Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 188157
Resolució de la directora gerenta de l’Escola Balear d’Administració Pública per la qual s’aproven les llistes definitives d’aspirants ordenats de major a menor puntuació i amb dret a plaça, del procediment extraordinari per constituir una borsa d’ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Per Resolució de 13 de febrer de 2023 (BOIB núm. 21, de 16 de febrer de 2023) es va convocar un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia.

2. Per Resolució de 9 de març de 2023 es va aprovar la llista definitiva de persones aspirants admeses en el procediment extraordinari en els termes que estableix l'annex 1, 2, 3 i 4 de la referida Resolució.

4. La base 9 de la Resolució de 13 de febrer de 2023 (BOIB núm. 21, de 16 de febrer de 2023) disposa que:

9.1. Totes les persones aspirants admeses per formar part de la borsa han d'haver superat el curs de capacitació de la categoria de policia impartit per l'EBAP.

A aquests efectes, les persones admeses que no disposin del curs de capacitació de la categoria de policia poden optar a una de les places de la 44ª promoció convocades per l'EBAP mitjançant Resolució de la directora gerenta de l'EBAP de data 7 de febrer de 2022 (BOIB núm 18, de 9 de febrer)

9.2. Les places del curs s'han d'adjudicar en funció de la major nota obtinguda en la primera prova de coneixement tipus test relativa al temari publicat per l'EBAP de la fase d'oposició referida en la base 6.1, amb el límit màxim de places convocades en cada edició i no adjudicades a funcionaris en pràctiques.

En cas que es produeixin empats en la nota de la prova, s'han de resoldre atenent successivament als criteris següents:

- En primer lloc s'ha de donar prioritat a les dones, amb la finalitat d'adoptar aquelles mesures que es considerin oportunes per complir amb els objectius marcats per la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes i, específicament, per l'article 43.4.

- En segon lloc s'ha d'atendre al fet de ser major de 45 anys.

- Finalment, si l'empat persisteix una vegada aplicat els altres criteris, s'ha de dirimir per sorteig mitjançant l'assignació d'un codi “hash” emprant l'algoritme MD5.

5. La Resolució de la Direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública de data 7 de febrer de 2023, aprova la convocatòria de la 44a promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia del cos de policia local per a l'any 2023 ( BOIB núm. 18, de 9 de febrer de 2023).

6. De conformitat amb la base segona d'aquesta Resolució el nombre de places del curs bàsic de capacitació previst en la convocatòria és de 177, les quals es distribueixen per illes:

  • Mallorca: 122
  • Menorca: 30
  • Eivissa: 25

7. La base 2ª de l'esmentada convocatòria disposa que l'EBAP inscriurà d'ofici els alumnes en el curs de capacitació a sol·licitud de l'ajuntament corresponent, així com els aspirants aprovats en el procés unificat 2022-2023 i els que accedeixin a les borses d'interins que es publiquin per part de l'EBAP entre la publicació de la present convocatòria i l'inici del curs, que no tenguin certificat el curs bàsic de capacitació per policia local.

8. Per Resolució de 3 de març de 2023 de la Direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública es va dur a terme l'adjudicació de places de la 44a promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia per a l'any 2023 (BOIB nùm. 28, de 4 de març de 2023), rectificada per resolució de data 8 de març de 2023, als funcionaris en pràctiques que han superat la fase d'oposició d'un proc´és selectiu d'accés en els següents termes:

En el marc de la resolució anterior, s'han adjudicat 124 de les 177 places disponibles per totes les illes de la següent manera:

  • Mallorca: 95 places (resten 27)
  • Menorca: 9 places (resten 21)
  • Eivissa: 20 places (resten 5)

9. Atès que en l'edició del Curs de l'illa de Mallorca hi ha tres aspirants que es troben pendents de la convalidació del Curs Bàsic de conformitat amb el que estableix l'article 178.5 del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, a l'Illa de Mallorca es poden adjudicar 30 places, en lloc de 27.

10. De conformitat amb la base segona de l'annex1 de la Resolució per la qual s'aprova la convocatòria de la 44a promoció del curs bàsic de capacitació, i en relació amb el número de places convocades disposa que: «aquest número podrà variar per causa justificada i degudament motivada.». Per això, tenint en compte que els aspirants per participar a la borsa extraordinària d'Eivissa són 7, i només resten 5 places del curs d'Eivissa, i atès que hi ha capacitat suficient, es considera convenient augmentar la convocatòria de places per realitzar el curs a Eivissa en 2 places, fent un total de 27.

11. Per tant, es trobaven disponibles per realitzar el curs en el marc de la 44ª promoció les següents places no adjudicades a funcionaris en pràctiques:

30 places a Mallorca, 21 places a Menorca i 7 a l'illa d'Eivissa.

12. En data 13 de març de 2023 es va publicar al Portal de l'Opositor llista provisional dels aspirants ordenats de major a menor puntuació de cada Illa amb indicació de qui te dret a plaça al curs bàsic de policia local 44 promoció.

13. En data 13 de març de 2023 va tenir entrada una sol·licitud d'admissió al curs de l'Ajuntament d'Andratx de dos aspirants que han estat nomenats com a funcionaris de carrera en pràctiques segons Decrets de batlia núm. 486 de 28 de febrer de 2023 (BOIB 30, de 9 de març) i núm. 557 de 9 de març de 2023 (BOIB 31, d'11 de març). En data 16 de març de 2023 ha estat publicada al BOIB l'adjudicació d'aquestes dues places al grup de l'Illa de Mallorca.

Així doncs, el curs de Mallorca comptava inicialment amb 51 places que resultaven insuficients per donar cobertura als 2 funcionaris en pràctiques nomenats per l'Ajuntament d'Andratx. Això no obstant, en data 14 de març de 2023 l'EBAP ha rebut la renúncia de 3 aspirants del procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal amb adjudicació de plaça al curs bàsic 44 promoció a l'Illa de Mallorca, i per tant és possible adjudicar una plaça més al curs de Mallorca que comença dia 20.

14. En data 15 de març es publica al BOIB Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es modifica la convocatòria del procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia; i els aspirants que no hagin obtingut plaça per realitzar el curs a l'Illa de Mallorca a la llista provisional publicada dia 13 de març podran sol·licitar en el termini d'un dia modificar la sol·licitud realitzada per fer la formació a l'Illa de Menorca, sempre que restin places vacants i respectant l'ordre d'adjudicació obtingut a la Resolució de 10 de mar´ç de 2023.

15. L'EBAP ha rebut 3 sol·licituds acollint-se a la modificació anterior, per tal de realitzar el curs bàsic a l'Illa de Menorca, i per tant la distribució de places convocades al curs bàsic de la 44 promoció de policia local, és la següent:

  • Mallorca: 51 places (23 funcionaris en pràctiques + 28 funcionaris interins)
  • Menorca: 17 places ( 9 funcionaris en pràctiques + 8 funcionaris interins)
  • Eivissa: 27 places (20 funcionaris en pràctiques + 7 funcionaris interins)

Fonaments de dret

1. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

3. El Decret 30/2009, de 22 de maig, pel qual s'aprova el procediment de selecció de personal funcionari interí al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aplicable de manera supletòria en virtut del que disposa l'article 190.1 primer paràgraf in fine de la Llei 20/2006.

4. La Resolució de la Direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública de data 7 de febrer de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria de la 44a promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia del cos de policia local per a l'any 2023 es va publicar al BOIB núm. 18, de 9 de febrer de 2023.

5. Resolució de 3 de març de 2023 de la Direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública es va dur a terme l'adjudicació de places de la 44a promoció del curs bàsic de capacitació per accedir a la categoria de policia per a l'any 2023 (BOIB nùm. 28, de 4 de març de 2023), modificada posteriorment per Resolució de data 8 de març de 2023 de la Direcció gerència de l'Escola Balear d'Administració Pública per rectificació d'un error i Resolució de 14 de març de 2023 per ampliació de dus places de l'Ajuntament d'Andratx.

6. La base 9.2 i 9.3 de la Resolució de 13 de febrer de 2023 (BOIB núm. 21, de 16 de febrer de 2023) per la qual es convoca un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia.

7. La Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es modifica la convocatòria d'un procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia, publicada al BOIB núm. 33 de 15 de març de 2023, i que habilita als aspirants que no hagin obtingut plaça per realitzar el curs a l'illa de Mallorca a la llista provisional d'admesos podran modificar la sol·licitud realitzada per fer la formació a l'illa de Menorca, sempre que restin places vacants i respectant l'ordre d'adjudicació obtingut a la Resolució de 10 de març de 2023.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar les llistes definitives d'aspirants ordenats de major a menor puntuació per cada illa indicant qui té dret a plaça a la 44 promoció del Curs Bàsic de Policia Local, del procediment extraordinari per constituir una borsa d'ocupació temporal específica, descentralitzada per illes, per a la categoria de policia, que consten en els annexos 1,2 i 3.

