Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 178739
Acord del Consell de Govern de 13 de març de 2023 d’aprovació del nomenament de les persones que han d’ocupar les vocalies del Comitè d’Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El dia 22 de febrer de 2019, el Parlament de les Illes Balears va aprovar la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que té per objecte el compliment dels compromisos internacionals que emanen de l'Acord de París mitjançant l'ordenament de les accions encaminades a la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic a les Illes Balears, així com la transició a un model energètic sostenible, socialment just, descarbonitzat, intel·ligent, eficient, renovable i democràtic.

L'article 7 de la Llei 10/2019 crea el Comitè d'Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic com un òrgan col·legiat que assessora el Govern de les Illes Balears en relació amb el desenvolupament i la consecució dels objectius marcats per la Llei 10/2019, i disposa que ha d'estar integrat per persones de reconegut prestigi en els camps mediambiental, laboral, energètic o de canvi climàtic.

El dia 20 de febrer de 2023 el Consell de Govern aprovà, mitjançant el Decret 5/2023, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 23, de 21 de febrer de 2023, el Reglament del funcionament i la composició del Comitè d'Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic, donant compliment així a la disposició final quarta, de desplegament reglamentari, de la Llei 10/2019.

El Consell del Govern de les Illes Balears celebrat el dia 27 de febrer de 2023 va nomenar, a proposta del conseller de Transició Energètica, Sectors productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes Suárez, a Pau de Vílchez president del Comitè, d'acord amb el punt 1 de l'article 5 del Reglament.

D'altra banda, l'article 6 del Reglament, referit a les vocalies, disposa que el president o presidenta del Comitè ha de proposar un màxim de set vocals que seran nomenats pel Govern de les Illes Balears, d'acord amb l'article 7.2 de la Llei 10/2019.

El dia 2 de març de 2023, el president del Comitè, Pau de Vílchez, ha proposat les següents persones expertes perquè siguin nomenades vocals del Comitè per considerar que reuneixen els requisits necessaris per conformar un Comitè pluridisciplinari que pugui dur a terme les funcions que té assignades; a més, es garanteix una composició paritària i es reflecteix la diversitat territorial de les Illes Balears, així com estableix l'article 4 del Reglament:

  • Núria Marbà Bordalba. Biòloga marina, investigadora científica de l'IMEDEA i membre del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic ( LINCC).
  • Ramon Pujol Nadal. Professor titular d'enginyeria mecànica i energia elèctrica industrial de la UIB i membre del LINCC.
  • Sònia Estradè Niubó. Tècnica investigadora a l'Observatori Socioambiental de Menorca, responsable de seguiment del Medi Natural i Vectors Ambientals.
  • Ivan Murray Mas. Geògraf, professor titular de geografia humana de la UIB i membre del LINCC.
  • Elena Baraza Ruíz. Biòloga, professora titular a la UIB, especialitzada en agricultura, ecologia humana i ecologia vegetal, i membre del LINCC.
  • Gabriel Jordà Sánchez. Físic marí, investigador de l'Institut d'Estudis Oceànics i membre del LINCC.
  • Itziar Arratibel Ostolaza. Pedagoga i experta en cooperació al desenvolupament i processos participatius i coordinadora tècnica de l'Observatori de Sostenibilitat d'Eivissa.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, en la sessió de 13 de març de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar el nomenament de les següents persones com a vocals del Comitè d'Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic:

Núria Marbà Bordalba, Ramon Pujol Nadal, Sònia Estradè Niubó, Ivan Murray Mas, Elena Baraza Ruíz, Gabriel Jordà Sánchez i Itziar Arratibel Ostolaza.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Tercer. Disposar que aquest Acord produeixi efectes des de l'endemà de la publicació.

 

Palma, 13 de març de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez