Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 322721
Aprovació definitiva de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei públic de les escoletes d’educació infantil de primer cicle al terme municipal de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Publicació definitiva de la modificació de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei públic de les escoletes d'educació infantil de primer cicle al terme municipal de Santanyí. Expedient 2023/392.

Per acord de Ple de data 20 de febrer de 2023 es va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació del servei públic de les escoletes d'educació infantil de primer cicle al terme municipal de Santanyí.

Finalitzat el període d'exposició pública, (BOIB núm. 30 de 09.03.2023), no s'han presentat al·legacions i en conseqüència l'acord aprovat inicialment esdevé definitiu.

Seguits doncs tots el tràmits reglamentaris es publica el text íntegre de l'Ordenança que queda redactat de la següent manera:

«ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC DE LES ESCOLETES D'EDUCACIÓ INFANTIL DE PRIMER CICLE AL TERME MUNICIPAL DE SANTANYÍ

Article 1. Fonament i naturalesa

Vist el que preveu el RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals i concretament:

Article 41. Les entitats locals poden establir preus públics per la prestació de serveis o la realització d'activitats de la competència de l'entitat local, sempre que no es doni cap de les circumstàncies que especifica l'article 20.1.B) d'aquesta Llei.

Article 20.1.b) La prestació d'un servei públic o la realització d'una activitat administrativa en règim de dret públic de competència local que es refereixi de manera particular al subjecte passiu, l'afecti o el beneficiï, quan es produeixi qualsevol de les circumstàncies següents:

a) Que els administrats no les hagin de sol·licitar o rebre de manera voluntària. A aquests efectes no es considera voluntària la sol·licitud o la recepció per part dels administrats: Quan estigui imposada per disposicions legals o reglamentàries. Quan els béns, els serveis o les activitats requerits siguin imprescindibles per a la vida privada o social del sol·licitant.

b) Que no les presti o realitzi el sector privat, n'estigui o no establerta la reserva a favor del sector públic de conformitat amb la normativa vigent.

Article 44. Quantia.

1. L'import dels preus públics ha de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de l'activitat realitzada.

2. Quan hi hagi raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic que així ho aconsellin, l'entitat pot fixar preus públics per sota del límit que preveu l'apartat anterior. En aquests casos s'han de consignar als pressupostos de l'entitat les dotacions oportunes per cobrir la diferència resultant si n'hi ha.

Article 127. Preus públics.

Els ajuntaments poden establir i exigir preus públics per la prestació de serveis o la realització d'activitats de competència municipal, segons les normes incloses al capítol VI del títol I d'aquesta Llei.

És per això que, l'Ajuntament de Santanyí regula la present Ordenança de preu públic per la prestació de serveis motivats per assistències i estades a les escoletes infantils municipals, que regeix aquesta Ordenança.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable del preu públic des de la formalització de la matrícula de la prestació dels serveis assenyalats en l'article anterior fins que es finalitzi.

Article 3. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament les persones que exerceixin la pàtria potestat, tutors o representants legals dels infants beneficiats.

Article 4. Quantia

Les quanties d'aquest preu públic seran les següents:

El pagament de la matrícula es podrà fer en dues vegades. Una (60%) en el moment de la matrícula i l'altra (40%) el cap de dos mesos.

L'Ajuntament, per causes de promoció de l'ús de les escoletes, podrà exonerar o bonificar les matrícules d'una o vàries escoletes municipals.

Tendran preferència per l'ocupació de les places de les escoletes municipals les nines i els nins empadronats al municipi de Santanyí.

Cas que quedessin places vacants, es podran cobrir amb persones NO EMPADRONADES al terme i els preus tendran un recàrrec del 20% damunt els preus generals.

CONCEPTE

QUANTIA

PERÍODE

Matrícula

60,00 €

Anual

Escolarització de 9:00 a 13.00 aplicable a:

1-.primer i segon nivell d'educació infantil d'escoletes municipals.

2-.tercer nivell d'educació infantil a les escoletes municipals no integrants de la xarxa pública d'escoles infantils de les Illes Balears.

