Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 322726
Acord del Consell de Govern de 15 de maig de 2023 pel qual es declara d’interès autonòmic l’ampliació de la subestació San Antonio 66 kV i la instal·lació de bateries d’emmagatzematge a la subestació San Antonio 66 kV

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, mitjançant la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic, és competent en matèria d'instal·lacions elèctriques d'alta tensió i xarxes de transport d'electricitat, tal com estableix el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Una d'aquestes instal·lacions és l'ampliació de la subestació San Antonio 66 kV i la instal·lació de bateries d'emmagatzematge a la subestació San Antonio 66 kV (exp. TR 6/2023).

Aquestes instal·lacions permetran incrementar l'eficiència econòmica en el despatx de generació, explotar els enllaços entre illes i amb la Península per damunt dels límits actuals, per evitar acoblar generació tèrmica (no renovable) addicional, i una major integració de generació renovable.

La tramitació d'aquest projecte, el promotor del qual és Red Eléctrica de España, SAU, ja s'ha iniciat mitjançant el procediment d'autorització administrativa prèvia i de construcció, i la declaració, en concret, d'utilitat pública de l'obra que es pretén fer. Aquesta actuació requereix l'avaluació d'impacte ambiental ordinària, d'acord amb l'annex I del Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears. Es considera adient que aquesta instal·lació sigui declarada d'interès autonòmic per accelerar-ne la tramitació.

L'article 4 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears, estableix que són inversions d'interès autonòmic les declarades com a tals pel Govern de les Illes Balears per la seva especial rellevància per al desenvolupament econòmic i social en el seu àmbit territorial, com és aquest cas. I l'article 5 indica que aquesta declaració es pot acordar en qualsevol moment de la tramitació administrativa, i que tindrà efecte a partir de la data en què es declari l'interès autonòmic de la inversió. També determina que aquesta declaració suposarà un impuls preferent i ràpid, davant qualsevol administració de les Illes Balears.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, en la sessió de 15 de maig de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Declarar d'interès autonòmic l'ampliació de la subestació San Antonio 66 kV i la instal·lació de bateries d'emmagatzematge a la subestació San Antonio 66 kV, d'acord amb els articles 4 i 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears.

Segon. Notificar aquest Acord a Red Eléctrica de España, SAU.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 15 de maig de 2023

La secretària del Consell de Governació Mercedes Garrido Rodr´íguez