Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 188130
Criteris que regulen la compensació econòmica pels acolliments familiars a l’illa d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Justificació

El Consell Insular d'Eivissa és l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors a l'illa d'Eivissa, de conformitat amb el previst a la Llei 8/1997, de 18 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de tutela, acolliment i adopció, amb els termes i amb l'abast previst en aquesta Llei.

En l'exercici d'aquestes competències, i en virtut de la Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l'atenció dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, en data 26 de maig de 2017 el Consell Executiu va aprovar els criteris per a la concessió de prestacions econòmiques periòdiques, complementàries i puntuals d'acolliment familiar que varen publicar-se al BOIB núm. 69, de 6/06/2017, i que han estat regint fins a l'actualitat.

L'acolliment familiar comporta l'assumpció de la guarda del menor per part de famílies acollidores, i consisteix a vetllar pel menor, tenir-lo en la seua companyia, alimentar-lo, educar-lo i procurar-li una atenció integral.

La Llei 19/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, publicada al BOIB núm. 26, de 28/02/2019, va derogar la Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l'atenció dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears.

Aquesta nova llei autonòmica, defineix l'acolliment familiar com una mesura de protecció mitjançant la qual es persegueix la integració i la plena participació de l'infant o l'adolescent en un nucli familiar estable i adequat a les seues necessitats per oferir en un marc de convivència, bé sigui amb caràcter temporal o permanent (art. 94 i 155), i estableix com a dret dels acollidors, entre d'altres, percebre una compensació econòmica mensual, que no tindrà en cap cas caràcter de subvenció i, si pertoca, altres tipus d'ajudes que s'hagin estipulat (article 159.K)

Vist que els criteris per a la concessió de prestacions econòmiques periòdiques, complementàries i puntuals d'acolliment familiar que actualment s'apliquen al Consell Insular d'Eivissa varen aprovar-se a l'any 2017 estant en vigor la Llei 17/2006, de 13 de novembre, integral de l'atenció dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, norma que va ser derogada per la Llei 19/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, es fa necessari adaptar aquestes ajudes econòmiques a la normativa actual.

Primer. Objecte

L'objecte dels presents criteris és regular el règim, la quantia i els criteris de la compensació econòmica prevista a l'article 159 de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears pels acolliments familiars, de caràcter urgent, temporal, permanent, especialitzat amb família extensa o família aliena, per aquells acolliments formalitzats pel Consell Insular d'Eivissa.

Segon. Acolliments amb dret a compensació econòmica

L'acolliment familiar persegueix la integració i la plena participació de l'infant o l'adolescent en un nucli familiar estable i adequat a les seves necessitats en un marc de convivència.

Tendran dret a ser compensats econòmicament els acolliments següents:

1. Acolliment familiar en família extensa; s'entén per família extensa aquella en què hi ha una relació de parentiu per consanguinitat o per afinitat fins al quart grau entre l'infant o l'adolescent i els sol·licitants de l'acolliment.

2. Acolliment familiar en família aliena, que es constitueix amb persones o famílies que no pertanyen al nucli familiar ni hi tenen relació de parentiu.

L'acolliment familiar, segons la durada i els objectius, es pot dur a terme en alguna de les modalitats següents:

a. Acolliment familiar d'urgència, indicat principalment per a infants de menys de sis anys, amb una durada no superior a sis mesos, mentre es decideix la mesura de protecció familiar que correspongui.

b. Acolliment familiar temporal, de caràcter transitori, o bé perquè de la situació de l'infant o l'adolescent se'n preveu la reintegració en la seua pròpia família, o bé mentre s'adopti una mesura de protecció que tengui un caràcter més estable. Aquest acolliment té una durada màxima de dos anys, i excepcionalment es podrà prorrogar per l'interès superior de la persona menor d'edat.

c. Acolliment familiar permanent, que es constitueix o bé quan s'acaba el termini de dos anys d'acolliment temporal perquè la reintegració familiar no és possible o bé directament en casos d'infants o adolescents amb necessitats especials o quan les circumstàncies de l'infant o l'adolescent i la seua família ho aconsellin.

d. L'acolliment en família aliena pot ser especialitzat, entenent per aquest tipus d'acolliment el que es desenvolupa en una família en què algun dels membres disposa de qualificació, experiència i formació específica per desenvolupar aquesta funció respecte d'infants o adolescents amb necessitats o circumstàncies especials amb plena disponibilitat, i percep, per a això, la compensació econòmica corresponent, sense que en cap cas no suposi una relació laboral.

