Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 315473
Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de 13 d’abril de 2023 (correcció d’errades d’11 de maig de 2023), pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de l’àrea operativa del Servei de Bombers de Mallorca sobre el procediment de reclassificació de les categories de bomber –a conductor -a, caporal –a i operador –a de comunicacions i de modificació de la Relació de Llocs de Feina del personal del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 13 d'abril de 2023 (correcció d'errades aprovada en sessió d'11 de maig de 2023), ha adoptat l'acord següent:

“Atès:

1. La disposició addicional segona de la Llei 17/2019, de 8 d'abril, de concessió de crèdits suplementaris per atendre despeses inajornables derivades de sentències judicials pendents de pagament en l'àmbit de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears, amb càrrec als pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, i de modificació del Decret llei 2/2018, de 18 d'octubre, pel qual s'estableixen ajudes i altres mesures urgents per reparar les pèrdues i els danys produïts per les pluges intenses i les inundacions del dia 9 d'octubre de 2018 a la comarca de Llevant de Mallorca, determina que els cossos de bombers de les administracions locals pertanyen a l'escala d'administració especial i que cada administració local classificarà el personal funcionari operatiu dels serveis de prevenció i extinció d'incendis (SPEIS) d'acord amb l'estructura de subescales, classes i categories que preveu, de forma que els/les caporals –les i caporals –les especialistes, els/les bombers –res i bombers –res especialistes i els/les operadors –res de comunicacions resten enquadrats dins el subgrup C1, escala operativa bàsica, subescala de serveis especials i classe d'extinció d'incendis.

També, prescriu que les administracions locals, en el termini de cinc anys des de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, adaptaran les seves relacions de llocs de treball a allò que disposen els apartats anteriors i que, igualment, en el termini de cinc anys, els funcionaris de l'escala operativa bàsica passaran a integrar-se en el subgrup C1, un cop acreditada la formació i superat el procés selectiu que es determini. Els funcionaris de l'escala operativa bàsica que en el termini de cinc anys des de l'entrada en vigor de la Llei no aconsegueixin acreditar el requisit de titulació passaran a la situació de «a extingir» en el subgrup C2, excepte que obtinguin la titulació requerida.

2. L'informe de valoració de llocs de treball, encarregat pel Consell de Mallorca a Rodríguez Viñals Asesores de Administración Local, per a l'estudi, anàlisi, catalogació i valoració dels llocs de treball classificats en l'escala bàsica del Servei de Bombers del Consell de Mallorca.

3. L'acord de la Mesa Sectorial de l'àrea operativa del Servei de Bombers de Mallorca sobre el procediment de reclassificació de les categories de bomber –a conductor -a, caporal –a i operador –a de comunicacions i de modificació de la Relació de Llocs de Feina del personal del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca, adoptat en sessió celebrada dia 5 d'abril de 2023.

Per tot l'exposat, el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública proposa al Ple del Consell Insular de Mallorca l'adopció del següent

ACORD

Ratificar l'acord de la Mesa Sectorial de l'àrea operativa del Servei de Bombers de Mallorca sobre el procediment de reclassificació de les categories de bomber –a conductor -a, caporal –a i operador –a de comunicacions i de modificació de la Relació de Llocs de Feina del personal del Servei de Bombers del Consell Insular de Mallorca, adoptat en sessió celebrada dia 5 d'abril de 2023, el contingut del qual és el següent:

A) Reclassificació automàtica

Per tal de facilitar l'accés del major nombre de personal  a la reclassificació, es preveu que el personal que no reuneixi els requisits de titulació i/o l'acreditació del coneixement de la llengua catalana corresponent al nivell B2 de nivell de català, també pugui prendre part en el procés de manera condicionada i si en el futur pot acreditar aquests requisits, se'l reclassificarà de forma automàtica.

 

B) Promoció interna excepcional

Si en haver finalitzat aquests processos roman personal funcionari de carrera que no s'hagi pogut reclassificar per manca de titulació, es durà a terme un procediment de promoció interna excepcional a l'empara de la disposició addicional setena de la Llei 3/2007 de Funció Pública, en el qual s'eximirà del requisit de titulació si s'acrediten 10 anys d'antiguitat, o 5 anys amb la realització d'un curs específic organitzat per la Direcció Insular de Funció Pública.

C) Procediment selectiu simplificat

El procediment de selecció constarà d'un únic exercici tipus test, que s'extraurà d'una bateria de 125 preguntes sobre el temari aprovat que s'ha de publicar en  les dues llengües oficials a la Seu electrònica del Consell de Mallorca.

L'exercici constarà de 30 preguntes amb quatre respostes alternatives de les quals només una és correcta, més 5 preguntes de reserva.

Les preguntes que es contesten correctament tenen una valoració d'un punt, les preguntes no contestades (en blanc o més d'una opció de resposta) i les contestades incorrectament no es valoren ni es penalitzen. Per superar l'exercici s'ha d'obtenir una puntuació mínima de 15 punts.

La durada de l'exercici és de 35 minuts i es durà a terme de forma presencial.

D) Increment de les retribucions vinculades a la modificació de la Relació de Llocs de Feina

Els llocs de feina afectats pel procés de reclassificació passaran a tenir una adscripció al subgrup C1.

Derivat de les conclusions de l'Estudi, anàlisi, catalogació i valoració dels llocs de feina classificats en la escala bàsica del servei de Bombers del Consell de Mallorca, els llocs de feina incrementaran el complement de destinació de la manera següent:

  • els llocs de bomber –a conductor –a passaran del CD 15 al 18
  • els llocs de bomber –a conductor –a GRM passaran del CD 15 al 19
  • els llocs de gestor -a d'emergències passaran del CD 18 al 20
  • els llocs de caporal –a de bombers -res passaran del CD 18 al 20
  • els llocs de caporal –a de bombers -res GRM passaran del CD 18 al 21

S'exceptuen els llocs de bomber-a conductor-a GRM,  de caporal -a, de caporal –a GRM i de gestors –res d'emergències que no es reclassifiquin i romanguin en el subgrup C2 a extingir, els quals, per imperatiu legal, no poden excedir el nivell 18 de complement de destinació.

També derivat de l'esmentat Estudi, se modificarà el complement específic de manera següent:

  • els llocs de bomber –a conductor –a passaran del CE 36 al 39
  • els llocs de bomber –a conductor –a GRM passaran del CE 39 al 41
  • els llocs de gestor –a d'emergències passaran del CE 40 al 36
  • els llocs de caporal –a de bombers –res passaran del CE 39 al 42
  • els llocs de caporal –a de bombers –res GRM passaran del CE 42 al 44
  • els llocs de sergent –a de prefectura passaran del CE 43 al 44
  • el lloc de suboficial –a passarà del CE 39 a 46

E) Canvi automàtic de nivell de Carrera Professional

El personal que se reclassifiqui i accedeixi al subgrup de classificació C1, experimentarà de forma automàtica una pujada del nivell de complement a compte de carrera que tingui  reconegut en el subgrup C2, de manera que passarà a percebre la quantia del nivell corresponent al subgrup superior.”

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (11 de maig de 2023)

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública (Decret de 26-01-2021, BOIB núm. 12, de 28 de gener) Josep Lluís Colom Martínez