Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 324926
Delegació de competències a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant l'EBAP, per a dur a terme el procés unificat de selecció de policies locals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Santanyí en sessió plenària celebrada el dia 16 de maig de 2023, va aprovar per unanimitat dels assistents l'acord següent:

II.-Delegació de competències a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant l'EBAP, per a dur a terme el procés unificat de selecció de policies locals

Antecedents:

1. Vista la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 26 d'abril de 2023 perquè els ajuntaments deleguin en l'EBAP les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policia en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB Núm. 56, de 2 de maig de 2023).

2. Vist l'informe favorable de la intervenció i la secretaria municipal de data 3 de maig de 2023.

Es proposa l'adopció de l'acord següent:

Primer. Aprovar la delegació de competències, d'acord amb el que determina la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 26 d'abril de 2023 perquè els ajuntaments deleguin en l'EBAP les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local i les places de policia en els ajuntaments que no hagin constituït cos de policia local (BOIB Núm. 56, de 2 de maig de 2023), a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant l'Escola Balear d'Administració Pública, per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local, en les matèries següents:

a) Aprovar les bases i la gestió del procés selectiu, que serà únic per a cada illa.

La delegació inclou les competències per adoptar les resolucions necessàries per dur a terme la convocatòria i aprovar-ne les bases i el procés selectiu, sense que suposi alteració de la titularitat de la competència atribuïda a cada ajuntament.

b) Dur a terme tots els actes materials i jurídics que integren el procediment d'oposició segons les bases de la convocatòria i les normes sobre policies locals i funció pública aplicables.

Aquests actes són, com a mínim, els següents:

  • Recepcionar i gestionar les sol·licituds de participació i la documentació acreditativa del compliment dels requisits exigits en la convocatòria, així com el cobrament de les taxes que es preveuen en la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Elaborar les resolucions de les llistes, tant les provisionals com les definitives, de les persones admeses i excloses en els procediments.
  • Gestionar l'operatiu necessari per al desenvolupament material dels exercicis.
  • Notificar i publicar els actes administratius i les resolucions relacionats amb el procés selectiu.
  • Determinar la composició del tribunal qualificador, nomenar-ne els membres i resoldre les possibles recusacions.
  • Proposar l'adjudicació de destinacions dels aspirants que superin l'oposició perquè l'ajuntament corresponent els nomeni personal funcionari en pràctiques.

La resta d'actuacions que siguin necessàries per al funcionament normal del procés selectiu, incloses les resolucions de reclamacions i els recursos potestatius de reposició que, si s'escau, es presentin i que derivin de la fase d'oposició del procés selectiu, amb la col·laboració jurídica de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

La delegació no inclou les reclamacions i els recursos potestatius de reposició que es presentin amb relació a la fase de pràctiques que s'haurà de desenvolupar a cada ajuntament.

En aquest context, l'Ajuntament de Santanyí disposa d'una plaça vacant aprovada en l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'any 2023, la qual va ser publicada al BOIB Núm. 34, de 16 de març de 2023.

Segon. Publicar aquesta delegació de competències al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 16 de maig de 2023)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat