Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 212813
Conveni instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió d’una subvenció directa del Consell Insular d’Eivissa a la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars per al “Projecte de reforma i modernització de l’escorxador Insular d’Eivissa” – Publicat a la base de datos nacional de subvenciones (BDNS) amb identificació número 655691

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 12 d'agost de 2022, el Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa va aprovar el Conveni Instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió d'una subvenció directa del Consell Insular d'Eivissa a la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars, i en data 18 de novembre de 2022,  el Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa va aprovar l'Addenda de modificació a l'esmentat conveni, tot del tenor següent:

CONVENI INSTRUMENTAL REGULADOR DE LES OBLIGACIONS DERIVADES DE LA CONCESSIÓ D'UNA SUBVENCIÓ DIRECTA DEL CONSELL INSULAR D'EIVISSA A LA MANCOMUNITAT INTERMUNICIPAL DE SERVEIS PÚBLICS INSULARS PER AL “PROJECTE DE REFORMA I MODERNITZACIÓ DE L'ESCORXADOR INSULAR D'EIVISSA”

Parts

Vicente Marí Torres, president del Consell Insular d'Eivissa, actuant en nom i representació d'aquesta Institució, en l'exercici de les funcions que té encomanades segons els articles 9.1 i 9.2 q de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars i, l'article 52 del Reglament orgànic d'aquesta Corporació.

Andrés Roig Marí, amb DNI número ***4935**, president de l'entitat Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, amb CIF P0700007H, actuant en nom i representació d'aquesta entitat, de conformitat amb l'article 22.b dels seus Estatuts.

Antecedents                                                                       

1. La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, al seu article 36, preveu quines són les competències pròpies de la Diputació o entitats equivalents, entre les quals es troba l'assistència i la cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, així com la cooperació en el foment del desenvolupament econòmic i social. Competències que assumeixen els consells insulars d'acord amb el que es disposa en aquesta llei i les que els atribueixi la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

2. La Llei 8/1999, de 12 de abril, atribueix als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera, amb el caràcter de pròpies, competències en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i artesania. A més, la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, reafirma amb aquest caràcter de pròpies les competències que preveu al seu article 70.12, l'agricultura, la ramaderia i la pesca, tot incloent la qualitat, traçabilitat i condicions dels productes agrícoles i ramaders i dels productes alimentaris que se'n deriven.

3. La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, estableix al seu article 44.2 que les mancomunitats tenen personalitat i capacitat jurídica per al compliment dels seus fins específics i es regeixen pels seus estatuts; sent en aquest cas concret l'administració i la gestió conjunta dels serveis d'escorxador i els que se'n deriven.

4. La Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, regula al seu Títol III, Capítol I les mancomunitats creades a l'àmbit territorial de la nostra comunitat autònoma, la qual les considera com a ens de naturalesa local.

5. La Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars està constituïda pels cinc municipis de l'illa d'Eivissa d'acord amb el que estableix l'article 44 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local. I, segons el que preveu l'article 3 dels seus estatus (BOIB núm. 109 de 22.07.2010), té com a objecte -entre altres- “la prestació, gestió i administració conjunta dels serveis propis d'un escorxador, des del transport, recepció i tancament dels animals d'abastament, sacrifici, aireig i distribució de les canals, així com qualsevol altra activitat directament relacionada amb les anteriors”. En aquest sentit, és l'única entitat, pública o privada, que realitza l'activitat com escorxador; autoritzat per al sacrifici boví, oví, cabrum, porcí, solípedes i aus (RGSA 10.08270/PM i 10.17431/PM), a l'illa d'Eivissa.

6. L'Escorxador Insular no compta amb una línia independent per al sacrifici de conills, la qual cosa ha suposat que no s'hagin pogut realitzar diferents propostes per a la iniciació de projectes productius en cunicultura; així, el sacrifici de conills a l'illa d'Eivissa se segueix realitzant a les pròpies explotacions d'autoconsum, sense la possibilitat de desenvolupar-se com una activitat productiva a major escala, donades les dificultats de tipus tècnic i sanitari. Per tot això, es fa necessari disposar d'un espai adequat per al sacrifici de conills a l'Escorxador i modernitzar les instal·lacions existents per possibilitar així, l'augment de l'activitat productiva de les explotacions de ramaderes, incloent aquelles de conills.