Tercer. Destinataris

Són destinataris de la compensació econòmica les persones físiques que tenguin formalitzat un acolliment familiar d'urgència, temporal, permanent, especialitzat en família extensa o família aliena, pel Consell Insular d'Eivissa.

En el supòsit de matrimonis o parelles de fet que exerceixin l'acolliment de forma conjunta, només un d'ells, indistintament, en podrà ser destinatari, sense perjudici que aquest haurà d'aplicar-la en benefici de la unitat familiar acollidora i per la finalitat per la qual s'atorga.

Així mateix, quan es tracti de diverses persones menors d'edat acollides per un matrimoni o parella de fet, només un dels cònjuges o membre de la parella podrà constar com a destinatari de la compensació per a tots els menors acollits.

En el supòsit que la família acollidora tengui el lloc de residència en un altre territori diferent al de l'illa d'Eivissa o que el traslladi de forma posterior a la constitució de l'acolliment, la família acollidora serà destinatària de la compensació econòmica fins que l'entitat pública competent en matèria de protecció de menors del territori de destí dicti resolució de declaració de desemparament i assumeixi la tutela ex lege, tot això de conformitat amb el previst a l'article 172.5.b del Codi civil i l'article 18.4 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, i altra normativa que hi sigui d'aplicació.

Quart. Finançament

Les compensacions econòmiques es finançaran amb càrrec al pressupost corresponent del Consell Insular d'Eivissa.

El pressupost destinat per a les compensacions econòmiques als acolliments familiars per a aquest any 2023 és de tres-cents vuitanta mil euros (380.000 €) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 2312.4890000 del pressupost de l'any 2023 del Consell Insular d'Eivissa.

Per als pròxims exercicis econòmics es destinarà el pressupost que es consideri adient per donar continuïtat a aquestes compensacions, tenint en compte els acolliments familiars que estiguin vigents i fent una previsió dels nous acolliments que es prevegi constituir durant l'any pressupostari.

Si s'exhaureix el crèdit destinat dins l'exercici econòmic corresponent, es podrà ampliar la consignació pressupostària d'acord amb les possibilitats econòmiques de la Corporació.

Cinquè. Criteris tècnics i econòmics per a la compensació econòmica.

1.Compensació única per incorporació familiar: En el moment de la formalització d'un acolliment familiar d'una persona menor d'edat, en totes les modalitats, excepte en l'acolliment familiar d'urgència, si no hi ha hagut convivència prèvia del nen, nena o adolescent amb la família acollidora, s'efectuarà, independentment del dia de la incorporació, un pagament únic de 500 euros, el qual se sumarà a la corresponent compensació periòdica del primer mes de pagament, per tal d'afrontar les primeres despeses derivades de la incorporació a la dinàmica familiar de la persona menor d'edat acollida.

2.Compensació periòdica: Compensació econòmica mensual destinada a cobrir les despeses ordinàries per a la cura dels infants i adolescents acollits.

La quantia és diferent segons si l'acolliment familiar és amb família extensa o família aliena, i per tipus d'acolliment (urgència, temporal, permanent, especialitzat, professionalitzat).

2.1. Compensació periòdica per família extensa

Per als acolliments formalitzats amb família extensa, s'estableix la quantia de 500 € al mes per persona menor d'edat acollida.

2.2. Compensació periòdica per família aliena

2.2.a) Acolliment familiar d'urgència:

  • Primer mes: 1.150 €/mes per persona menor d'edat acollida.
  • A partir del segon mes: 800 €/mes per persona menor d'edat acollida.

2.2.b) Acolliment familiar temporal: 700 €/mes i persona menor d'edat acollida.

2.2.c) Acolliment familiar permanent: 600 €/mes i persona menor d'edat acollida.

2.2.d) Acolliment familiar especialitzat: 1.150 €/mes i persona menor d'edat acollida.

Les quanties establertes per les compensacions periòdiques (en família extensa i en família aliena) es podran incrementar amb els imports que a continuació s'exposen, sobre la base dels següents nivells de necessitats que s'estableixen segons les circumstàncies de les persones menors d'edat acollides i de les famílies acollidores.

