Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 322761
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança municipal d'ús i aprofitament de les platges i punts de bany del municipi de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Publicació definitiva de la modificació de l'Ordenança municipal d'ús i aprofitament de les platges i punts de bany del municipi de Santanyí. Expedient 2023/397.

Per acord de Ple de data 20 de febrer de 2023 es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança municipal d'ús i aprofitament de les platges i punts de bany del municipi de Santanyí.

Finalitzat el període d'exposició pública, (BOIB núm. 29 de 07.03.2023), no s'han presentat al·legacions i en conseqüència l'acord aprovat inicialment esdevé definitiu.

Seguits doncs tots el tràmits reglamentaris es publica el text íntegre de l'article 28 de l'Ordenança que queda redactat de la següent manera:

«TÍTOL IV: DE LA PRESÈNCIA D'ANIMALS A LES PLATGES

Article 28. Circulació i permanència

El objecte d'aquest títol és regular la presència d'animals a les platges del municipi al llarg de tot l'any. Per la qual cosa, es determinarà un període en el qual, es permetrà la circulació i permanència dels animals en les platges del municipi.

Es permetrà la presència d'animals a les platges al llarg de l'any a excepció del període comprès entre l'inici de la festivitat de Setmana Santa i fins al 15 de novembre, on la circulació i permanència d'animals a la platja estarà totalment prohibida. No obstant això, en els períodes d'accés prohibit, mitjançant Ban municipal l'Ajuntament podrà delimitar zones d'accés permès amb regulació de l'horari.

Aquest període pot ser restringit mitjançant la publicació d'un ban municipal.

Les persones propietàries dels animals hauran de vetllar per evitar la deposició d'orins i excrements a la platja tant a la arena com en la làmina d'aigua, havent de retirar de manera immediata qualsevol excrement.

Els animals hauran d'estar controlats en tot moment per les persones propietàries o responsables i evitar molèsties a la resta de persones usuàries de les platges.

En el cas d'animals potencialment perillosos es complirà amb el que disposa la normativa específica sobre aquests animals. En particular hauran d'anar controlats mitjançant corretja o el mètode més adequat per a cada espècie i s'haurà de fer ús de morral.

La infracció d'aquest article comportarà la corresponent sanció, amb la instrucció prèvia del corresponent expedient sancionador, a més del fet que la persona infractora estarà obligada a la immediata retirada del animal.»

Contra el present acord es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent a la data de publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.»

 

Santanyí, document signat electrònicament (15 de maig de 2023)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat