Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TRANSICIÓ, TURISME I ESPORTS

Núm. 185007
Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca d’ampliació del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria de subvencions per la concessió d’ajuts econòmics per la realització d’activitats esportives federades d’infants i joves en edat escolar durant la temporada 2022-2023 per pal·liar els efectes de la situació econòmica actual

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 676959

El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió de dia 10 de març de 2023, ha adoptat l'Acord següent:

«Antecedents

1. En data 6 de febrer de 2023 el Consell Executiu del Consell de Mallorca va aprovar la convocatòria de subvencions per la concessió d'ajuts econòmics per la realització d'activitats esportives federades d'infants i joves en edat escolar durant la temporada 2022-2023 per pal·liar els efectes de la situació econòmica actual amb un crèdit de 2.500.000,00 €. L'extracte de la convocatòria es va publicar al BOIB núm. 24 de dia 23 de febrer de 2023, finalitzant el termini de presentació de sol·licituds dia 24 de març de 2023.

2. El procediment de concessió de la convocatòria és per concurrència no competitiva i per rigorós ordre d'entrada en el Registre del Consell de Mallorca, de manera que seran subvencionables totes les sol·licituds que compleixin els requisits establerts en la convocatòria i, per tant, no és necessària la comparació entre les sol·licituds.

3. L'import de la subvenció és un import cert de 200 € per infant o jove en edat escolar que desenvolupi una activitat esportiva federada, llevat del cas que es sol·liciti un import inferior.

4.  De conformitat amb l'informe del cap de Servei d'Esport Base, no s'ha exhaurit el crèdit de la convocatòria i informa sobre la conveniència d'ampliar el termini de presentació de sol·licituds amb l'objectiu de que l'ajut arribi a més infants o joves.

5. La cap del Servei Jurídic de la Direcció Insular d'Esports ha emès informe favorable a l'ampliació del termini de presentació de sol·licituds de la present convocatòria de subvencions.

Fonaments de dret

1. Vist l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca aprovada pel Ple del Consell de Mallorca de 23 de desembre de 2016 (BOIB núm.21 de 18/02/17) modificada per Acord de Ple de data 14 de juny de 2018 (BOIB núm. 96 de 04/08/18).

2. Vist la Llei 38/2003, de 17 de novembre,  general de subvencions.

3. L'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, preveu que l'Administració d'ofici pot concedir una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercer. L'acord d'ampliació s'ha de notificar als interessats.

En tot cas, la decisió sobre l'ampliació ha de produir-se abans del venciment del termini de què es tracti.

4. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques els actes administratius han de ser objecte de publicació, i aquesta té els efectes de la notificació quan l'acte tingui per destinatari una pluralitat indeterminada de persones.

5. L'òrgan competent per aprovar l'ampliació del termini és el Consell Executiu del Consell de Mallorca, atès que va ser l'òrgan d'aprovació de la convocatòria, en aplicació de l'article 28.1 m) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars que li atribueix expressament l'aprovació de convocatòries i subvencions.

Per tot l'exposat, el Consell Executiu del Consell de Mallorca adopta el següent:

 

​​​​​​​ACORD

1.  Ampliar en DEU DIES HÀBILS el termini de presentació de sol·licituds previst en el punt 8.1 de  la convocatòria de subvencions per la concessió d'ajuts econòmics per la realització d'activitats esportives federades d'infants i joves en edat escolar durant la temporada 2022-2023 per pal·liar els efectes de la situació econòmica actual, l'extracte de la qual es va publicar al BOIB Núm. 24 de dia 23 de febrer de 2023.

En conseqüència, el termini de presentació de sol·licituds finalitza dia 12 d'abril de 2023 o fins a exhaurir-ne el crèdit, en cas que no hagi transcorregut el termini establert abans, que s'haurà de comunicar mitjançant una resolució publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Indicar que contra la present resolució d'ampliació del termini màxim de presentació de sol·licituds no cap la presentació de cap recurs, sense perjudici del procedent contra la resolució que posi fi al procediment, d'acord amb el que es disposa per l'article 32.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. »

 

Palma, 14 de març de 2023

El conseller executiu de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra Martínez