Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 213487
Aprovació definitiva preu públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Exp. 5130/2022

El Ple de l'Ajuntament en sessió de dia 13 de febrer de 2023 aprovà definitivament el preu públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament de Manacor; i transcorregut el termini previst a l'article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i règim local, es procedeix a la publicació del text íntegre en aqueix Butlletí Oficial, el qual entrarà en vigor el dia següent al de la seva publicació.

«Aprovació preu públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament.

Antecedents

1. El Ple de l‘Ajuntament en sessió de dia 14 de novembre de 2022 acordà aprovar provisionalment el Preu Públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament.

2. L''acord d'aprovació provisional es va publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manacor el en data 17 de novembre de 2022 i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 148 de dia 17 de novembre de 2022, quedant exposat per un termini de 30 dies hàbils als efectes que els interessats poguessin examinar l'expedient i presentar les reclamacions que estimessin oportunes. Dins el termini legalment establert, es presentaren les següents al·legacions:

  • GRUP MUNICIPAL POPULAR DE MANACOR, dia 14 DE DESEMBRE DE 2022 (RGE 15129)

3. En compliment de l'art. 102 c) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es va procedir a donar audiència prèvia durant 30 dies hàbils a les associacions veïnals i de defensa de les persones consumidores i usuàries establertes en l'àmbit territorial de Manacor que estiguin inscrites en el registre municipal i que les seves finalitats guardin relació amb l'objecte de la disposició aprovada.

Transcorregut el termini atorgat, no s'ha presentat cap al·legació ni reclamació per part de les associacions notificades.

4. De conformitat amb l'article 5 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat entre dones i homes, es va sol·licitar a l'Institut Balear de la Dona el corresponent informe d'avaluació d'impacte de gènere, el qual es va emetre en data 25 de novembre de 2022, 7 (RGE 21436, de 28 de novembre de 2022), el qual conclou que “En la redacció de la normativa no s'ha detectat cap situació de desigualtat per qüestió de gènere, i es considera neutre atès que la seva aplicació no produirà efectes diferenciadors sobre les dones i els homes i no incidirà en la possible situació de desigualtat que es trobin, ja que la variable del gènere no és rellevant per al seu desenvolupament i aplicació.“

5. Informe jurídic sobre desestimació de les al·legacions presentades i proposta d'acord, emès per la TAG de Promoció Econòmica amb la conformitat del secretari general en data 30 de gener de 2023.

Fonaments de dret

1. Art. 4.1.a) de la de la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, quant a la potestat reglamentària de l'Ajuntament per dictar disposicions de caràcter general i de rang inferior a llei, sense que, en cap cas, aquestes disposicions puguin contenir preceptes contraris a les Lleis.

2. Art. 49 de la de la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, quant al procediment a seguir per a l'aprovació de les ordenances locals.

3. Art. 70.2 i 65.2 de la de la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, quant a la publicació i l'entrada en vigor de les ordenances i reglaments.

 

4. Art. 3.3 d) 1r del RD 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.

5. Arts. 85 i 102 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, quant al l'obligatorietat dels informes previs d'adequació a la legalitat i al procediment d'elaboració de reglaments i ordenances.

6. Art. 22.2 de la de la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local quant a la competència per a l'aprovació de les ordenances.

7. Art. 47.1 de la de la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, quant a que l'acord serà adoptat per majoria simple dels membres presents.

8. Article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, quant a la participació dels ciutadans i ciutadanes en el procediment d'elaboració de normes amb rang de llei o reglament.

9. Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

10. Arts. 6 i 20 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics.

11. Arts. 41 i ss del RDL 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Per tot això, propòs que, amb dictamen previ de la Comissió Informativa General, el Ple de l'Ajuntament adopti el següent:

ACORD

1. Desestimar les al·legacions presentades pel GRUP MUNICIPAL POPULAR DE MANACOR el dia 14 de desembre de 2022 i RGE 15129 pels motius exposats a l'informe jurídic de la TAG de Gestió Tributària amb la conformitat del secretari general.

2. Aprovar definitivament el preu públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament de Manacor , d'acord amb el text que es determinarà a continuació.

3. Publicar l'Acord d'aprovació definitiva al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. D'acord amb el previst a l'article 7 del text del Preu Públic, es delega la competència per a la modificació d'aquest preu públic en la Junta de Govern Local, de conformitat amb l'article 47 del RDL 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, en relació amb l'article 23.2.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

L'entrada en vigor queda prevista pel dia de la publicació del text íntegre en el BOIB, una vegada comunicat l'acord d'aprovació definitiva del preu públic, amb la tramesa d'una còpia del text al Govern de les Illes Balears i a la Delegació del Govern als efectes prevists a l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, i transcorregut el termini de 15 dies hàbils des que aquests organismes reben la còpia.

 

PREU PÚBLIC 07.POD PER ESDEVENIMENTS, ACTIVITATS, ESPECTACLES I ACTUACIONS CULTURALS I SIMILARS ORGANITZADES I/O PROGRAMADES PER L'AJUNTAMENT DE MANACOR

FONAMENT LEGAL I OBJECTE

ARTICLE 1.

Exercitant la facultat reconeguda a l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i d'acord amb el que preveu l'article 41 del Reial decret legislatiu 2/2004 Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix preu públic per esdeveniments, activitats espectacles i actuacions culturals i similars organitzades i/programades per l'Ajuntament de Manacor.