7. El 28 d'abril de 2022 la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, presentà davant aquest Consell Insular (RGE núms. 2022010140 i 2020010214), sol·licitud d'ajuda econòmica per tal de dur a terme la remodelació i la modernització de les instal·lacions de l'escorxador insular, incorporant-hi una línia de sacrifici de lagomorfs i adaptant les instal·lacions existents a la normativa vigent en matèria d'indústries càrnies. Actuacions que venen reflectides al “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, adjunt a la sol·licitud, i el corresponent pressupost amb imports actualitzats presentat en data 27 de juny de 2022 amb RGE núm. 2022018377, que ascendeix a la quantia d'1.385.153,55 € (un milió tres-cents vuitanta-cinc mil cent cinquanta-tres euros amb cinquanta-cinc cèntims) euros).

8. Les parts consideren necessari establir una col·laboració als efectes de dur a terme les actuacions descrites al “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, enfocades a maximitzar els beneficis socials i econòmics del sector ramader de l'illa d'Eivissa, i que es basen en:

- Remodelació de les instal·lacions de l'Escorxador Insular d'Eivissa per incorporar una nova línia de sacrifici de conills.

- Ampliar les instal·lacions de l'Escorxador Insular d'Eivissa, per incrementar la seua capacitat i eficàcia, sense alterar-ne la superfície construïda.

- Modernitzar les instal·lacions existents per tal d'adaptar-les a les diferents normatives i directrius imposades en matèria d'indústria càrnia.

- Adequació de les instal·lacions de subministrament d'electricitat, d'aigua potable i d'evacuació i abocament de les aigües residuals.

- Millora dels circuïts i passos de vehicles, així com la instal·lació d'una arcada de desinfecció de vehicles a la sortida de l'escorxador d'aus i conills.

9. Per tot això, és voluntat del Consell Insular d'Eivissa  col·laborar amb la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, en l'execució del “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, per al qual aquest ens ha sol·licitat l'ajut econòmic, mitjançant la concessió d'una subvenció directa instrumentalitzada a través de la subscripció d'un conveni entre ambdues parts a tal objecte.

Aquesta aportació econòmica té un caràcter singular per concórrer-hi raons d'interès públic, social i econòmic que evidencien la necessitat de dur a terme les actuacions relacionades al referit projecte, i complir així els objectius anteriorment indicats en referència a l'augment de la capacitat productiva i l'adequació de les instal·lacions a la normativa actual en matèria d'indústries càrnies.

10. El Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, preveu al seu art. 7.1 c  que no s'hauran d'aplicar els principis de publicitat i concurrència, excepcionalment, quan per les característiques especials del beneficiari o de l'activitat subvencionada no sigui possible, objectivament, promoure'n la concurrència pública, com també quan s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o qualsevol altra raó degudament justificada que dificultin aquesta concurrència.  Així mateix, al seu article 21 el punt 2, s'estableix que l'Administració i els beneficiaris de subvencions poden formalitzar convenis instrumentals per tal de concretar els compromisos assumits per ambdues parts.

En aquest mateix sentit, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, disposa al seu article 22.2 c que amb caràcter excepcional, es podran concedir de forma directa subvencions en les quals s'acreditin raons d'interès públic, social, econòmic o humanitari, o altres degudament justificades que dificultin la convocatòria pública; d'igual manera s'expressa l'art. 67 del Reial decret 887/2003, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'aquesta llei. Així mateix, l'article 28.1 de la Llei 38/2003 general de subvencions, preveu la possibilitat de formalitzar convenis a través dels quals es canalitzin aquestes subvencions tot establint-ne les condicions i els compromisos aplicables de conformitat amb el que s'hi disposa.

Ambdues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d'acord amb les següents

Clàusules

Primera. Objecte del conveni

L'objecte del present conveni és establir els termes i les condicions per a la col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars per a la concessió d'una ajuda directa amb caràcter plurianual a la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, per import d'1.385.153,55 € (un milió tres-cents vuitanta-cinc mil cent cinquanta-tres euros amb cinquanta-cinc cèntims), per subvencionar les despeses per a la remodelació de les instal·lacions de l'Escorxador Insular, per augmentar-ne la seua capacitat productiva a la vegada que s'afegeix una nova línia de sacrifici de conills, i la modernització de les instal·lacions per tal d'adaptar-les a la normativa actual en matèria d'indústries càrnies; actuacions segons preveu el “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa” (CSV: 14610475742344215722, 14610476671243426461, 14610476543606773324).

Segona. Compromisos i obligacions de les parts

1. Del Consell Insular:

El Consell Insular d'Eivissa, es compromet a:

a) Subvencionar la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, l'execució de l'obra i les actuacions complementàries objecte del conveni incardinades dins el “Projecte de remodelació, modernització i adequació de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, per una quantitat   d'1.385.153,55 € (un milió tres-cents vuitanta-cinc mil cent cinquanta-tres euros amb cinquanta-cinc cèntims); import que inclou la redacció del projecte executiu, l'execució de les obres, la direcció facultativa i el control de seguretat i salut i el control de qualitat de l'obra, d'acord amb el seu programa d'execució.

b) Verificar i comprovar la destinació de la subvenció concedida a la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, per a la realització de les obres i actuacions descrites  al “Projecte de remodelació, modernització i adequació de l'Escorxador Insular d'Eivissa” reservant-se la facultat d'efectuar qualsevol de les comprovacions que estimi oportunes en relació amb els despeses objecte de subvenció i la justificació de seues despeses, podent exigir a l'entitat beneficiària, entre altres punts, les explicacions detallades de les despeses que consideri oportunes, fins i tot amb prova documental.

2. De la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars

La Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars es compromet a:

a) Complir l'objectiu i destinar l'import atorgat pel Consell Insular a l'execució de les obres i actuacions complementàries -redacció del projecte executiu, la direcció facultativa, el control de seguretat i salut i el control de qualitat de l'obra- segons el “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa” que figura com a Annex I al present conveni.

b) Obtenir les autoritzacions necessàries per a la contractació de les obres i la seua acreditació davant aquest Consell Insular.

c) Assumir, una vegada finalitzades les obres, el manteniment de tots els elements de les obres executades i vetllar pel correcte ús dels espais i les instal·lacions objecte del Conveni.

L'entitat beneficiària de la subvenció, haurà de trobar-se en situació que legitimi la seua concessió i complir amb els requisits i condicions que comporta la concessió de l'ajuda. Estarà obligada a:

- Justificar davant el Consell Insular d'Eivissa, si escau, el compliment dels requisits i les condicions, i també la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció.

- Sotmetre's a les actuacions de comprovació que ha d'efectuar el Consell Insular d'Eivissa, si escau, i qualsevol altra de comprovació i control financer que puguin dur a terme els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, i aportar tota la informació que li sigui requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.

- Estar adaptada a la legislació sobre entitats i complir amb tots els requeriments legals que l'obliguin.

- Comunicar al Consell Insular d'Eivissa l'obtenció d'altres subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol altra Administració o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals, així com les alteracions de les condicions tengudes en compte per a l'atorgament de la subvenció.

- Posar de manifest el finançament del Consell Insular d'Eivissa, per a la qual cosa, en totes les activitats relatives al desenvolupament de l'activitat subvencionada (actuacions de publicitat, edicions, actes públics i qualsevol acte de difusió relacionat amb el projecte subvencionat), durant la totalitat del període que duri la citada activitat, haurà de fer constar l'escut oficial del Consell Insular en un indret destacat, privilegiat i visible de la cartelleria anunciadora, o en el material editat o realitzat, amb el següent text: “subvencionat pel Consell Insular d'Eivissa” i a més, en tractar-se d'una obra, s'haurà d'instal·lar una placa sobre la participació del Consell en el finançament del projecte objecte de subvenció.

- La resta d'obligacions que, per als beneficiaris de subvencions públiques imposa la normativa vigent, i en especial la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (art. 14, 30 i concordants), el seu Reglament i el Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, al seu art. 11.

- Reintegrar els fons percebuts i, si escau, els interessos de demora, en els casos que preveu l'article 36, 37 i 38 de la Llei 38/2003 general de subvencions, i l'article 44 de del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB.

- No incórrer en les prohibicions i circumstàncies impeditives de la condició de beneficiari enumerades a l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i a l'art. 10 de l'esmentat Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre; així com les que consten a l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes. L'entitat beneficiària ha de mantenir el compliment d'aquests requisits que li acrediten com a beneficiària de la subvenció durant tot el període de vigència d'aquest conveni.

La signatura d'aquest conveni comportarà l'assumpció d'aquestes obligacions així com declaració de compliment dels requisits per ser beneficiari, i l'acceptació de la subvenció.

Tercera. Despeses subvencionables

Es consideren despeses subvencionables aquelles que, de manera indubtable, responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada; siguin estrictament necessàries, i s'efectuïn en el termini establert en el present conveni.

De cap manera, el seu cost podrà ser superior al valor de mercat.

No seran subvencionables:

- Les despeses financeres, les despeses d'assessoria jurídica o financera, les despeses notarials, registrals i els específics d'administració; tampoc seran subvencionables els interessos deutors de comptes bancaris, els interessos, recàrrecs i sancions administratives i penals i les despeses per procediments judicials.

- Els tributs que poguessin ser recuperables de conformitat amb l'article 31.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Quarta. Pagament i justificació

1. Atès que es tracta d'una subvenció directa amb caràcter plurianual, el pagament es realitzarà de la següent forma:

El pagament corresponent a l'any 2022 es subvencionarà la quantitat de 483.000.00 € (quatre-cents vuitanta-tres mil euros), a càrrec de l'aplicació pressupostària 4100-76303 de l'any 2022 i, es formalitzarà de forma anticipada en dos ingressos en els següents períodes:

-Primer pagament anticipat corresponent al 50% de l'esmentada quantitat, a la signatura d'aquest conveni, i es justificarà abans de l'1 de novembre de 2022.

-Segon pagament anticipat corresponent al 50% restant es formalitzarà abans del 31 de desembre de 2022, una vegada consti degudament justificada la despesa realitzada en el tram anterior i sempre que s'acrediti que les actuacions realitzades es troben dins l'objecte del conveni; i es justificarà als tres mesos del pagament efectiu.

La quantitat a subvencionar corresponent a l'any 2023, és a dir, 902.153,55 , restarà condicionada a l'existència de disponibilitat pressupostària en quantia adequada i suficient, d'acord amb el que preveuen els articles 174 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals; i els articles 79 a 87 del Reial decret 500/1990, de 20 d'abril en matèria pressupostària. La qual cosa requerirà l'acord exprés de l'òrgan competent d'aquest Consell Insular en el qual es fixarà la quantia concreta a subvencionar i els termes, en tot cas, del seu pagament anticipat.

En el cas que la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics no hagués esgotat la totalitat de l'aportació econòmica de l'exercici que correspongui, es podrà imputar aquest romanent a la anualitat següent, i sempre condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària en quantia adequada i suficient, i acord exprés de l'òrgan competent d'aquest Consell Insular en les condicions abans assenyalades.

El pagament d'aquestes quantitats s'efectuarà després de la presentació dels certificats del secretari de la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics, en els quals s'assenyali que les actuacions realitzades es troben dins l'objecte del conveni i han donat compliment a la finalitat de la subvenció. Així com que la justificació de les despeses realitzades i efectivament pagades s'ajusten a les actuacions objecte d'aquest conveni, i s'acrediti la veracitat i la regularitat de la documentació justificativa de la subvenció.

Per a l'acceptació de les justificacions, la despesa haurà d'estar pagada amb anterioritat a l'acabament de presentació de justificants abans indicats.

El consell d'Eivissa només es farà càrrec fins al màxim previst al present Conveni, així:

- El Consell Insular no assumirà compromisos pressupostaris diferents als especificats anteriorment, per la qual cosa, el cost addicional, si l'hagués, deurà ser integrament suportat per la Manconunitat Intermuncipal de Serveis Públics, a qui correspondrà l'assumpció de qualsevol de les despeses que es donassin lloc i que fossin necessaris per a la conclusió de les obres, inclòs aquelles derivades dels excessos de mesuraments i modificació del projecte, en tot quant superi les quanties indicades anteriorment.

