Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 188921
Bases que regulen la convocatòria d'ajudes a esportistes individuals usuaris de la pista d'atletisme de magaluf – Calvià per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

- De conformitat amb el que disposa l'article 44 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es publica l'anunci al butlletí oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de les bases que regulen la convocatòria d'ajudes a esportistes individuals usuaris de la pista d'atletisme de Magaluf -Calvià per a l'any 2023.

- Aquestes bases d'ajudes han estat dictaminades favorablement, per majoria, per la comissió informativa d'assumptes generals en sessió de dia 17 de febrer de 2023 i han estat aprovades per Junta de Govern en sessió de 22 de febrer de 2023.

El contingut de les bases és el següent:

L'Ajuntament de Calvià, en execució de les competències que li són pròpies, convoca la concessió d'ajudes a esportistes individuals federats que hagin tramitat el carnet d'abonament per a l'accés a la Pista d'Atletisme de Magaluf – Calvià per a l'any 2023.

L'atorgament de les ajudes es regula per les següents condicions:

1. OBJECTE I FINALITAT DE LA CONVOCATÒRIA

Es convoquen ajudes dirigides als esportistes individuals federats en clubs esportius del Municipi (que figurin inscrits en el Registre d'Entitats Municipals de Calvià) que hagin tramitat el carnet d'abonament per a l'accés a la Pista d'Atletisme de Magaluf - Calvià, com a persones físiques, residents en el municipi de Calvià.

La finalitat d'aquesta convocatòria consisteix en impulsar hàbits de vida saludable, apropar l'esport a persones en edat sènior (majors de 18 anys), fomentar els valors de l'activitat física, esportiva i d'oci.

La concessió d'aquests ajuts econòmics no implica cap relació laboral, ni vinculació administrativa, ni prestació de serveis de cap mena entre la persona beneficiària i l'Ajuntament de Calvià, ni tampoc dóna lloc a la seva inclusió en un règim general de la seguretat social.

2. BENEFICIARIS / ÀMBIT DE SOL·LICITUD

Poden ser beneficiaris de les ajudes objecte d'aquesta convocatòria els esportistes que compleixin els següents requisits:

  • Siguin majors de 18 anys, en la data de publicació d'aquesta convocatòria.
  • Siguin residents a Calvià en data anterior a l'1 de setembre de 2022.
  • Estiguin federats amb un club esportiu del Municipi (que figuri inscrit en el Registre d'Entitats Municipals de Calvià), i que el club estigui autoritzat per part de l'ICE i sigui entitat usuaria de la Pista d'Atletisme de Magaluf - Calvià.
  • Que hagin tramitat el carnet d'abonament federat per a l'accés a la Pista d'Atletisme de Magaluf - Calvià.

a) Els esportistes amb llicència federativa pertanyents a clubs esportius usuaris de la Pista d'Atletisme, a partir del 25 anys, seran considerats sènior.

b) Els esportistes amb llicència federativa pertanyents a clubs esportius usuaris de la Pista d'Atletisme, entre els 18 i els 25 anys, seran considerats juvenils.

3. TRAMITACIÓ

- Sol·licituds

L'Institut Calvianer d'Esports (en endavant ICE) facilitarà un model únic de sol·licitud per aquesta convocatòria que es troba a www.calviadeportes.com.

Per a qualsevol informació o suport en la tramitació i seguiment de les sol·licituds cal dirigir-se a les dependències de l'ICE, situades al Palau Municipal d'Esports de Calvià - Melani Costa, carretera de Capdellà s/n, 07184 Calvià (tel. 971 670310).

- Presentació

Les sol·licituds han d'anar adreçades al Batle-President de l'Ajuntament de Calvià i s'han de presentar:

 al Registre General de l'Ajuntament de Calvià : C/ Julià Bujosa Sans, Batle, 1 – 07184 Calvià

o en les dependències i mitjans a què es refereix l'art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques (seu electrònica de l'Ajuntament de Calvià https://seuelectronica.calvia.com/)

- Terminis

El termini per presentar les sol·licituds, serà fins el 31 d'agost de 2023, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB, ambdues dates incloses.

- Comunicació

Les bases que regeixen aquesta convocatòria d'ajudes seran publicades en el BOIB i es donaran trasllat per a la seva publicació a la Base Nacional de Subvencions.

Així mateix, l'Ajuntament de Calvià les publicarà als canals habituals de comunicació.

4. DOCUMENTACIÓ

El beneficiari de la subvenció és l'encarregat de realitzar els tràmits necessaris per presentar la sol·licitud, juntament amb la documentació de justificació exigida, en el termini establert. En cas que aquest no pugui realitzar aquests tràmits per qualsevol motiu, pot delegar aquesta funció en una altra persona amb una autorització signada.

La documentació que s'ha de presentar és la següent:

  • Sol·licitud d'ajuda d'acord a model facilitat per l'ICE, en el que s'inclou l'autorització per consultar a la base de dades d'abonats a la Pista d'Atletisme de Magaluf, titularitat de l'Ajuntament de Calvià, el pagament de l'abonament.
  • Declaració responsable dela veracitat de les dades bancàries.
  • Justificants mitjançant factures o pagament de les despeses.

