Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 213597
Acord del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears pel qual s’accepta la donació del projecte «Humanització de sales de pacients i familiars» per al Servei de Salut de les Illes Balears i destinació a l’Hospital Joan March, valorada en 12.379, 66 €, per part de Sarton Canarias, SA (exp. PATRIM 25/2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 15 de novembre de 2022, el gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, per correu electrònic, sol·licità que es tramitàs l'expedient de donació. Així mateix, comunica que el 7 d'abril de 2022, la Subdirecció Mèdica de l'Hospital Joan March presentà a l'associació Acciones de Corazón el projecte «Humanització de sales de pacients i familiars».

El projecte té la finalitat següent [traducció de l'original]:

Humanitzar les dues estades comunes de la Planta Baixa de l'HJM: amb això es milloraria la qualitat d'atenció als pacients/familiars, i s'adequaria l'espai emprat per tractar informació delicada amb els pacients i els seus familiars (evolució de la malaltia, males notícies, gestió de tramits funeraris, etc.)

Els objectius específics són els següents [traducció de l'original]:

  • Crear un entorn confortable en el qual es garanteixi la intimitat i confidencialitat, es fomenti la confiança i es faciliti l'expressió de sentiments i emocions.
  • Facilitar la comunicació entre professionals, pacients i familiars, tenint en compte les necessitats psicosocials i emocionals que precisin en aquest moment.
  • Crear un ambient d'acolliment i humà que garanteixi una atenció personalitzada durant el procés d'informació.
  • Crear un espai tan proper i familiar com sigui possible, simulant la zona de confort que ens produeix el sentiment de «sentir-se com a casa».
  • Humanitzar oferint una zona agradable i acollidora, on familiars i pacients puguin trobar-se i tenir una visita gratificant, en molts casos en processos llargs i en situacions de salut molt delicades.
  • Humanitzar i ajudar a normalitzar els processos de final de vida, fomentant l'acompanyament familiar, així com el comiat.
  • Crear espais més càlids i acollidors  evitant l'aparença  d'un entorn «sanitari», utilitzant elements naturals com la fusta, plantes, estampats de naturalesa i il·luminació indirecta.”

2. El 10 de gener de 2023, la Subdirecció de Pressuposts i Control de la Despesa emeté l'acceptació del projecte per part de Sarton Canarias, SA.

El projecte consta de les parts següent:

  • Sala de pacients i familiars.
  • Sala d'informació a les famílies.
  • Sala de pal·liatius.

Les condicions de la donació son les següents:

  • L'Hospital s'ha de comprometre a mantenir el disseny original i donar en tot moment l'ús pel qual foren destinats tots els materials donats segons el projecte referit.
  • L'Hospital ha de tenir preparades les sales, deixant-les pintades, amb parets sense desperfectes i sense mobiliari.
  • L'Hospital ha d'emetre un certificat de donació de tot el que dona Sarton Canàries, SA, amb CIF A35474832, per mitjà de l'acció social de Acciones de Corazón IKEA Islas Españolas y Caribe.

3. El valor de la donació és de 9.418,10 €. La factura de data 17 d'octubre de 2022 és per un total de 9090,10 €; la de 19 d'octubre de 2022 és de 130 € i la de data 20 d'octubre de 2022 és de 198 €.

4. En l'expedient consten els documents acreditatius de la personalitat i representació de Sarton Canarias, SA.

5. El 9 de febrer de 2023, el director general resolgué l'inici de l'expedient, a proposta del subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa, per acceptar la donació del projecte «Humanització de sales de pacients i familiars» a l'Hospital Joan March, valorada en 10.000 €, per part de Sarton Canarias, SA.

6. El 6 de febrer de 2023, l'Hospital Joan March informà que el valor definitiu del projecte «Humanització de sales de pacients i familiars» és de 12.379,66 €.

7. El 16 de febrer el subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa emeté un informe favorable.

8. L'article 6.j) del Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts del Servei de Salut de les Illes Balears, estableix que correspon al Consell de Direcció acceptar les donacions a favor del Servei de Salut.

Per tot això, el Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears adopta el següent

Acord

1. Autoritzar l'acceptació de la donació del projecte «Humanització de sales de pacients i familiars» per al Servei de Salut de les Illes Balears i destinació a l'Hospital Joan March, valorada en 12.379, 66 €, per part de Sarton Canarias, SA

2. Assenyalar que l'acceptació de la donació no implica que el Servei de Salut de les Illes Balears assumeixi cap obligació envers el donant ni constitueix un incentiu per a la recomanació, compra o venda.

3. Facultar el director general del Servei de Salut per signar tots els documents relatius a la donació que siguin pertinents.

4. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb l'article 41 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de febrer 2023

La presidenta del Consell de Direcció Patricia Gómez Picard