Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 192550
Acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa per a l'actualització de les quanties econòmiques corresponents a les tarifes d'aplicació al servei de taxi de l'illa d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa en sessió celebrada en data 10 de març de 2023, es va aprovar per unanimitat l'aprovació inicial de l'actualització de la tarifa única d'aplicació als serveis de taxi que es presten a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, amb el tenor literal que segueix:

"Actualment, les tarifes d'aplicació al servei de taxi prestat a l'illa d'Eivissa són les aprovades per acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa de data 06/07/2022, publicada en BOIB núm 88. de 7 de juliol de 2022.

Aquesta revisió tarifària la va efectuar el Consell Insular d'eivissa arran el dictamen emès pel Consell Consultiu de les Illes Balears en data 16 de març de 2022, que va concloure que la modificació del règim especial de recollida de viatgers, així com la del règim tarifari lligat a aquest, ha de realitzar-se mitjançant norma reglamentària l'aprovació de la qual és competència del Govern de les Illes Balears, mentre que la mera actualització de les tarifes fixades en la norma es pot dur a terme a través a un acte administratiu general dictat per l'òrgan competent del Consell Insular d'Eivissa.

En data 6 de març de 2023, en sessió del Consell sectorial de la Mobilitat d'Eivissa, reunit a l'efecte amb representants de les administracions (regidors dels cinc Ajuntaments de l'illa d'Eivissa) i del sector en matèria de taxi (FITIE i FEBT/CAEB) es va presentar l'estudi econòmic d'actualització dels costos realitzat per a la determinació de la quantia de revisió de les tarifes de prestació del servei urbà i interurbà (tarifa única) en càlcul corresponent a la variació experimentada pel període comprès entre setembre de 2019 i gener de 2023.

A l'acta d'aquesta reunió, signada per tots els assistents, es recull el que segueix:

“.../...

Es dóna conformitat per tots els assistents a que aquestes tarifes resultin d'aplicació a partir de 1 de maig de 2023, prèvia aprovació individualitzada per part de cada Ajuntament de l'illa d'Eivissa de la seva adhesió al presentrègim  tarifari i l'actualització dels imports pel que fa als recorreguts urbans. Igualment el Consell insular d'Eivissa les aprovarà amb caràcter inicial i es sotmetrà al Consell Balear de Transports abans de la seva definitiva publicació en el BOIB i entrada en vigor prevista.

Igualment tots els assistents donen conformitat a la incorporació dels festius locals d'aplicació a tots els municipis, corresponents als dies 8 d'agost i 24 d'agost de 2023.

Tots els assistents donen conformitat igualment a que, a partir de l'acord expressat en la present acta es puguin portar a terme els tràmits tècnics corresponents per a la incorporació tecnològica als tallers especialitzats de cada marca de taxímetre de les tarifes i paràmetres de programació resultants, per a poder ser posteriorment verificats a les estacions de la ITV abans de la seva entrada en vigor. Per a la definitiva entrada en vigor de les tarifes incorporades als taxímetres resultarà, lògicament, preceptiva la seva publicació al BOIB abans de 1 de maig de 2023."

En aquest moment es troben ja cursades les peticions als diferents Ajuntaments per a que, de forma individualitzada, adoptin els respectius acords d'adhesió a aqeusta tarifa única, en resultar d'aplicació també als recorreguts urbans a l'empara de les corresponents llicències municipals.

Una vegada s'hagi obtingut aquesta conformitat municipal es sometrà a informe del Consell balear de Transports.

En el moment en que s'hagin conclòs els tràmits esmentats s'haurà d'adopar l'acord d'aprovació definitiva i es publicarà en el BOIB, amb la data prevista d'entrada en vigor a partir de 1r de maig de 2023

Per tot l'anterior, vist l'informe tècnic amb l'estudi econòmic de data 03/03/2023, considerant  igualment l'informe tècnic de data 07/03/2023 donant compte dels valors dels paràmetres de programació a l'aparell taxímetre .

Atès que en aquest moment únicament correspon realitzar el tràmit d'aprovació inicial

Vist l'informe proposta de data 08/03/2023 on s'informa favorablement la present proposta d'acord i es detallen els valors econòmics i els paràmetres de programació.

Sobre la base de tot l'anterior, com a titular del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, en exercici de les competències atribuïdes en virtut del Decret de Presidència núm. 484/2020, de data 16-07-2020 de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98 EXT, de 17/07/2019; modificacions  al BOIB  núm. 175, de 31-12-2019, BOIB núm. 101, de 04-06-2020 i al BOIB  núm. 153, de 5 de setembre) elevo al Consell Executiu d'aquest Consell Insular–en tant que òrgan competent- la següent

PROPOSTA D'ACORD

PRIMER. APROVAR inicialment tarifes màximes obligatòries i suplements que podran aplicar els taxis de l'illa d'Eivissa com a tarifa única d'aplicació (recorreguts urbans i interurbans), per al servei del taxi de l'illa d'Eivissa, d'acord amb el detall i les condicions que segueixen:

  • Preu per km recorregut o fracció diürna: 1,21 €
  • Preu per km recorregut o fracció nocturna o festiva: 1,47 €
  • Preu per hora d'espera diürna: 21,70 €
  • Preu per hora d'espera nocturna o festiva: 26,57 €
  • Suplement d'inici del servei: 4,00 €
  • Suplement de port o aeroport: 2,00 €
  • Suplement de radiotelèfon (o gestió de servei posicionament satèl·lit): 1,45 €

Les tarifes i suplements autoritzats s'incorporaran a l'aparell comptador taxímetre d'acord amb el preu de l'hora d'espera, el valor del salt, el preu per quilòmetre, de conformitat amb els següents paràmetres de programació:

  • Valor del salt: 0,10 €
  • Segons per salt en horari diürn: 17,93 seg.
  • Segons per salt en horari nocturn o en dia festiu: 18,07 seg.
  • Metres per salt en horari diürn: 82,64 m
  • Metres per salt en horari nocturn o en dia festiu: 68,02 m

La incorporació dels valors de programació del taxímetre s'haurà de fer de manera que les tarifes corresponents al servei per distància recorreguda únicament s'han d'aplicar en el cas que el vehicle no superi la velocitat màxima de 110 km/h, no podent aplicar-se ni cobrar-se el servei que es presti a partir d'aquesta velocitat.

Es dóna conformitat a la determinació dels festius locals de l'any 2023 (que s'afegeixen als nacionals i autonòmics) per als dies 8 i 24 d'agost.

SEGON. Determinar que una vegada s'hagi obtingut conformitat a l'adhesió al règim de tarifa única per part dels cinc Ajuntaments, es procedirà a sol·licitar l'informe preceptiu del Consell Balear de Transports amb caràcter previ a la seva publicació, en tot cas abans de la seva prevista entrada en vigor a partir de 1r de maig de 2023."

 

Eivissa, 17 de març de 2023

El cap del Servei de Transports Antonio Montero Guasch