El nivell es determinarà, amb valoració prèvia del personal tècnic responsable, en funció de les circumstàncies i d'acord amb els criteris que s'exposen, entre els imports següents:

  • Nivell I de necessitats especials: 150 € per persona menor d'edat al mes.
  • Nivell II de necessitats especials: 250 € per persona menor d'edat al mes.
  • Nivell III de necessitats especials: 350 € per persona menor d'edat al mes.

Els nivells de necessitats es valoraran segons els criteris descrits en la taula següent:

NIVELL DE NECESSITATS

CRITERIS

 

NIVELL I

 

 

 

- Grau I de dependència.

- Certificat discapacitat 33 %

- Diagnòstic TDH/ Trastorn conductual/Altres trastorns

- Usuari del Servei d'Atenció Primerenca

- Seqüeles de maltractament / abús sexual

- Seqüeles de síndrome d'abstinència

- Factors socioeconòmics: (han de concórrer almenys dos dels factors següents):

1. Família monoparental

2. Família nombrosa

3. Ingressos econòmics de la unitat econòmica de convivència inferiors al SMI (còmput anual)

4. Certificat de dependència o discapacitat de membres de la unitat familiar, exceptuant les persones acollides, que limiti l'autonomia personal i suposi atenció

5. Acollir de manera simultània tres menors o més

 

 

NIVELL II

- Grau II de dependència

- Certificat discapacitat entre 34 % i 65 %

- O concórrer:

a) Dos dels supòsits següents:

- Diagnòstic TDH/ Trastorn conductual/Altres trastorns

- Alumnat NESE

- Malaltia que implica dedicació sanitària

b) Un dels supòsits anteriors i almenys tres dels factors socioeconòmics següents:

1. Família monoparental

2. Família nombrosa

3. Ingressos econòmics de la unitat econòmica de convivència inferiors al SMI (còmput anual)

4. Certificat de dependència o discapacitat de membres de la unitat familiar, exceptuant les persones acollides, que limiti l'autonomia personal i suposi atenció

5. Acollir de manera simultània un grup de tres menors o més

 

 

NIVELL III

 

- Grau III de dependència

- Certificat discapacitat superior a 66 %.

- Malaltia que implica dedicació gairebé exclusiva.

3.Compensacions econòmiques puntuals: Es concediran amb sol·licitud prèvia dels acollidors i aniran destinades a cobrir despeses no periòdiques per atendre les necessitats de les persones menors d'edat i que no cobreixin altres sistemes públics de protecció (Seguretat Social, Serveis Socials, altres administracions, etc.), com per exemple ulleres, ortodòncies, tractaments terapèutics i altres conceptes de naturalesa similar, així com les despeses originades per tramitar de la documentació personal de la persona menor d'edat.

La concessió d'aquestes compensacions econòmiques puntuals requerirà l'acreditació de la necessitat del tractament i/o l'ajuda tècnica mitjançant informe facultatiu i la justificació de la despesa realitzada, mitjançant la presentació de la corresponent factura original o document que ho justifiqui i l'acreditació del pagament.

4. Compensacions econòmiques complementàries: Es concediran per iniciativa tècnica de la Secció de Protecció de Menors, en funció de les circumstàncies de cada acolliment familiar (necessitats de la persona acollida, necessitats de conciliació de la vida familiar i laboral dels acollidors, etc.).

Per concedir aquestes compensacions econòmiques complementàries, sense necessitat de sol·licitud per part dels acollidors i sempre a criteri tècnic, mitjançant informe tècnic en què es justificarà l'existència, com a mínim, de dos de les circumstàncies següents:

- Família monoparental

- Família nombrosa

- Ingressos econòmics de la unitat econòmica de convivència inferiors al SMI en el seu còmput anual

- Necessitats de conciliació vida laboral i familiar

- Dificultats del nen, nena o adolescent a l'àmbit escolar

- Més d'una persona menor acollida per la mateixa família

- Tenir acollit almenys un o una adolescent (12 anys o més)

- Absència de suport familiar (és el mateix que les necessitats de conciliació...)

La concessió d'aquestes compensacions econòmiques complementàries requerirà la justificació de la despesa realitzada, mitjançant la presentació de la corresponent factura original o document que la justifiqui i l'acreditació del pagament.

