Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 276832
Decret de la Presidència de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera núm. 4/2023, de 31 de març, relatiu a l’aprovació de la convocatòria que regula els ajuts per a centres educatius sostenibles de l’illa de Menorca per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Pla Estratègic de Subvencions dels pressuposts generals del CIM per a l'exercici 2023 preveu fomentar les activitats d'educació per a la sostenibilitat dins del sector educatiu i fomentar el programa de centres ecoambientals a Menorca, donant compliment al previst al Pla d'Acció de la Reserva de Biosfera (2018-2025). Tot això es du a terme a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, donant suport a aquells centres educatius de Menorca compromesos amb la sostenibilitat de l'illa i que impulsen inversions i accions de sensibilització, en matèries com el canvi climàtic, la sostenibilitat energètica, els residus, la alimentació, els horts escolars, la eficiència hídrica, la biodiversitat, la mobilitat o adaptacions climàtiques dels patis i espais exteriors.

Tal i com s'esmenta a l'informe d'oportunitat que consta a l'expedient, aquests ajuts s'han promogut per tal de donar suport econòmic als centres educatius que assumeixin accions i projectes educatives per fomentar la sostenibilitat a la Reserva de Biosfera de Menorca, per això es creu convenient establir la convocatòria d'ajuts per a Centres Educatius per a la Sostenibilitat de la Reserva de Biosfera de Menorca per l'any 2023.

Amb aquestes ajudes, el que es vol fomentar no és l'activitat econòmica principal de les entitats que opten als ajuts, sinó actuacions i inversions en els centres educatius per la sensibilització del alumnat dels centres educatius de Menorca, pel que no es considera una activitat econòmica. Les ajudes a empreses o entitats per activitats no econòmiques no es consideren ajuts d'estat.

Per tant si això es així, s'ha de considerar la ajuda com no d'Estat i no s'ha de complir amb els requisits que estableixen les normatives europees per aquests tipus d'ajuts perquè no és un d'ells, sense perjudici de que, per suposat, s'hagi de complir amb la resta de normativa de subvencions que sigui aplicable.

Tenint en compte que el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 27 de març de 2023, aprovà les bases que regulen els ajuts per a centres educatius sostenibles de l'illa de Menorca per a l'any 2023.

Atès que degut al calendari establert per a aquest ajuts que han d'estar executades i justificades abans dels dia 30 de novembre de 2023 ,convé tramitar la signatura de la corresponent convocatòria el més aviat possible, queda justificada l'aprovació del mateix mitjançant el present decret, ja que resulta evident que no pot esperar la convocatòria ordinària del proper Consell Rector.

Com a Presidenta de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, i en exercici de les competències que m'atribueix la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca, en el marc del que estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració, i amb l'establert als Estatuts de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera,

RESOLC:

Primer. Aprovar, la convocatòria corresponent a l'any 2023, que es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 27 de març de 2023, que regulen els ajuts per a centres educatius sostenibles de l'illa de Menorca, d'acord amb les condicions següents:

a) Import màxim dels ajuts i crèdit pressupostari. Les ajudes concedides seran ateses amb càrrec a la partida 6 17200 4800000 del capítol 4, RB, del Pressupost del CIM de l'any 2023, «Ajudes Centres ecoambientals», per un valor total de 15.000€

b) L'import màxim subvencionable per sol·licitud és de 3000 €.

c) El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquesta convocatòria serà de trenta dies naturals comptats a partir del dia següent a aquell en què es publiqui aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

d) Seran objecte de ser subvencionades les actuacions executades de l'1 de gener de 2023 fins el 20 de novembre de 2023 sense possibilitat de ser prorrogades.

e) Els beneficiaris resten obligats a justificar les actuacions i despeses efectuades amb càrrec a la subvenció o ajut econòmic concedit abans del 30 de novembre de 2023.

f) Les funcions d'instrucció d'aquests ajuts seran assumides per Joana Maria Pons Madrid, tècnica de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

Segon. Comunicar aquesta Resolució a la Base de Dades Nacional de Subvencions, prèvia a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i donar-ne compte al Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera per a que el convalidi.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i tengui els efectes que corresponguin, al mateix temps que es fa saber que contra l'acord precedent, que posa fi a la via administrativa, es poden interposar els recursos següents:

- En el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, recurs potestatiu de reposició davant aquesta Presidència. Aquest recurs s'entendrà desestimat si no es notifica la resolució quan hagi transcorregut un mes des de la seva interposició. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

- En el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma sempre que no s'hagi interposat recurs potestatiu de reposició, atès que en aquest cas s'haurà d'esperar que se'n dicti resolució.

Tot això sens perjudici que es pugui utilitzar qualsevol altre recurs que es consideri procedent en dret.

Tot l'anterior s'ajusta a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, que regula de la jurisdicció contenciosa administrativa, i a la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Finalment, escau d'indicar que la interposició dels recursos pertinents no suspèn l'eficàcia de la resolució impugnada ni interromp els terminis que se'n puguin derivar, excepte que l'autoritat competent ho acordi expressament.

 

Maó, (5 d'abril de 2023)

El secretari en funcions Octavi Pons Castejón Per delegació de la presidenta (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-07-2019)