550 €

AE-03

Col·lectiu La Revoluta Teatre

550 €

AE-04

Daniel Amorós Pulido

250 €

AE-05

Di-Art

550 €

AE-06

Companyia a Plom i Vol

550 €

AE-07

Esther Garrido Sánchez

250 €

AE-08

Joana Brabo

250 €

AE-09

Grup Teatral Set de Menorca

700 €

AE-10

La Trotamundos

250 €

AE-11

Marabunta circ

700 €

AE-12

Mô Teatre

700 €

AE-13

Talia Teatre

700 €

AE-14

Quins Coverbos! Companyia de Teatre

700 €

AE-15

SOM3

550 €

AE-16

SOM3: La mort del silenci

700 €

AE-17

La Trup

700 €

AE-18

Minúcia Teatre

550 €

AE-19

Dancehall Menorca Community

550 €

AE-20

Xàfec Teatre

550 €

AE-21

Grup de Teatre de l'Orfeón Mahonés

700 €

AE-22

La Resistencia Teatre

700 €

AE-23

S'Espai de Circ

700 €

AE-24

Teatre de Xoc

550 €

AE-25

Desencaixades

550 €

AE-26

Bambolina

700 €

AE-27

Chachas sense Fronteres

550 €

AE-28

Dani Morlà & Cia

250 €

AE-29

Endika Izquierdo Teatro

250 €

AE-30

Enigma

550 €

AE-31

Ballet Esencias

550 €

AE-32

Idò Teatre

700 €

AE-33

Peus a Terra

700 €

AE-34

Replec Poètic

550 €

AE-35

Tal i Tal

550 €

AE-36

Teatre l'Esplai

700 €

AE-37

Teatre de Xoc La Fugida del Zanni

550 €

AE-38

Compañía Karbala

550 €

 

 

 

AI-01

Bili Bigotis & Cia

400 €

AI-02

Ballauna teatre

250 €

AI-03

Bota i Juga

400 €

AI-04

Contes de l'Arpa

400 €

AI-05

El Gran Pepot

250 €

AI-06

Gemma Moll

250 €

AI-07

Gemma & Co

400 €

AI-08

Hadalana Cuentacuentos

250 €

AI-09

Arte con Burbujas-Talleres de burbujas

250 €

AI-10

Melicotó Titelles

400 €

AI-11

No Som 3

550 €

AI-12

Theater for life

250 €

AI-13

Rondalles i Contes de s'àvia Rita de Torralba

250 €

AI-14

Sa Xaranga

400 €

AI-15

Pinyeta Pinyol

500 €

AI-16

Contes Musicats

500 €

AI-17

Compañía La Nave Inski Vanesa RiSe

250 €

AI-18

Art per Créixer

400 €

AI-19

Art per Créixer

250 €

AI-20

Cia. To Be

500 €

AI-21

Contacontes de Conta'm una Cançó i Camí de Cançons de Margui Juanico

400 €

AI-22

El Descubrimiento & Cheinstein

400 €

AI-23

Els fabulosos viatges de na Xinxeta i en Tico

400 €

AI-24

Magic-Magic

400 €

AI-25

El Món de n'Edu

250 €

AI-26

Música&Show. A jugar

400 €

AI-27

Sic y Mimi

250 €

 

 

 

AV-01

Performance i Pintura en directe

250 €

AV-02

Giuditta Bussetti

250 €

AV-03

Companyia casa 12

550 €

AV-04

Luis Moreno

250 €

AV-05

Simfonia en RRR

550 €

AV-06

Caperucitazul

250 €

 

 

 

AL-01

Esclat

700 €

AL-02

Myotragus, Dimonis de Ferreries

700 €

AL-03

Myotragus, Dimonis de Ferreries

600 €

AL-04

Bon Ball Tenim

700 €

AL-05

Colla d'Amics i Geganters dels Gegants de Llucmaçanes

700 €

AL-06

Xaranga de Maó (l'Associació Musical de Maó)

700 €

AL-07

La Xaranga del Xubec

500 €

AL-08

Associació d'Amics dels Diables

700 €

AL-09

Mendó fem renou

600 €

AL-10

Xou Lô Patins

600 €

AL-11

Mama Fiera

250 €

AL-12

Teatro en sombras chinas

400 €

AL-13

Pluma

400 €

AL-14

Damià Rotger Miró

250 €

AL-15

Anna Maria Ticoulat

250 €

AL-16

Soca de Mots - Glosadors

500 €

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó,  4 de maig 2023

Per delegació de la presidenta, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019)