Per a les compensacions econòmiques complementàries, les quanties següents:

- Escoleta: fins a 450 €/mes per persona menor d'edat acollida.

- Escola d'estiu (inclosos escola matinera i menjador): fins a 400 €/mes per persona menor d'edat acollida.

- Activitat extraescolar (esportiva, cultural, acadèmica, etc.): fins a 70 €/mes per persona menor d'edat acollida.

Sisè. Documentació a presentar

- Instància de sol·licitud de compensació econòmica periòdica per acolliment familiar que es troba a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (www.conselldeivissa.es) en els supòsits en què es formalitzi l'acolliment per part del Consell Insular d'Eivissa per primera vegada (Annex I)

- Instància de sol·licitud de compensació econòmica puntual per acolliment familiar que es troba a la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (www.conselldeivissa.es) (Annex II)

- Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de la tresoreria del Consell Insular d'Eivissa, a nom de la persona sol·licitant, la qual es pot descarregar de la pàgina web del Consell Insular d'Eivissa (www.conselldeivissa.es), en el supòsit que no s'hagi presentat prèviament.

- En els casos de nivell de necessitats, si és el cas:

- Documentació en vigor, acreditativa del reconeixement de la situació de discapacitat mitjançant resolució o targeta acreditativa (de les persones menors d'edat i/o de la unitat familiar, segons el cas).

- Documentació en vigor, acreditativa del reconeixement de grau de dependència mitjançant resolució o targeta acreditativa (de les persones menors d'edat i/o de la unitat familiar, segons el cas).

- Resolució d'alta d'usuari del Servei d'Atenció Primerenca.

- Informes educatius/escolars d'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

- Informes mèdics.

- Declaració de l'impost de renda (IRPF) dels membres de la unitat familiar.

- Títol de família nombrosa o monoparental.

Per a les compensacions econòmiques puntuals i complementaries, s'haurà d'aportar la corresponent factura original o document que la justifiqui, i el document acreditatiu del pagament.

El Consell Insular d'Eivissa pot sol·licitar la documentació complementària que consideri necessària per concedir la compensació econòmica corresponent.

No serà necessari presentar la resolució administrativa que acrediti la constitució de l'acolliment familiar per part de la persona sol·licitant.

Setè. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds

La sol·licitud de compensació econòmica en les modalitats definides al punt cinquè (excepte les compensacions econòmiques complementaries que són a criteri tècnic) es presentaran en el Registre General del Consell Insular d'Eivissa o en qualsevol de les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació de la sol·licitud per part de les famílies acollidores no està subjecta a un termini determinat.

La Secció de Protecció de Menors tramitarà d'ofici totes les compensacions econòmiques dels acolliments que estiguin constituïts a principi de cada exercici pressupostari.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits exigits o hi manca alguna documentació, es requerirà a la persona sol·licitant perquè en el termini de 10 dies ho esmeni i se l'advertirà que, en el cas de no fer-ho, es considerarà desistida la seua sol·licitud, d'acord amb el que disposa l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Vuitè. Procediment de concessió de la compensació econòmica

Les sol·licituds es tramitaran per rigorós ordre d'entrada al Consell Insular d'Eivissa, amb la màxima celeritat possible.

Les compensacions econòmiques es concediran cada exercici econòmic amb instrucció prèvia de la Secció de Protecció de Menors del Departament de Benestar Social i Recursos Humans, que realitzarà el corresponent informe proposta.

L'òrgan instructor, després de comprovar que no s'han deixat de complir els requisits, proposarà d'ofici, a l'inici de cada exercici pressupostari, la concessió de la compensació a qui ja tengués concedida la compensació econòmica a l'exercici anterior, per l'import que correspongui a aquest exercici, d'acord amb els criteris establerts.

L'òrgan competent per aprovar aquests criteris és el Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, a proposta de la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans. Si bé la concessió de la compensació econòmica es realitzarà mitjançant resolució de la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans, per delegació del Consell Executiu.

La referida resolució de compensació econòmica determinarà l'import que correspon percebre a la persona beneficiària. No obstant això, quan l'acolliment que doni lloc a la compensació sigui permanent o quan la seua durada abasti més d'un exercici pressupostari, en la resolució de concessió de la compensació únicament es concedirà l'import per a l'exercici en curs.