- En el cas que, existissin baixes en l'adjudicació per a l'execució de les obres, l'aportació per part del Consell es reduirà proporcionalment a la baixada del cost de la inversió.

2. Les mesures de difusió que queda obligada a realitzar la Manconunitat Intermuncipal de Serveis Públics i descrites a la clàusula segona, haurà d'acreditar-les mitjançant l'aportació de material gràfic corresponent (fulls, fotografies, etc.) demostratiu de la dita difusió.

L'incompliment de l'obligació de la inclusió de l'escut oficial en les actuacions anteriorment esmentades impedirà la imputació de la subvenció a les despeses derivades de la realització del material incorrectament elaborat.

3. En qualsevol moment, el Consell Insular podrà requerir la informació o la documentació que estimi necessària als efectes de la correcta justificació de la despesa i verificació de l'ús dels fons públics.

4. No podrà realitzar-se el pagament de la subvenció si l'entitat beneficiària no es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, o té pendent de pagament algun altre deute amb la Hisenda Estatal o del Consell Insular d'Eivissa, o és deutora per resolució de procedència de reintegrament.

Cinquena. Règim de l'ajuda

La subvenció prevista en aquest conveni serà incompatible amb altres subvencions o ajudes que, per a la mateixa finalitat, pugui rebre l'entitat beneficiària procedents de qualsevol altra Administració o entitats públiques o privades.

Sisena. Revocació i reintegrament

Pertocarà la revocació de la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió vàlida i ajustada a dret, l'entitat beneficiària incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets i en la resta de supòsits establerts legalment, als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió de la subvenció.

Com a conseqüència de la revocació de la subvenció, queda sense efecte, totalment o parcialment, l'acte de concessió i pertoca el reintegrament de les quantitats percebudes indegudament. A tal efecte i previ requeriment de l'òrgan competent, s'exigirà a l'entitat beneficiària el reintegrament, parcial o total, de l'import de la mateixa més els interessos legals corresponents, en les causes i quanties que preveu l'article 36, 37 i 38 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i, en la correlativa autonòmica.

De conformitat amb l'art. 44 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, quan el compliment per part de l'entitat beneficiària s'aproximi de manera significativa al compliment total, d'acord amb la documentació justificativa aportada per l'entitat per a la liquidació de la subvenció, no caldrà l'exigència d'interessos de demora.

El procediment per al reintegrament es regirà amb el que es disposa als articles 41 a 43 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i al Capítol II del Títol III del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la correlativa autonòmica.

Setena. Devolució voluntària

L'entitat beneficiària de la subvenció, segons el que preveu l'art. 90 del Reglament de la Llei general de subvencions podrà realitzar voluntàriament la devolució de la totalitat de la quantia rebuda o de part d'aquesta mitjançant el seu ingrés, en concepte de «devolució voluntària de subvenció» amb indicació del projecte concret subvencionat, en un compte de titularitat del Consell Insular d'Eivissa.

El Consell Insular d'Eivissa, si escau i a la vista del que preveu l'art 44 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, calcularà els interessos de demora tot d'acord amb el que preveu l'article 38 de la Llei general de subvencions i fins al moment en què es va produir la devolució efectiva per part de l'entitat beneficiària.

Vuitena. Infraccions i sancions administratives

Les possibles infraccions en matèria de subvencions que puguin ser comeses per l'entitat beneficiària es graduaran i se sancionaran d'acord amb l'establert al Títol V del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions i, amb caràcter supletori amb el que preveu el Títol IV de l'esmentada Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

El procediment s'adequarà a les previsions establertes en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en la 40/20015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Novena. Resolució i extinció del conveni

El conveni s'extingirà pel compliment de les actuacions que constitueixen el seu objecte o per incórrer en causa de resolució.

El Conveni es podrà resoldre per:

- Mutu acord, a instància de qualsevol de les parts que haurà de notificar a l'altra aquesta intenció, per escrit i amb una antelació mínima de dos mesos abans de la data de finalització de la vigència d'aquest conveni.

- Incompliment de les obligacions assumides en el conveni per part de qualsevol de les parts signants, o d'ambdues.

- Impossibilitat material o legal de complir les obligacions que deriven de l'objecte del conveni.

