Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLOSETA

Núm. 194609
Aprovació definitiva de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per serveis especials de retirada de vehicles o objectes pesants o voluminosos de la via pública i la custòdia dels mateixos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d'exposició al públic de l'acord provisional relatiu a la ordenança fiscal reguladora de la Taxa per serveis especials de retirada de vehicles o objectes pesants o voluminosos de la via pública i custòdia dels mateixos, aprovada en sessió plenària de la Corporació de dia 25-01 -2023, no s' han presentat reclamacions, s' eleva a definitiu dit acord segons prevéu l'article 17 del TRLHL, Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març i el text íntegre de l' ordenança es publicarà en el BOIB, i serà d' aplicació el mateix dia de la seva publicació en el BOIB  

 

Lloseta, (en el dia de la signatura electrònica: 20 de març de 2023)

El batlle José María Muñoz Pérez

 

 S'insereix a continuació el text íntegre de l'ordenança:

 

 ORDENANÇA FISCAL PER SERVEIS ESPECIALS DE RETIRADA DE VEHICLES O OBJECTES PESATS O VOLUMINOSOS DE LA VIA PÚBLICA I CUSTÒDIA DELS MATEIXOS.

ARTICLE 1.- NATURALESA, OBJECTE I FONAMENT.

1. En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució espanyola per l'article 106 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el disposat als articles 15 a 19 de la Llei 39/1988 de 28 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals, i en harmonia amb el disposat a la Llei 25/1998, de 13 de juliol, sobre Taxes Locals i Prestacions Patrimonials de Caràcter Públic, l'Ajuntament de Lloseta percebrà les Taxes per la prestació dels Serveis especials de retirada de vehicles i objectes pesats o voluminosos de la via pública i de custòdia d'aquests.

2. Constitueix l'objecte d'aquesta exacció:

a) L'activitat de la grua municipal, provocada  per qui estacionà un vehicle incorrectament o per qui deixà a la via publica qualsevol objecte pesat o voluminós que pertorbi la fluïdesa de la circulació rodada o de transeünts, fent necessària aquella activitat, la qual, a la vegada, està dirigida a retirar el vehicle o objecte que es tracti i traslladar-ho al dipòsit municipal o al lloc que es determini.

b) L'estada o custòdia del vehicle o objectes, al seu cas, retirats per la grua, a l'esmentat dipòsit o al lloc on s'haguessin traslladat.  

ARTICLE 2.- OBLIGACIÓ A CONTRIBUIR.

1. Fet imposable.- Està determinat per l'activitat municipal desenvolupada amb motiu dels fets que constitueixen l'objecte d'aquesta exacció.

2. Obligació de contribuir.- L'obligació a contribuir neix des del moment en què s'inicia la retirada del vehicle, o de l'objecte que es tracti, de la via pública i subsistirà malgrat que aquesta retirada no arribi a dur-se a terme perquè el conductor o qualsevol persona autoritzada facin acte de presència i adoptin les mesures convenients.

3. Subjecte passiu.- Estan obligats al pagament les persones naturals o jurídiques que donin lloc a la prestació del servei, i amb caràcter subsidiari, aquelles que resultin propietàries del vehicle o objecte retirat.  

 

ARTICLE 3.- BASE GRAVAMEN.

Es prendran com a bases de la present exacció:

a) La unitat de servei.

b) Per dia d'estada al dipòsit municipal.

ARTICLE 4.- TARIFES.

a) Les tarifes a aplicar seran les següents:  

DIÜRN

Dies laborals diürns (de 8h a 20h)

VEHICLE

TARIFA

TARIFA VEHICLE AUTOMÀTIC

Turisme

139,33 €

151,49 €

Motocicleta, ciclomotor, bicicleta, etc.

139,33 €

151,49 €

Furgoneta

149,01 €

162,62 €

Sobredimensions

179,26 €

197,41 €

FESTIU O NOCTURN

Cap de semana i festius o horaris nocturns (de 20h a 8h)

VEHICLE

TARIFA

TARIFA VEHICLE AUTOMÀTIC

Turisme

179,86 €

198,10 €

Motocicleta, ciclomotor, bicicleta, etc.

179,86 €

198,10 €

Furgoneta

194,38 €

214,80 €

Sobredimensions

239,76 €

266,98 €

A més, si per un motiu no imputable a la empresa encarregada de la grua municipal aquesta hagués d'esperar per a poder recollir el vehicle el càrrec serà de:

Hora d'espera

60 euros

Si abans o en el moment d'iniciar-se els treballs de retirada del vehicle o objecte, el conductor o qualsevol altra persona autoritzada fa acte de presència, adopta les mesures convenients i els treballs esmentats es suspenguessin; les tarifes determinades anteriorment es reduiran en un cinquanta per cent si el pagament de la taxa es realitza instantàniament.  

b) Estada o custòdia al dipòsit municipal o lloc habilitat per tal efecte. Per cada dia natural o fracció, excloent aquell en que es produí la retirada del vehicle o objecte meritarà:

CUSTÒDIA DIPÒSIT Tarifa/dia natural
Camions, autocars, furgonetes i altres vehicles pesats 15,00 €
Vehicles lleugers 7,00 €
Motocicletes, ciclomotors i bicicletes 4,00 €
Objectes sense consideració de vehicles 3,00 €

ARTICLE 5.- EXEMPCIONS I BENEFICIS TRIBUTARIS

No es concedirà cap exempció ni benefici tributari en l'exacció d'aquesta taxa sense perjudici de l'assenyalat a la disposició transitòria segona de l'esmentat Real Decret.  

ARTICLE 6.- NORMES DE GESTIÓ

Comptabilitat.- Aquest exacció és independent i compatible amb les multes assenyales al Codi de la Circulació, Ordenances de circulació d'aquest Ajuntament o qualsevol altra disposició vigent a la infracció comesa al estacionar el vehicle incorrectament en el lloc d'on ho retirà la grua municipal.  

 

ARTICLE 7.- CASOS DE NO SUBJECCIÓ

1. No estaran subjectes al pagament de la taxa:

a) Els casos d'utilització il·legítima del vehicle pel qui ho estacionà en el lloc d'on fou retirat per la grua, sempre i quan la desaparició del vehicle hagués estat denunciada pel seu propietari o quedés suficientment provada la il·legitimitat de la seva utilització.

b) Quan el vehicle hagués estat estacionat a un lloc permès, sobrevivint posteriorment una causa que fes necessària la intervenció de la grua municipal pel seu trasllat( urgent obertura de rases, desfilada, processó, etc.)

2. Terminis de pagament. Les quotes establertes es satisfaran en el moment de recuperar el vehicle o objecte retirat.  

VIGÈNCIA.-

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació  definitiva al BOIB, quedant en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.