5. IMPORT DE L'AJUDA

 

AJUDA SEGON TIPOLOGIA D'ESPORTISTA

Euros/any

 

Esportista sènior resident (amb carnet d'abonament anual)

65,00

 

Esportista sènior resident (amb carnet d'abonament semestral)

32,50

 

Esportista juvenil resident (amb carnet d'abonament anual)

50,00

 

Esportista juvenil resident (amb carnet d'abonament semestral)

25,00

6. PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ

Les ajudes concedides d'acord a aquesta convocatòria, es faran mitjançant el procediment de concurrència no competitiva, de manera que seran tramitades i abonades totes les sol·licituds que compleixin els requisits que s'estableixen, i, per tant, no es necessària la comparació entre les sol·licituds.

Les sol·licituds es poden resoldre individualment, encara que no hagi acabat el termini de presentació, a mesura que arribin en el Registre Municipal.

Si s'esgotés el crèdit destinat a la convocatòria abans de finalitzar el termini de presentació, es suspendrà la concessió de noves ajudes, mentrestant l'Ajuntament podrà publicar una nova convocatòria.

7. ÒRGAN COMPETENT PER A LA INSTRUCCIÓ I RESOLUCIÓ DEL PROCEDIMENT

L'Òrgan competent delegat, una vegada aprovades les bases per Junta de Govern Local, per instruir i resoldre les ajudes pertanyents en aquesta convocatòria és la Tinenta de Batle d'Esports i Ciutadans Estrangers per delegació atorgada en el decret d'alcaldia de 17 de juny de 2019.

 

L'Òrgan instructor del procediment és l'Institut Calvianer de l'Esport, el qual, formularà la proposta de concesió definitiva on detallarà la relació de beneficiaris i l'import de l'ajuda que els hi correspon.

8. JUSTIFICACIÓ DE LES AJUDES

Els beneficiaris/perceptors de les ajudes, estan obligats a justificar-les, d'acord a que en el tràmit de l'expedient quedi recollit el fí i concepte de la quantia abonada:

- mitjançant factura de material esportiu propi o altres, a presentar amb la sol·licitud,

i/o,

- ordenament de pagament de l'abonament a la instal·lació, el que no s'ha d'aportar, al estar enregistrat a la base de dades d'abonats a la Pista d'Atletisme de Magaluf, titularitat de l'Ajuntament de Calvià, que seran els propis tècnics municipals els encarregats de la comprovació.

D'aquesta manera, una vegada executat el pagament, es donarà per justificada l'ajuda i finalitzarà el tràmit administratiu.

9. CRÈDIT PRESSUPOSTARI

Durant l'exercici econòmic en curs es destinarà a les ajudes objecte d'aquestes bases la quantitat total de 25.820,00 euros inclosos a la partida pressupostària 401-34000-4800002.

10. PAGAMENT

El pagament de les ajudes es farà un cop l'interesat hagi enregistrat la sol·licitud cumplimentada i la justificació de les despeses mitjançant factures, en termini i forma corresponent, identificada en aquestes bases, tramitada per l'Òrgan instructor, i cursada davant Tresoreria Municipal.

11. OBLIGACIONS DE LES PERSONES BENEFICIÀRIES

Les persones beneficiàries han de complir les obligacions establertes en les disposicions normatives que li son d'aplicació.

Així mateix, son obligacions de les persones beneficiàries:

- Sotsmetre's a les actuacions de comprovació que ha d'efectuar l'òrgan que concedeix l'ajuda i qualsevol altre comprovació i control financer que puguin dur a terme altres òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris, i aportar tota la informació que se'ls requireixi en l'exercici de les actuacions anteriors.

- Conservar els documents justificatius de l'aplicació de l'ajuda rebuda, incloent els documents electrònics, mentrestant puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

12. RECURSOS

Contra l'acord que aprova aquesta convocatòria i així mateix contra l'acord de concesió que es derivi, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que disposa l'art. 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El termini per interposar-lo és d'un mes a comptar de l'endemà al de la recepció d'aquesta notificació, i en aquest cas no es pot interposar recurs contenciós administratiu fins que s'hagi resolt expressament el de reposició o s'hagi produït la seva desestimació presumpta.

El recurs de reposició ha de presentar-se en el Registre General d'aquest Ajuntament o en les dependències i mitjans a què es refereix l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 abans esmentada, i s'entendrà desestimat quan no es resolgui i notifiqui en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva interposició, cas en què quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, cal interposar directament recurs contenciós administratiu, conformement a l'establert en l'article 123 anteriorment esmentat, i en els articles 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant els jutjats contenciosos administratius de Palma de Mallorca, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà al de la recepció d'aquesta notificació. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que considereu pertinent.

 

​​​​​​​13. DISPOSICIÓ FINAL

Les ajudes objecte d'aquesta convocatòria es regeixen pel que disposa la Llei 39/15, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; per la Llei 38/2003, general de subvencions; per la normativa de règim local que sigui d'aplicació; per les bases d'execució del Pressupost de l'Ajuntament de Calvià corresponents a l'exercici en curs (Secció VII: Règim de les Subvencions); i per la resta de normativa que legalment li pugui ser d'aplicació.

 

(Signat electrònicament: 14 de març de 2023)

La tinent de batle D'esports I Ciutadans Estrangers de l'Ajuntament de Calvià Eva Mª. Serra Félix