En tot cas, serà causa de resolució del conveni l'incompliment del projecte, que a més donarà lloc al reintegrament total o parcial en el termes assenyalats en la clàusula cinquena d'aquest conveni.

- Les causes generals previstes a la legislació vigent.

Desena. Tractament de dades de caràcter personal

Pel que fa el tractament de les dades, cadascuna de les parts, dins del marc de les respectives actuacions, haurà de garantir el disposa a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

Onzena. Jurisdicció aplicable

Les qüestions litigioses que puguin sorgir en la interpretació i compliment del present conveni de subvenció seran del coneixement i competència de l'Ordre Jurisdiccional Administratiu de conformitat amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la dita Jurisdicció.

Dotzena. Règim jurídic supletori

En tot allò no previst en aquest conveni serà d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2003, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la referida Llei, el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la resta de normes de dret administratiu, i en el seu defecte, les normes de dret privat.

El present conveni queda exclòs de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

Tretzena. Comissió de seguiment

Per garantir el seguiment d'aquest conveni s'anomenarà una comissió mixta de seguiment a la signatura d'aquest document, per tal de donar compliment a l'assenyalat en l'article 49.f de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

La Comissió estarà integrada per dos representants de cada una de les entitats que signen el conveni.

Correspon a la Comissió el seguiment i la valoració de les accions derivades del conveni, així com la resolució del problemes d'interpretació i de compliment que poguessin plantejar-se, sense perjudici de les competències que corresponguin al Consell com a entitat que concedeix la subvenció.

El funcionament d'aquesta Comissió es regirà pel que es disposa en aquest conveni i per les normes aplicables als òrgans col·legiats de les administracions públiques en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Catorzena. Publicitat de la subvenció concedida

Es donarà publicitat a la subvenció d'acord amb el que s'estableix en els articles 18 i 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en l'article 30 del seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. En aplicació del que es disposa en aquests, així com en l'article 6 del Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajudes públiques, aquesta subvenció es publicarà en la citada Base de Dades Nacional de Subvencions.

Així mateix, segons el que es disposa en l'article 18.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en l'article 31 del Reglament de desenvolupament, en les actuacions que es duguin a terme, en tot o en part, mitjançant aquesta subvenció, que impliquin difusió, ja sigui impresa o per qualsevol altre mitjà, haurà d'incorporar-se de manera visible el logotip institucional del Consell Insular d'Eivissa, amb la finalitat d'identificar l'origen de caràcter públic de la subvenció.

Quinzena. Jurisdicció aplicable

Les qüestions litigioses que puguin sorgir en la interpretació i compliment del present conveni de subvenció seran del coneixement i competència de l'Ordre Jurisdiccional Administratiu de conformitat amb el que estableix la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la dita Jurisdicció.

Setzena. Règim jurídic supletori

En tot allò no previst en aquest conveni serà d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2003, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la referida Llei, el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, la resta de normes de dret administratiu i, en el seu defecte, les normes de dret privat.

El present conveni queda exclòs de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.

Dissetena. Vigència del conveni

El present conveni desplegarà els seus efectes des del dia 1 de gener de 2022 i mantendrà la seua vigència fins al 31 de desembre de 2025.

I, en mostra de conformitat, les persones que l'atorguen signen el present conveni en dos exemplars.

Pel Consell Insular d'Eivissa                                     Per la Mancomunitat Intermunicipal

                                                                                   Serveis Públics Insulars

 

Addenda de modificació al Conveni instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió d'una subvenció directa del Consell Insular d'Eivissa a la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, per al “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, subscrit el 13 d'octubre de 2022

Parts

Vicente Marí Torres, president del Consell Insular d'Eivissa, actuant en nom i representació d'aquesta Institució, en l'exercici de les funcions que té encomanades segons els articles 20 i 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, i l'article 52 del Reglament orgànic d'aquesta Corporació.

Andrés Roig Marí, amb DNI número ***4935**, president de l'entitat Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, amb CIF P0700007H, actuant en nom i representació d'aquesta entitat, de conformitat amb l'article 22.b dels seus Estatuts.

