Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 261571
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual s’acorda l’aplicació de la tramitació d'urgència al procediment per adjudicar cinquanta autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca, per a la temporada corresponent a l'any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Decret 46/2019, de 7 de juny, es va crear, es va regular i es va establir el règim general de les autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca

2. El Decret preveu que el conseller competent en la matèria pot establir el nombre d'autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal que s'han d'expedir cada temporada a l'illa de Mallorca, la durada de la qual no pot ser superior a sis mesos.

3. En data 23 de març de 2023 s'ha publicat, en el BOIB núm. 37, la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual s'aprova la convocatòria per adjudicar 50 autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca, per a la temporada corresponent a l'any 2023. L'objecte d'aquestes bases és regular la convocatòria per adjudicar 50 autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal, de l'1 de maig al 31 d'octubre de 2023, a l'illa de Mallorca.

4. El termini de presentació de les sol·licituds era de deu dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la Resolució anterior. En data 11 d'abril va acabar el termini per presentar les sol·licituds d'autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor de caràcter temporal a l'illa de Mallorca.

5. Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds, l'Administració competent ha comprovat el compliment dels requisits exigits en la convocatòria i ha fet pública, en data 17 d'abril, la llista dels requeriments d'esmena, de conformitat amb el punt tercer de la base tercera i de l'article 68.1 de la Llei 39/2015.

6. Com a conseqüència de la necessitat d'incorporar vehicles destinats al transport de viatgers en vehicles d'arrendament amb conductor (VTC), a la major brevetat possible, per atendre la gran demanda de transport terrestre que es produeix durant la temporada estival, atès l'augment de la població durant aquest mesos i atès la mancança d'oferta suficient per atendre el gran volum de demanda de transport; es considera justificat declarar la tramitació d'urgència del procediment, per raons d'interès públic, i pel que respecta a la resta de tràmits pendents del procediment fins la Resolució d'adjudicació definitiva de les autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca, per a la temporada corresponent a l'any 2023.

Fonaments de dret

1. El Decret 46/2019, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca (BOIB núm. 76, de 8 de juny de 2019).

2. La Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 28 de juny).

3. La Llei 16/1987, de 30 de juliol, d'ordenació dels transports terrestres (BOE núm. 182, de 31 de juliol de 1987).

4. La Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge, de 23 de març de 2023 (BOIB núm. 37), per la qual s'aprova la convocatòria per adjudicar 50 autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca, per a la temporada corresponent a l'any 2023 (BOIB núm. 37, de 23 de març de 2023).

5. L'article 33 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, que regula la tramitació d'urgència. Aquest article estableix la possibilitat de l'Administració de declarar, d'ofici o a petició de l'interessat, l'aplicació al procediment de la tramitació d'urgència, per la qual es reduiran a la meitat els terminis establerts per al procediment ordinari (excepte presentació de sol·licituds i recursos), quan raons d'interès públic ho aconsellin.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Declarar aplicable la tramitació d'urgència al procediment d'adjudicació de cinquanta autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor d'àmbit insular i caràcter temporal a l'illa de Mallorca, convocades mitjançant la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 17 de març de 2023, i reduir a la meitat els tràmits posteriors a la publicació d'aquesta Resolució.

2. Reduir a cinc dies hàbils els terminis prevists dels tràmits següents:

a) El termini per presentar els interessats al·legacions a la publicació de la llista provisional dels adjudicataris.

b) El termini per presentar els adjudicataris definitius els justificants del pagament de la taxa, a l'efecte que s'expedeixi l'autorització.

Contra aquesta Resolució que declara l'aplicació de la tramitació d'urgència al procediment, no es pot interposar cap recurs, sense perjudici del que sigui procedent contra la resolució que posi fi al procediment.

 

Palma, (signat electrònicament: 18 d´abril de 2023)

El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí Ribas