Les resolucions de concessió de les compensacions es notificaran als interessats mitjançant publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els expedients es resoldran en un termini màxim de tres mesos a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud, transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució expressa, la petició s'ha d'entendre desestimada.

La resolució de concessió de la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans, actuant per delegació, no exhaureix la via administrativa i en contra es podrà interposar recurs d'alçada davant el Ple del Consell Insular d'Eivissa en el termini d'un mes comptador a partir del dia següent al de la notificació, tot d'acord amb els articles 112.1, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 66.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Novè. Pagament i justificació

El pagament de les compensacions econòmiques periòdiques, les complementàries i puntuals es realitzarà cada mes per períodes mensuals vençuts, amb excepció de les compensacions corresponents al mes de desembre de l'exercici en curs, que es pagaran per avançament el mateix mes, amb informe tècnic previ de la Secció de Protecció de Menors i resolució de la consellera executiva del Departament Benestar Social i Recursos Humans.

El pagament de les compensacions puntuals es realitzarà una vegada que es dicti resolució de la consellera executiva del Departament de Benestar Social i Recursos Humans.

El pagament de les compensacions es realitzarà mitjançant transferència bancària al número de compte bancari que consti a la sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de la Tresoreria del Consell Insular d'Eivissa.

Desè. Efectes econòmics de la compensació

Els efectes econòmics de la compensació econòmica per acolliment familiar es produiran des de la data de la resolució administrativa de constitució de l'acolliment familiar, llevat que la resolució de constitució del referit acolliment estableixi una altra data.

No obstant això, les compensacions corresponents als acolliments familiars constituïts abans de l'1 de gener de 2023 tendran efectes econòmics des de l'1 de gener de 2023, i no serà necessària una nova sol·licitud.

Els efectes econòmics de les compensacions puntuals d'acolliment familiar sorgiran des del moment en què es dicti la resolució.

Els efectes econòmics de les compensacions complementàries d'acolliment familiar sorgiran, en el seu cas, des del moment assenyalat a l'informe tècnic de la Secció de Protecció de Menors.

Onzè. Obligacions de les persones destinatàries de la compensació

- Destinar l'import de la compensació econòmica a cobrir les necessitats morals i materials dels infants i/o adolescents acollits.

- Facilitar les actuacions de comprovació que efectuï la Secció de Protecció de Menors.

- Comunicar, en el termini màxim de 10 dies, els canvis de situació personal o patrimonial que puguin modificar, suspendre o extingir el dret a la compensació econòmica que en aquells moments tengui reconeguda.

- Reintegrar l'import de les compensacions econòmiques indegudament percebudes.

Dotzè. Criteris de modificació, suspensió i extinció de la compensació

En el supòsit que una vegada concedida la compensació econòmica periòdica d'acolliment familiar sorgissin circumstàncies noves en l'acolliment que no s'haguessin tengut en compte en el moment de la concessió i que donassin lloc a la modificació de la quantia concedida, s'haurà de modificar la resolució de concessió de la compensació, adaptant-la a les noves circumstàncies en cada cas, amb informe tècnic previ de la Secció de Protecció de Menors.

Les circumstàncies que donarien lloc a la modificació de la compensació econòmica concedida són les següents:

a. Incorporació d'una o més d'una persona menor d'edat al nucli familiar acollidor.

b. Sortida d'una o més d'una persona menor d'edat del nucli familiar acollidor.

c. Necessitats especials de les persones menors d'edat acollides o canvi de les circumstàncies socioeconòmiques dels membres de la unitat familiar.

Les circumstàncies que donarien lloc a la suspensió de la compensació concedida són les següents:

a. Que la persona menor d'edat cessi la convivència amb la família acollidora temporalment, ininterrompudament per més d'un mes i menys de tres mesos. No entra dins d'aquest supòsit el desplaçament per motius acadèmics, o per rebre tractament mèdic.

Les circumstàncies que donarien lloc a l'extinció de la compensació concedida són les següents:

a. El cessament de l'acolliment familiar (causes establertes a l'article 173.4 del Codi civil i als articles 147 i 161 de la Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears).

b. L'actuació fraudulenta o el falsejament de dades encaminades a l'obtenció, la conservació o l'augment de la compensació econòmica.