Antecedents

 1. En data 13 d'octubre de 2022, es va signar entre el Consell Insular d'Eivissa i Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, Conveni instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió per aquest Consell d'una ajuda directa, amb caràcter plurianual, a favor de la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars per a l'execució del “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, per import d'1.385.153,55 € (un milió tres-cents vuitanta-cinc mil cent cinquanta-tres euros amb cinquanta-cinc cèntims), per subvencionar les despeses per a la remodelació de les instal·lacions de l'Escorxador Insular, per augmentar-ne la seua capacitat productiva a la vegada que s'afegeix una nova línia de sacrifici de conills i la modernització de les instal·lacions per tal d'adaptar-les a la normativa actual en matèria d'indústries càrnies; actuacions segons preveu el “Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa”, que s'annexà al referit conveni. 

2. Les parts varen preveure a la clàusula quarta del conveni, referent al pagament i la justificació, que el pagament corresponent a l'any 2022 se subvencionaria la quantitat de 483.000.00 € (quatre-cents vuitanta-tres mil euros), a càrrec de l'aplicació pressupostària 4100-76303 de l'any 2022 i, es formalitzaria de forma anticipada en dos ingressos en els següents períodes: un primer pagament anticipat corresponent al 50% de l'esmentada quantitat, a la signatura d'aquest conveni, i que es justificaria abans de l'1 de novembre de 2022; i, un segon pagament anticipat corresponent al 50% restant, es formalitzaria una vegada consti degudament justificada la despesa realitzada en el tram anterior i sempre que s'acrediti que les actuacions realitzades es troben dins l'objecte del conveni; i es justificaria als tres mesos del pagament efectiu.

3. En data 25 d'octubre de 2022, es varen reunir els membres integrants de la Comissió de seguiment respecte del referit conveni als efectes de realització d'un primer anàlisi i seguiment. Així, a la vista de la dificultat/impossibilitat de dur a terme el pagament i justificació corresponent a l'any 2022 en les condicions establertes a la clàusula quarta del conveni - referent al pagament i justificació-, atesa la proximitat entre la data de signatura del conveni -13 d'octubre de 2022- i la de justificació del primer pagament anticipat de la subvenció -abans de l'1 de novembre de 2022-, es va acordar per unanimitat de tots els membres d'aquesta Comissió la modificació de la referida clàusula, en el sentit de subvencionar la quantitat de 483.000.00 € (quatre-cents vuitanta-tres mil euros), a càrrec de l'aplicació pressupostària 4100-76303 de l'any 2022, i de forma anticipada en un sol ingrés per aquesta quantitat total a la signatura d'aquest conveni, la qual es justificaria en el termini de sis mesos des de l'efectiu cobrament.

4. Atès el que s'ha dit anteriorment, i de conformitat amb l'article 49.g de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa necessari modificar el referit conveni a l'objecte d'establir una nova regulació respecte de la subvenció corresponent a l'any 2022 prevista a la seua clàusula quarta referent al pagament i justificació de la subvenció.

En conseqüència, les parts manifesten la seua voluntat de signar la present Addenda de modificació del Conveni (en endavant Addenda) de conformitat amb les següents

Clàusules

Primera. Objecte

Mitjançant la present Addenda es procedeix a modificar la clàusula quarta del Conveni instrumental regulador de les obligacions derivades de la concessió d'una subvenció directa del Consell Insular d'Eivissa a la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars, per al Projecte de reforma i modernització de l'Escorxador Insular d'Eivissa, subscrit el 13 d'octubre de 2022; per tal d'establir una nova forma de pagament i justificació respecte de la subvenció corresponent a l'any 2022, a favor de la referida entitat.

Segona. Eficàcia de l'Addenda

La present Addenda es perfeccionarà amb la signatura de les parts, sense perjudici de les publicacions escaients des de la seua formalització.

Tercera. Modificació del Conveni

Les parts acorden modificar la clàusula quarta de l'esmentat Conveni referent al pagament i la justificació de la subvenció, i concretament respecte de la subvenció corresponent a l'any 2022, mantenint la redacció de la resta de la dita clàusula. Així:

«.../...