FET IMPOSABLE

ARTICLE 2

Constitueix el fet imposable d'aquest preu públic l'assistència o participació en tot tipus d'esdeveniments, activitats, espectacles i actuacions culturals o similars organitzades o programades per l'Ajuntament de Manacor, amb excepció d'aquelles que s'ofereixin amb caràcter gratuït.

 

SUBJECTES PASSIUS OBLIGATS AL PAGAMENT

ARTICLE 3

Estan obligats al pagament d'aquest preu públic les persones participants o beneficiàries de les activitats que en constitueixen l'objecte.

QUANTÍA

ARTICLE 4

1. L'import dels preus públics haurà de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de l'activitat realitzada i vendrà determinat per l'aforament previst per a l'esdeveniment.

2. La quantia del preu públic es determinarà aplicant el següent quadre de TARIFES:

TARIFES

ESDEVENIMENTS, ACTIVITATS, ESPECTACLES I ACTUACIONS CULTURALS O SIMILARS

IMPORT MÍNIM

IMPORT MÀXIM

TARIFA 1

Cost contractació fins a 3.000 euros (IVA exclòs)

1€

4€

TARIFA 2

Cost contractació fins a 6.000 euros (IVA exclòs)

2€

8€

TARIFA 3

Cost contractació fins a 9.000 euros (IVA exclòs)

3€

12€

TARIFA 4

Cost contractació fins a 12.000 euros (IVA exclòs)

4€

15€

TARIFA 5

Cost contractació fins a 15.000 euros (IVA exclòs)

5€

19€

TARIFA 6

Cost contractació fins a 30.000 euros (IVA exclòs)

10€

38€

Per a actes els quals el cost de contractació sigui superior a 30.000€ s' estarà al que es determini en base a l'estudi econòmic individualitzat a l'efecte.

ACTES GASTRONÒMICS

IMPORT

GAMBADA

10€

3. Quan existeixin raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic que així ho aconsellin, l'Ajuntament, mitjançant acord de la Junta de Govern Local podrà fixar preus públics per sota del límit previst en l'apartat anterior, previ informe justificatiu del tècnic de l'àrea corresponent i a proposta del regidor o regidora.

Així mateix, en aquells espectacles beneficosocials, així com els desenvolupats durant les festes locals o regionals o qualsevol altre en què pogués considerar-se adequat, atesa la finalitat del mateix i la seva repercussió social, l'Ajuntament podrà establir-ne la reducció o la gratuïtat, mitjançant acord de la Junta de Govern Local

En aquests casos hauran de consignar-se en els pressupostos de l'entitat les dotacions oportunes per a la cobertura de la diferència resultant si n'hi hagués.

Els preus públics establerts, corresponen a preus abans dels impostos que siguin d'aplicació en el seu moment.

ACREDITAMENT I MERITACIÓ

ARTICLE 5.

Es merita el preu públic i neix l'obligació de pagament, quan es presti el servei o es dugui a terme l'activitat, actuació, esdeveniment o espectacle, si bé l'Ajuntament podrà exigir el dipòsit previ en el moment que es sol·liciti el servei, quan es consideri adient.

NORMES DE GESTIÓ

ARTICLE 6.

1. S'exigirà el preu públic conforme a l'expedició de l'entrada o reserva a l'espectacle o esdeveniment sol·licitat.

2. L'obligació de pagament del preu públic neix des del moment en que s'inicii la prestació del servei o la realització de l'activitat, si bé es podrà exigir el depòsit previ en el moment que es sol·liciti el servei.

3. Meritat el preu públic i consignat el dipòsit previ, s'estendrà per part del personal municipal o a qui es delegui, una entrada justificant de l'ingrés del preu públic, que tindrà consideració de carta de pagament de l'ingrés efectuat.

4. L'Ajuntament podrà habilitar sistemes de pagament en línia, mitjançant el web www.enviumanacor.cat o d'altres, per a aquells esdeveniments que així es determini.

5. En els casos que es consideri adient, es podrà establir un sistema d'entrada nominal, de manera que el títol o tiquet d'entrada estaria vinculat a una persona determinada, per facilitar-ne el control d'accés.

6. Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament, el servei o l'activitat no es presti o es desenvolupi, procedirà la devolució de l'import corresponent, prèvia sol.licitud de la persona interessada. També es podrà tramitar la devolució d'ofici, en base a un informe del tècnic o tècnica de l'àrea corresponent, a través del procediment de gestió tributària previst a aquests efectes.

MODIFICACIONS

ARTICLE 7

De conformitat amb el que preveu l'article 47 del RDL 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, la modificació d'aquest preu públic correspondrà a la Junta de Govern Local, per delegació del Ple conforme a l'article 23.2.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

DISPOSICIÓ FINAL

L'entrada en vigor queda prevista pel dia de la publicació del text íntegre en el BOIB, una vegada comunicat l'acord d'aprovació definitiva del preu públic, amb la tramesa d'una còpia del text al Govern de les Illes Balears i a la Delegació del Govern als efectes prevists a l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, i transcorregut el termini de 15 dies hàbils des que aquests organismes reben la còpia»

Contra aquest acord que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a comptar des del següent al de la publicació.

 

Manacor, a la data de signatura electrònica: (27 de març de 2023)

El batle Miquel Oliver Gomila