Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 218755
Acord del ple del Consell Insular de Formentera, de data 30 de setembre de 2022, sobre possibilitat de fer videoactes per les sessions del ple del Consell Insular de Formentera i modificació del ROC vigent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular de Formentera, en data 30 de setembre de 2022, va adoptar entre d'altres el següent Acord:

“ACORD

PRIMER.- Aprovar amb caràcter urgent que les Actes del Ple de la corporació a partir d'aquesta sessió tenguin forma de videoactes, tot de conformitat amb els articles 33 i 56 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, per agilitar el procediment i per falta de mitjans personals al Consell Insular

SEGON.- Aprovar inicialment la modificació del Reglament Orgànic del Consell Insular (ROC), que a tal efecte així ho fa amb caràcter general, com a norma jurídica

TERCER.- Sotmetre l'acord, a informació pública mitjançant el corresponent edicte en el BOIB, en el tauler d'anuncis i en el web del Consell Insular de Formentera, www.consellinsulardeformentera.cat, per tal que durant el termini de 30 dies, els veïns i les persones legítimament interessades puguin examinar l'expedient –a la Secretaria- i formular reclamacions, objeccions o observacions, conforme al que estableix l'article 102.1.b de la Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears.

QUART.- Sotmetre l'acord així mateix a audiència prèvia de les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes a Formentera i inscrites en el Registre d'Entitats Ciutadanes les finalitats de les quals guardin relació directa amb l'objecte d'aquest acord, de conformitat amb l'establert a l'article 112.3 del Reglament orgànic de funcionament del Consell de Formentera i a l'article 102.c de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

CINQUÈ.- Sol·licitar per part de la Presidenta del Consell Insular de Formentera, com a òrgan legitimat segons l'article 83.1.a de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de Consells Insulars, i segons el disposat a la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, el corresponent informe d'impacte de gènere, a l'Institut de la Dona, depenent del Govern de les Illes Balears.

SISÈ.- Facultar, pel que fa a l'emissió de l'informe de l'Institut de la Dona, a la Secretaria de la corporació per tal que incorpori d'ofici el contingut del corresponent informe en el text definitiu a publicar, sempre que l'informe emès no desvirtuï el fons de l'acord objecte d'aprovació inicial i sense necessitat d'haver-ho de passar, de bell nou, pel Ple amb un tràmit d'aprovació definitiva, atès que no afecta al fons pròpiament dit (qüestió de l'impacte de gènere).

SETÈ.- Considerar que si en el termini d'informació pública i d'audiència prèvia no hi ha reclamacions, objeccions o observacions, s'ha d'entendre definitivament aprovat l'acord inicialment adoptat, sense necessitat d'un nou acord exprés.

VUITÈ.- Ordenar la publicació íntegra al BOIB de l'acord corresponent (amb el text de la modificació), ja sigui l'inicial elevat a definitiu, ja sigui el derivat de l'estudi de les reclamacions, objeccions o observacions, com a text refós que incorpori la nova regulació, als efectes d'entrada en vigor, tot de conformitat amb els articles 103.1 i 113 de la citada Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.”

Així, l'actual article 80 del ROC, passarà a dir el següent:

“Article 80. De les videoactes

1. Actes del Ple.

Al Consell Insular de Formentera les actes del Ple adopten el sistema de videoacta. En els altres casos, aquest sistema es fa servir de manera preferent i sempre que sigui possible.

2. Videoacta.

La videoacta es defineix com un document electrònic i multimèdia, compost almenys pels elements següents:

a) Acta succinta: document electrònic que conté els punts de l'ordre del dia d'una sessió o reunió d'un òrgan col·legiat insular i els acords presos a cada un dels punts d'aquest ordre del dia. Depenent del tipus de sessió de què s'ha d'estendre acta, pot tenir un format específic, fins i tot, determinat per la legislació vigent, com és el cas de les actes dels plens corporatius.

b) Document audiovisual o vídeo: enregistrament en vídeo de tot el que passa a la sessió o reunió, que conté àudio i imatges. Aquest document recull la literalitat de les intervencions de cadascun dels oradors (normalment consellers i conselleres, i sense perjudici de la participació del diputat o de la diputada per Formentera al Parlament de les Illes Balears, conforme al règim especial de l'illa) i s'integra al document electrònic de manera enllaçada.

c) Signatura electrònica: la signatura electrònica de curs legal de la persona que ocupa la secretaria de la sessió acredita que el document és fefaent i el dota d'efectes en dret. Per a aquesta signatura es fa ús del certificat de signatura d'aquesta persona. En el cas dels plens, la videoacta la signa el secretari o la secretària general del Consell i, si escau, el president o la presidenta.

3. Clàusula de responsabilitat. D'acord amb el punt anterior, la videoacta és un document públic i oficial, rubricat i validat per la persona titular de la Secretaria General, en la seua funció de fe pública. En conseqüència, s'ha de manejar i tractar amb cautela, i és recomanable d'evitar la descàrrega total o parcial i la republicació, tenint en compte que els principis de transparència i publicitat se salvaguarden igualment amb el mer visionat de la part audiovisual, que es troba a la disposició de totes les persones al seu lloc oficial sense límit de reproduccions. L'incompliment del deure de cautela previst en aquest article dona lloc a responsabilitat en els casos en què el trànsit o la redifusió de la videoacta perjudiqui la imatge o els interessos corporatius.

4. El desenvolupament de l'acta del Ple en format electrònic gravat en àudio i imatge acomplirà amb l'establert en la normativa sobre protecció de dades personals, segons que exigeixen l'article 18.4 de la Constitució, la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals i l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

5.Règim supletori.

En tot el que no preveuen aquests articles de les videoactes, s'ha d'aplicar a les actes del Ple i de les comissions informatives el règim previst als articles 97 i 98 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, en tot el que resulti aplicable als consells insulars.”

En conseqüència, se sotmet a informació pública mitjançant el corresponent edicte en el BOIB, en el tauler d'anuncis i en el web del Consell Insular de Formentera, www.consellinsulardeformentera.cat, per tal que durant el termini de 30 dies, els veïns i les persones legítimament interessades puguin examinar l'expedient –a la Secretaria- i formular reclamacions, objeccions o observacions, conforme al que estableix l'article 102.1.b de la Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears.

La qual cosa es publica, per a generar el coneixement, i conforme a la normativa vigent.

 

Formentera, 28 de març de 2023

La presidenta Ana Juan Torres