Tretzè. Reintegrament de les quantitats indegudament percebudes

Les persones destinatàries, per iniciativa pròpia o per requeriment de l'administració, hauran de reintegrar les quanties rebudes per error o percebudes indegudament quan es produeixin algunes de les causes d'extinció o suspensió de la compensació, per modificació de la compensació o per qualsevol altra causa admesa en dret.

Catorzè. Compatibilitat amb altres ajudes

Les compensacions d'acolliment familiar concedides són compatibles amb altres ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol altra administració, ens públic o privat, nacional o de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

Les compensacions d'acolliment familiar estan exemptes de tributació, d'acord amb l'article 7.z) de la Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l'impost sobre la renda de les persones físiques i de modificació parcial de les lleis dels imposts de societats, sobre la renda de no residents i sobre el patrimoni.

Quinzè. Període de vigència d'aquests criteris

Aquests criteris que regulen la compensació econòmica pels acolliments familiars a l'illa d'Eivissa regularan el procediment de concessió de les compensacions econòmiques als acolliments familiars per a l'exercici 2023, a partir de la seua publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i mentre no hi hagi un acte administratiu dictat per l'òrgan competent que els deixi sense efecte o els modifiqui expressament. I deixarà sense efectes els criteris per a la concessió de prestacions econòmiques periòdiques, complementàries i puntuals d'acolliment familiar aprovats per Consell Executiu de data 26 de maig de 2017.

En el supòsit que es consideri adient, al principi de cada exercici pressupostari es podran actualitzar les quanties corresponents a les compensacions econòmiques.

 

Eivissa, 15 de març de 2023

El cap de servei de Recursos Humans Agustín Goerlich López

 

ANNEX I Sol·licitud de compensació econòmica periòdica/puntual d'acolliment familiar

El Sr./La Sra. ............................................................................................................................,amb DNI/passaport/NIE núm. ............................................, amb domicili a .................................................................................................................................................................................,

Població ..............................................................................................,CP...............................,telèfon ......................................,telèfon mòbil ....................................,

Expòs

Que assabentat/ada de les compensacions econòmiques de suport a l'acolliment familiar del Consell Insular d'Eivissa, amb família extensa o família aliena, d'acord amb el que es preveu als seus criteris de concessió,

Sol·licit

(  ) Sol·licitud de compensació periòdica

(  ) Sol·licitud de compensació puntual

Concepte pel qual se sol·licita: ..........................................................................................

............................................................................................................................................

Documentació que s'adjunta

( ) Imprès de sol·licitud (Annex I) degudament emplenat, firmat per la persona sol·licitant i datat.

( ) Còpia compulsada del document acreditatiu de la identitat del sol·licitant vigent en el moment de la presentació, DNI, passaport o targeta d'identificació d'estrangers (TIE). No serà necessari presentar aquestos documents si ja s'han presentat al Servei de Protecció de Menors.

( ) Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de la Tresoreria del Consell Insular d'Eivissa, la qual es pot descarregar de la pàgina web del Consell Insular d'Eivissa (www.conselldeivissa.es), pel supòsit que no s'hagi presentat prèviament.

( ) Declaració de la renda corresponent al darrer exercici de tots els membres en edat laboral que conviuen al domicili o autorització al Consell Insular d'Eivissa a sol·licitar-la d'ofici, mitjançant Annex II.

( ) Certificat de convivència en què constin tots els membres de la unitat familiar.

( ) Altres documents per justificar les necessitats especials dels menors acollits o les circumstàncies socioeconòmiques especials dels membres de la unitat familiar.

(Signatura)

 

 

Eivissa,      d                    de 202

 

 

 

 

HBLE. SR. PRESIDENT DEL CONSELL INSULAR D'EIVISSA

 

ANNEX II Autorització per comprovar la renda de la unitat familiar

El Sr./La Sra. ............................................................................................................................,amb DNI/passaport/NIE núm...........

Autoritz al Consell Insular d'Eivissa, d'acord amb el que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 24/2005, de 18 de novembre, de reformes, per a l'impuls de la productivitat, a demanar certificació telemàtica de la declaració de renda corresponent al darrer exercici, en cas de no haver-la presentat.

(Signatura)

 

 

 

Eivissa, ................... d ..................................... de 202

 

 

 

 

HBLE. SR. PRESIDENT DEL CONSELL INSULAR D'EIVISSA