Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 192381
Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, per la qual s'adjudica, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (Convocatòria 2023_06)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ANTECEDENTS

1. El dia 31/01/2023 es va publicar al BOIB núm. 14 la Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, per la qual es convocava la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (Convocatòria 2023_ 06)

2. Segons el que indica l'article 6 de la convocatòria, el dia 09/03/2023 la directora mèdica d'Atenció Primària de l'ASEF ha subscrit la següent proposta:

"Assumpte: Adjudicació lloc de director/a ZBS de Vila (Convocatòria 2023_06)

Després de la Resolució publicada a BOIB el dia 31/01/23, per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (Convocatòria 2023_06),  i havent transcorregut els 20 dies naturals determinat com a termini per a la presentació de sol·licituds, es rep una única sol·licitud per a participar en aquest procés selectiu, la presentada per la Sra. Sonia Lacosta Ronco el dia 20/02/2023 amb RGE GOIBE131515/2023.

Un cop verificat que compleix amb els requisits i la resta de les especificacions exigides a la convocatòria, així com valorats l'opinió de l' EAP i el projecte de gestió amb relació a les activitats a desenvolupar a la zona bàsica de salut presentat, es comunica que s'accepta la proposta de la Sra. Sonia Lacosta Ronco per al lloc convocat,  als efectes oportuns."

3. L'article 7 de la convocatòria determina que aquesta es resoldrà per mitjà d'una resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dictada per delegació de competències de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020, i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

FONAMENTS DE DRET

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Art. 30.2 del Decret 39/2006, de 21 d'abril, per la qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

3. Ordre del conseller de Salut i Consum, de 24 de març de 2011, per la qual es regula la figura del director de zona bàsica de salut del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 44 de 26/03/2011).

4. Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de gener de 2022, per la qual s'aprova una modificació de la plantilla orgànica d'Atenció Primària del personal estatutari de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

5. Disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.

A la present convocatòria li és d' aplicació l'exempció de coneixements de llengua catalana prevista en el punt 3 d'aquesta disposició transitòria segona, de conformitat amb el que disposa la mateixa i en l'informe justificatiu de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears de dia 21 de novembre de 2022.

6. Arts. 26 i següents del Reial decret llei 1/1999, de 8 gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, norma que es mantindrà vigent, amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic, en tant es procedeixi a la seva modificació en cada servei de salut, segons el que disposa la disposició transitòria sisena, punt 1.c), de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

7. Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020, per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 191, de 07/11/2020).

8. Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (Convocatòria 2023_06),  publicada al BOIB núm. 14, de 31/01/2023.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1.- ADJUDICAR a la Sra. SONIA LACOSTA RONCO, titular del DNI *****802-E, pel procediment de lliure designació, el lloc de treball de directora de la Zona Bàsica de Salut de VILA, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera,  acceptant la proposta de la Direcció Mèdica d' Atenció Primària de l' ASEF, que indica que és l' única candidata en el procés selectiu i que reuneix els requisits establerts a la convocatòria.

2.- PUBLICAR la present Resolució al Butlletí oficial de les Illes Balears i al portal web de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

3.- COMUNICAR a la persona seleccionada que el nomenament tindrà efectes des de l' endemà de la publicació d' aquesta Resolució al BOIB.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació, d'acord als articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques,  en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, del Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Alternativament, també es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Eivissa, 17 de març de 2023

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera M. Carmen Santos Bernabeu PD consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020 (BOIB núm. 191, de 07/11/2020)