3-.tercer nivell d'educació infantil a les escoletes municipals integrants de la xarxa pública d'escoles infantils de les Illes Balears mesos de juliol i agost

150,00 €

Mensual

Escolarització de 9:00 a 13.00 tercer nivell d'educació infantil a les escoletes municipals integrants de la xarxa pública d'escoles infantils de les Illes Balears cursos 2022-2023, 2023-2024,2024-2025 i 2025-2026 i, si es prorroga el conveni Conveni específic de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Santanyí per establir la gratuïtat del servei educatiu de tercer d'educació infantil, per 4 cursos més.

0,00

Mensual

(entre els mesos de setembre i juny)

Acollida de 7 a 9h

35€

Mensual

Acollida esporàdica de 7 a 9h

5€

Diari

Acollida de 8 a 9h

20€

Mensual

Acollida esporàdica de 8 a 9h

3€

Diari

De 13 a 14h

  • Menjador

130€

Mensual

De les 13 a 14h esporàdic

  • Menjador

5,50€

Diari

De 14 a 15h

20€

Mensual

De 14 a 15h esporàdic

3€

Diari

De 14 a 15.30h

27,50€

Mensual

De 14 a 15.30h esporàdic

4€

Diari

De 14 a 16h

35€

Mensual

De 14 a 16h esporàdic

5€

Diari

De 14 a 18h

60€

Mensual

De 14 a 18 h esporàdic

7€

Diari

Els imports relatius al menjador s'abonaran directament a l'empresa contractista.

Per recomanacions sanitàries o altres tipus de circumstàncies, la batlia d'aquest Ajuntament podrà establir que només es prestin els serveis essencials o bàsics del servei d'escoletes municipals d'educació infantil de primer cicle.

Article 5. Normes de gestió

1. La percepció del preu públic regulat en aquesta Ordenança, s'efectuarà mitjançant rebut estès per l'Administració de l'escoleta infantil que presta el servei.

2. Les quotes mensuals es meritaran el dia primer de cada mes i seran satisfetes dins els primers deu dies del mes.

3. Les altes que es produeixin dins els primers cinc dies de cada mes causaran la meritació de la quota mensual, que serà satisfeta dins els deu dies següents. Les que es produeixin després del dia cinc de cada mes, causaran meritació de quotes pels dies que restin fins a final de mes, i es liquidaran aplicant la proporció corresponent dins els deu primers dies del mes següent juntament amb les quotes del propi mes. Quant a la matrícula es satisfarà en el moment de la inscripció.

4. Les baixes en la prestació del servei dels usuaris inscrits s'hauran de notificar a l'administració de l'escoleta infantil, almanco amb quinze dies d'antelació. Si causen baixa dins els primers quinze dies, se'ls farà la part proporcional. En canvi, si és posterior meritarà tot el mes.

5. Si l'infant no assisteix a l'escoleta durant tot un mes, per motius justificats, els pares, mares o tutors podran sol·licitar el pagament de la meitat de la quota corresponent.

Article 6. Ajudes socials

Tendran una bonificació del 20% de la quota i matrícula, les famílies que tenguin dos o més fills/filles matriculats a les escoles municipals. Per tant pagaran una tarifa especial del 80% de la quota mensual i matrícula per cada filla o fill.

Tendran una bonificació del 10% de la quota i matrícula, les famílies nombroses, tant de categoria general com de categoria especial, segons la legislació vigent, i/o quan la tutoria recaigui damunt els padrins o altres parents. O sigui, pagaran una tarifa especial del 90% de la quota mensual i matrícula per cada filla o fill.

Tendran una bonificació del 10% de la quota i matrícula, les famílies monomarentals o monoparentals amb un sol fill menor. I del 20% en cas de tenir dos fills menors o més. La justificació es farà amb el llibre de família o qualsevol altre document admès en via procedimental.

Gaudiran d'una bonificació del 100% aquells alumnes provinents de famílies amb problemàtica socioeconòmica accentuada, i que hagin estat prèviament derivats pels serveis socials municipals.

Aquestes ajudes són acumulables en cas de concórrer les esmentades condicions.

Les bonificacions s'aplicaran únicament als obligats al pagament que estiguin empadronats al terme de Santanyí.

Disposició final

Aquesta Ordenança entrarà en vigor el dia següent a la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

Contra el present acord es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent a la data de publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Santanyí, document signat electrònicament (15 de maig de 2023)

La batlessa Maria C. Pons Monserrat