2. Publicar aquesta Resolució al Bolletí Oficial de les Illes Balears, al Portal de l'Opositor i a la seu electrònica de la CAIB.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (16 de març de 2023)

La directora gerenta de l'EBAP Maria del Carmen Iglesias Manjón

 

ANNEX 1 MALLORCA

DNI

NOM

NOTA

ADJUDICACIÓ PLAÇA CURS BÀSIC PL 44 PROMOCIÓ

***9723*

JAUME VALCANERAS, GABRIEL

17,10

1

***9000*

JÓDAR SERRA, ÀNGEL

16,80

2

***6426*

SUAU CARBONELL, ARTURO

16,60

3

***0252*

CABEZUELO RIERA, MARC

15,50

4

***9515*

GUILLÉN RUBIO, FRANCISCO

14,70

5

***7743*

VICH GARAU, PAULA JOANA

14,70

6

***6541*

SUREDA GIL, LARA

14,20

7

***2339*

PASTOR VAQUER, BARTOLOMÉ

13,80

8

***1764*

ROSSELLO GARCIA, ANTONI

13,70

9

***9392*

SEGHIR SASTRE, ISMAEL

13,40

10

***9319*

FERNÁNDEZ RAMOS, MARINA

13,40

11

***5983*

GARCÍA GÓMEZ, VERÓNICA

13,10

12

***9789*

ROSSELLO PELLICER, JOAN ANTONI

13,00

13

***9341*

HERNANDEZ REINA, LOURDES

12,90

14

***2667*

BELDA BELTRÁN, LAURA

12,90

15

***5649*

JIMENO MOYA, JOSE MANUEL

12,70

16

***8885*

RIUTORT ALORDA, AINA

12,70

17

***2074*

SERRA MARTORELL, JOAN

12,66

18

***8968*

FUERTES CARBONELL, MARINA

12,60

19

***3899*

COMAS TAULER, JAUME

12,50

20

***2304*

CIFRE POL, JOSE

12,50

21

***6272*

VILLALONGA BESTARD, ANDREU

12,10

22

***9284*

LLABRÉS HERNÁNDEZ, DIEGO

12,10

23

***2176*

RAMOS BLANCO, DIEGO

12,00

24

***7239*

MESQUIDA BRUNET, CATALINA MARIA

11,90

25

***7179*

BARCELO RAJO, SOFIA

11,70

26

***8818*

CALERO TORRES, TERESA

11,60

27

***8236*

SAIZ INIESTA, ANDRÉS

11,60

28

***7154*

SALAS RAMIS, LLORENÇ

11,30

 

***1667*

RAMÍREZ SANTOS, MANUEL

10,90

 

***7647*

MOYÀ PELLICER, DAVID

10,80

 

***8821*

GARCÍA-RUIZ MARTÍN, TOMÁS

10,80

 

***9885*

COMAS CABANELLAS, CHRISTIAN

10,30

 

 

ANNEX 2 MENORCA

DNI

NOM

NOTA

ADJUDICACIÓ PLAÇA CURS BÀSIC PL 44 PROMOCIÓ

***4430*

FUENTES SORIANO, MARINA

17,36

1

***3887*

SANCHO TOMAS, FERNANDO

16,00

2

***4125*

MUÑOZ DE DOMINGO, FRANCISCO JAVIER

14,90

3

***4637*

PIRIS MASCARO, GABRIEL

13,00

4

***4698*

HIDALGO FUSTER, DANIEL

10,70

5

***0700*

MORENO VERT, FRANCESC

11,17

6 (canvi d'Illa)

***0937*

SUBIRATS DURAZZI, ROBERTO DAVID

10,40

7 (canvi d'Illa)

***0532*

MATAS GONZALEZ, BERNARDINO ANTONIO

10,00

8 (canvi d'Illa)

 

ANNEX 3 EIVISSA I FORMENTERA

DNI

NOM

NOTA

ADJUDICACIÓ PLAÇA CURS BÀSIC PL 44 PROMOCIÓ

***5046*

GARCÍA PEDREÑO, DAVID

15,50

1

***5491*

REVENGA SEPÚLVEDA, MÓNICA

14,60

2

***7118*

FERNANDEZ SOGORB, PAULA

14,10

3

***5056*

JUAN RIBAS, MARIANO

13,90

4

***5868*

TORRES CASTELLO, VICENTE ANDRES

13,40

5

***0578*

MASSANET ROIG, LUIS

13,40

6

***9826*

TUR AYALA, PAULA

12,00

7