Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 313051
Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, a proposta de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, per la qual s'autoritza la cessió d'ús gratuïta i temporal de la finca Son Tugores situada al terme municipal de Palma, a favor de la Fundació d’Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l’Autonomia Personal de les Illes Balears (SENDE 6298/2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el dia de la signatura electrònica, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. L'Administració és titular, en concepte de propietària, de la finca denominada Son Tugores situada al terme municipal de Palma, en la carretera de Valldemossa, Km 6 en virtut d'escriptura de donació atorgada davant el Sr. Francisco de Asís Sánchez-Ventura Ferrer, notari de l'Il·lustre Col·legi de Balears, el dia 28 de març de 1988, per part de l'entitat Asociación Mallorquina Pro-Subnormales, constituïda el 15 de setembre de 1962 i que, posteriorment va canviar el seu nom pel de Asociación Mallorquina para Personas con Discapacidad Intelectual de Mallorca (AMADIP).

2. En data 9 de maig de 1991, el Consell de Govern va acordar la cessió gratuïta d'ús del Centre de Minusvàlids Psíquics de Son Tugores per un període de trenta anys a favor del Consorci per a la Protecció i Acollida de Disminuïts Psíquics Profunds de Balears (en endavant Consorci Aprop).

3. Aquesta cessió d'ús del Centre esmentat es va prorrogar fins al 9 de maig de 2023.

4. En data 27 d'octubre de 2021 la Junta rectora del Consorci Aprop va acordar la cessió global d'actius i passius a la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears (en endavant Fundació) amb NIF G57421687, amb la finalitat de mantenir la continuïtat de l'activitat i assolir els objectius del Consorci Aprop que s'extingirà.

5. Des de l'1 de juliol de 2022 la Fundació gestiona el Centre de Son Tugores per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb alteracions de conducta que gestionava el Consorci Aprop.

6. Els números dels actius en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és el 100000002278 – 0 (terreny) i 100000002336 – 0 (construcció), amb referència cadastral 07040A013000080000RG, inscrit en el Registre de la Propietat núm. 7 de Palma (foli 7, tom 1.778, llibre 921, inscripció 2ª i finca núm. 53.637).

7. Per a reflectir documentalment aquesta situació, en data 23 de març de 2023, la Fundació va sol·licitar a la Secretaria General d'Afers Socials i Esports la tramitació de l'expedient de cessió d'ús gratuïta de la finca Son Tugores al seu favor.

8. En data 20 d'abril de 2023, va tenir entrada en la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni (VALIB núm. identificador 191548) una resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports, amb data 19 d'abril de 2023, per la qual insta a la consellera en matèria de Patrimoni a iniciar l'expedient de cessió d'ús gratuïta i temporal de la finca Son Tugores a favor de la Fundació, per un període de vint anys, per al manteniment d'un servei residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb alteracions de conducta.

9. En data 25 d'abril de 2023, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni va dictar resolució d'inici de l'expedient de què es tracta.

10. En data 3 de maig de 2023, el Servei de Patrimoni va emetre un informe favorable sobre l'expedient de referència.

Fonaments de dret

1. L'article 23 en relació amb els articles 87.g), i 88.f), inclosos en la Llei 6/2001, d'11 d'abril, de patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. L'article 27 inclòs en el Decret 127/2005, de 16 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, de patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, de modificació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 25/2021, de 8 de març, pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 14/2021, de 15 de març, pel qual es disposa el cessament i el nomenament d'un alt càrrec de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors que dicti resolució en els termes següents:

1. Autoritzar la cessió d'ús gratuïta i temporal de la finca Son Tugores situada al terme municipal de Palma, a favor de la Fundació d'Atenció i Suport a la Dependència i de Promoció de l'Autonomia Personal de les Illes Balears amb NIF G57421687.

2. Establir que la cessió d'ús és per un període de vint anys, comptadors a partir del 9 de maig de 2023, per al manteniment d'un servei residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual i amb alteracions de conducta.

3. La Fundació s'ha de fer càrrec de les despeses de manteniment i conservació del bé cedit, així com l'assumpció del pagament de l'impost sobre béns immobles.

4. Si el bé i drets cedits no es destinessin a l'ús previst en aquesta resolució es considerarà revocada la cessió i revertiran a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. La Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en qualsevol moment anterior al venciment de la cessió d'ús, a instàncies de la Conselleria d'Afers Socials i Esports o de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, podrà instar la revocació de la cessió, prèvia tramitació del corresponent expedient.

6. Notificar aquesta Resolució a les parts interessades.

7. Anotar les característiques de la cessió d'ús en l'Inventari General de Béns i Drets de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

​​​​​​​També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 8 de maig de 2023

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors Rosario Sánchez Grau La directora general proposant Catalina Ana Galmés Trueba