Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 260052
Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge per la qual es sotmet al tràmit d’informació pública el Projecte de Decret pel qual s’aprova el model d’estudi econòmic per a la determinació i l’actualització de les tarifes de caràcter urbà i interurbà del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme, i es regulen les estructures tarifàries, les condicions d’aplicació de les tarifes i els règims especials de recollida de viatgers d’aquest servei en l’àmbit territorial de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. En data 26 d'octubre de 2021 el conseller de Mobilitat i Habitatge va dictar una resolució per la qual ordenava a la Direcció General de Mobilitat i Transports Terrestres que dugués a terme les actuacions necessàries a fi de substanciar una consulta pública, prèvia a l'elaboració del Decret pel qual s'aprovi el Model d'estudi econòmic per a la determinació i l'actualització de les tarifes de caràcter urbà i interurbà del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme i s'estableixin les condicions d'aplicació de les tarifes a la comunitat autònoma de les Illes Balears, amb la finalitat que la ciutadania tingués la possibilitat d'emetre la seva opinió.

  2. La present iniciativa reglamentària va ser objecte de la consulta pública prèvia regulada en l'article 55 de la Llei 1/2019, d'acord amb la resolució del conseller de Mobilitat i Transport Terrestre de dia 26 d'octubre de 2021. Així, dia 2 de novembre de 2021 i fins dia 15 de novembre de 2021, es va publicar al portal de Participació Ciutadana de la CAIB (http://participaciociutadana.caib.es) l'enllaç a la consulta pública prèvia a la redacció del Projecte de decret esmentat.

  3. En data 26 de novembre de 2021 el director general de Mobilitat i Transport Terrestre ha emès una Memòria justificativa en la que s'exposa, una vegada realitzada la consulta pública prèvia, la necessitat d'iniciar el procediment per elaborar el Decret pel qual s'aprova el Model d'estudi econòmic per a la determinació i l'actualització de les tarifes de caràcter urbà i interurbà del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme i s'estableixen les condicions d'aplicació de les tarifes a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

  4. Mitjançant la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 30 de novembre de 2021 es va ordenar l'inici del procediment d'elaboració del Decret esmentat, es va designar la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre com a òrgan responsable de la tramitació i es va ordenar l'impuls de la tramitació del projecte normatiu en totes les seves fases, inclòs el tràmit de la informació pública del projecte normatiu.

  5. D'acord amb la normativa aplicable, el projecte de Decret s'ha de sotmetre al tràmit d'informació pública a fi que la ciutadania hi pugui al·legar el que consideri convenient.

Fonaments de dret

  1. L'article 58 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

  2. L'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Sotmetre l'esborrany del Projecte de Decret pel qual s'aprova el model d'estudi econòmic per a la determinació i l'actualització de les tarifes de caràcter urbà i interurbà del servei de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme, i es regulen les estructures tarifàries, les condicions d'aplicació de les tarifes i els règims especials de recollida de viatgers d'aquest servei en l'àmbit territorial de les Illes Balears, al tràmit d'informació pública; per la qual cosa es posa a disposició de les persones interessades a la Direcció General de Mobilitat i Transport Terrestre (C/Eusebi Estada, 28, de Palma) i a la pàgina web de participació ciutadana «http://participaciociutadana.caib.es» del Govern de les Illes Balears.

  2. Fixar el termini d'informació pública en quinze dies hàbils comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  3. Informar que, d'acord amb l'article 34.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, les al·legacions es poden presentar telemàticament dins el termini que s'estableix en l'apartat anterior, mitjançant l'apartat «Participació en l'elaboració normativa» de la pàgina web de participació ciutadana del Govern de les Illes Balears. Sempre que les al·legacions presentades mitjançant la web incloguin la identificació de la persona o l'entitat que les fa, s'han d'incloure en l'expedient d'elaboració normativa, encara que no constin en el registre d'entrada electrònic de l'Administració de la Comunitat Autònoma. A aquest efecte, el funcionari o funcionària de l'òrgan competent de la tramitació del procediment normatiu que les rebi electrònicament ha d'emetre una diligència de les al·legacions presentades.

  4. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (12 d'abril de 2023)

El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí i Ribas