Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA D'ESTRATÈGIA TURÍSTICA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 252941
Resolució del president de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, per la qual es modifica la clàusula 1 de l’anexe A de la Resolució del president de l'AETIB, de 22 de desembre de 2022, per la qual s’aproven els plecs de les condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es derivin de les sol·licituds de patrocinis estratègics amb entitats privades que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l’any 2023 en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation EU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Dia 29 de desembre de 2022,es publicà en el BOIB núm 169.  la Resolució del president de l'AETIB, de 22 de desembre de 2022, per la qual s'aproven els plecs de les condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es derivin de les sol·licituds de patrocinis estratègics amb entitats privades que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2023 en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation EU

Els patrocinis d'esdeveniments estratègics són una plataforma molt útil i versàtil que permet transmetre al públic objectiu els valors inherents a les marques turístiques de Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera i/o Illes Balears de forma dinàmica, propera i directa. La intenció amb el patrocini d'aquests esdeveniments és potenciar l'estratègia turística de les Illes Balears a través de l'impuls dels esdeveniments que dinamitzen l'agenda d'activitats a les illes o generen la captació de la demanda creant una oferta atraient fora de temporada.

Al Consell de Govern de 28 de febrer de 2022, es va aprovar una declaració institucional davant les accions militars de Rússia en Ucraïna. Un dels mecanismes de cooperació  te per objectiu reforçar i garantir la cooperació institucional per respondre a les conseqüències socioeconòmiques de la invasió russa.

L'activitat de l'administració, en quant basada en una potestat, ha de ser racional, coherent i orientada exclusivament a la satisfacció de l'interès públic. Si entenem l'interès públic com congruent i compatible amb una situació que resulta beneficiosa per a tots.

L'interès institucional de dur a terme aquesta modificació per tal de que poguessin ser patrocinats esdeveniments en virtut d'aquesta cooperació institucionals sempre que vengui avalats per un informe tècnic de la direcció general competent en funció del tipus d'esdeveniment. A aquest s'haurà de  manifestar la idoneïtat de l'esdeveniment, les característiques diferenciadores, la seva notorietat i repercussió mediàtica el posicionament de les marques de l'AETIB a nivell nacional e internacional.

Per tot això,  en ús de les facultats que m'atribueix la legislació vigent, dict la següent:

RESOLUCIÓ

Primera.-  Afegir a la  clàusula 1  "Àmbit objectiu, tipologia i necessitats a satisfer", de l'Annex A Plecs de condicions generals que han de regir la tramitació dels expedients de contractació que es derivin de les sol·licituds de patrocinis estratègics amb entitats privades que generin repercussió mediàtica per a les marques de les Illes Balears i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) durant l'any 2023 en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea, Next Generation, la següent redacció:

En el cas que es derivi interès institucional en el  patrocini d'algú esdeveniment i que aquest resulti avalat mitjançant  informe  tècnic de la direcció general competent en funció del tipus d'esdeveniment, l'AETIB podrà exonerar del compliment d'algú requisit, o del termini mínim de presentació establert a la convocatòria per l'interès general per la comunitat autònoma en el patrocini de l'esdeveniment concret  perquè aquest  presenta  unes característiques diferenciadores, per la seva notorietat i repercussió mediàtica.

A l'informe tècnic de la direcció general s'haurà de deixar constància de: la idoneïtat del patrocini de l'esdeveniment, les característiques diferenciadores,  la seva notorietat i promoció de les Illes, i el posicionament a nivell nacional e internacional.

Segona- Ordenar la publicació d' aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquesta resolució tindrà efectes des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB.

 

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el president de l'AETIB en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableixen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril) i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a la data de la signatura (13 d'abril de 2023)

El  president de l'AETIB Rubén Castro Ortega (Per Resolució del president de l'AETIB de 1 de desembre de 2022, de delegació de signatura)