Quarta. Pagament i justificació

1. Atès que es tracta d'una subvenció directa amb caràcter plurianual, el pagament es realitzarà de la següent forma:

El pagament corresponent a l'any 2022 se subvencionarà la quantitat de 483.000.00 € (quatre-cents vuitanta-tres mil euros), a càrrec de l'aplicació pressupostària 4100-76303 de l'any 2022 i es formalitzarà de forma anticipada en un sol ingrés per la quantitat total abans esmentada a la signatura d'aquest conveni; la qual es justificarà en el termini de sis mesos des de l'efectiu cobrament.

La quantitat a subvencionar corresponent a l'any 2023, és a dir, 902.153,55 , restarà condicionada a l'existència de disponibilitat pressupostària en la quantia adequada i suficient, d'acord amb el que preveuen els articles 174 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals; i els articles 79 a 87 del Reial decret 500/1990, de 20 d'abril en matèria pressupostària. La qual cosa requerirà l'acord exprés de l'òrgan competent d'aquest Consell Insular en el qual es fixarà la quantia concreta a subvencionar i els termes, en tot cas, del seu pagament anticipat.

En el cas que la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics no hagués esgotat la totalitat de l'aportació econòmica de l'exercici que correspongui, es podrà imputar aquest romanent a l'anualitat següent i sempre condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària en quantia adequada i suficient, i acord exprés de l'òrgan competent d'aquest Consell Insular en les condicions abans assenyalades.

El pagament d'aquestes quantitats s'efectuarà després de la presentació dels certificats del secretari de la Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics, en els quals s'assenyali que les actuacions realitzades es troben dins l'objecte del conveni i han donat compliment a la finalitat de la subvenció. Així com que la justificació de les despeses realitzades i efectivament pagades s'ajusten a les actuacions objecte d'aquest conveni, i s'acrediti la veracitat i la regularitat de la documentació justificativa de la subvenció.

Per a l'acceptació de les justificacions, la despesa haurà d'estar pagada amb anterioritat a l'acabament de presentació de justificants abans indicats.

El Consell d'Eivissa només es farà càrrec fins al màxim previst al present Conveni, així:

- El Consell Insular no assumirà compromisos pressupostaris diferents als especificats anteriorment, per la qual cosa el cost addicional, si n'hi hagués, haurà de ser integrament suportat per la Manconunitat Intermunicipal de Serveis Públics, a la qual correspondrà l'assumpció de qualsevol de les despeses que es produïssin i que fossin necessàries per a la conclusió de les obres, incloses aquelles derivades dels excessos de mesuraments i modificació del projecte, en tot quant superi les quanties indicades anteriorment.

- En el cas que existeixin baixes en l'adjudicació per a l'execució de les obres, l'aportació per part del Consell es reduirà proporcionalment a la baixada del cost de la inversió.

2. Les mesures de difusió a què queda obligada a realitzar la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics i descrites a la clàusula segona, haurà d'acreditar-les mitjançant l'aportació de material gràfic corresponent (fulls, fotografies, etc.) demostratiu de la dita difusió.

L'incompliment de l'obligació de la inclusió de l'escut oficial en les actuacions anteriorment esmentades impedirà la imputació de la subvenció a les despeses derivades de la realització del material incorrectament elaborat.

3. En qualsevol moment, el Consell Insular podrà requerir la informació o la documentació que estimi necessària als efectes de la correcta justificació de la despesa i verificació de l'ús dels fons públics.

4. No podrà realitzar-se el pagament de la subvenció si l'entitat beneficiària no es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, o té pendent de pagament algun altre deute amb la Hisenda Estatal o del Consell Insular d'Eivissa, o és deutora per resolució de procedència de reintegrament.

.../...» .

Cinquena. Subsistència de la resta del Conveni

En tot el que no es troba estipulat expressament en la present Addenda s'atendrà a l'establert en el Conveni, en el que les parts expressament hi ratifiquen i del qual el present document forma part integrant i inseparable.

I, en prova de conformitat de tot el que antecedeix, i per a la constància deguda de tot el que s'ha convengut, les parts signen aquesta Addenda a Eivissa, que té com a data de formalització del present document la data del darrer signant.

Pel Consell Insular d'Eivissa,                                    Per la Mancomunitat Intermunicipal

                                                                                  Serveis Públics Insulars,

 

Eivissa, 27 de març de 2023

La tècnica d'Administració General del Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí Maria José Cardona Muñoz