Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció tercera. Cursos i formació

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 192160
Resolució de la Direcció gerència de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aprova la convocatòria de la promoció del curs de capacitació per accedir a la categoria de major del cos de policia local per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

De conformitat amb l'article 34.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, els procediments de selecció per accedir a les categories de policia local es completen amb la superació d'un període de pràctiques, que inclou la superació del curs de capacitació corresponent a la categoria a la qual s'accedeix, i la fase de pràctiques al municipi relacionades amb les funcions pròpies de la categoria en qüestió.

D'altra banda, l'article 28.3 de la Llei 4/2013 estableix que l'Escola Balear d'Administració Pública ha d'impartir el curs de capacitació corresponent a cada categoria de la policia local.

L'article 10.1 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, regula les funcions de coordinació entre les quals s'inclou la funció que preveu la lletra b):

La fixació de les bases i els criteris uniformes per a la formació, la selecció, la promoció i la mobilitat del personal de les policies locals, incloent-hi els nivells educatius exigibles per a cada categoria professional.

Els articles 177 i següents del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears regulen el curs de capacitació per accedir a cada categoria de la policia local.

L'Ajuntament de Palma va comunicar a l'EBAP que el funcionari Guillermo Mascaró Ferrer, havia superat el procés selectiu per a la provisió d'una plaça de major de la policia local de Palma i va sol·licitar la impartició del curs d'ascens corresponent.

L'article 5.7 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, disposa entre els objectius de l'EBAP, «Establir intercanvis d'informació i subscriure convenis amb altres centres amb funcions anàlogues pel que fa a l'objecte». Així mateix, l'article 6 del Decret esmentat estableix que «l'Escola pot dur a terme la formació i el perfeccionament del personal al servei de les altres administracions públiques o ens dependents, mitjançant la subscripció del conveni corresponent».

L'Institut València de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) compta amb un programa de formació de major de policia, anàleg a l'aprovat per la resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de 9 de març de 2023. Per aquest motiu, i atès que en aquest moment no es disposen dels mitjan materials i tècnics per a poder impartir la formació esmentada, l'EBAP considera adient que el curs de capacitació per accedir a la categoria de major del cos de policia local s'imparteixi a la seu de l'IVASPE.

Fonaments de dret

1. Els articles 34.3 i 28.3 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. L'article 159 del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, aprovat pel Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i es modifica el Decret 55/2017, de 15 de desembre, del Fons de Seguretat Pública de les Illes Balears.

3. Els articles 177 i següents del Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

4. La resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de 9 de març de 2023, per la qual s'aprova el contingut, el desenvolupament, la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern del curs de capacitació per a l'accés a la categoria de major de policia local (BOIB núm. 31, d'11 de març de 2023).

 

5. Els articles 4.1 i 5.9 dels Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública, aprovats pel Decret 31/2012, de 13 d'abril, així com la lletra c) de l'article 10.2, l'article 12.1 i les lletres j) i m) de l'article 12.5 dels Estatuts.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar les bases que han de regir la convocatòria.

2. Aprovar la convocatòria del curs de capacitació per accedir a la categoria de major de policia local per a l'any 2023.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la seu electrònica de l'EBAP.

D'acord amb l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en els litigis entre administracions públiques no es poden interposar recursos en via administrativa. No obstant això, quan s'interposa un recurs contenciós administratiu contra una altra administració, es pot requerir prèviament que s'anul·li o es revoqui l'acte.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (16 de març de 2023)

La directora gerent de l'EBAP Maria del Carmen Iglesias Manjón

 

 

ANNEX 1 Bases de la convocatòria del curs de capacitació per accedir a la categoria de major de policia local per a l'any 2023

Primera Alumnes del curs D'acord amb la sol·licitud de l'Ajuntament de Palma, l'EBAP inscriurà d'ofici el Sr. Guillermo Mascaró Ferrer.

Segona Places El nombre de places del curs és 1.

Tercera Inici i realització del curs Per qüestions de caire organitzatiu, el curs de capacitació es du a terme l'Institut València de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). La data d'inici del curs és el de 27 de febrer de 2023 i la data de finalització, el 24 de març de 2023.

Quarta Règim general del curs El contingut del curs de capacitació, així com la metodologia, la durada, l'avaluació i el règim intern, s'estableixen en la resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, de 9 de març de 2023, o la posterior que la modifiqui, i la resta de normativa aplicable.

Cinquena Règim econòmic L'EBAP es farà càrrec de les despeses de viatge, allotjament i manutenció en que hagi d'incórrer l'alumnat per al desenvolupament del curs.

Sisena Certificació Una vegada acabat el curs de formació l'EBAP el certificarà, en cas que l'aspirant l'hagi superat.