Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 163617
Acord del Consell de Govern de 6 de març de 2023 pel qual es nomenen els membres del Jurat de Cessió d’Habitatges Desocupats, creat pel Decret 36/2019, de 10 de maig, pel qual es regulen els habitatges desocupats, el Registre d’habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 36/2019, de 10 de maig, pel qual es regulen els habitatges desocupats, el Registre d'habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors, es va dictar en desplegament de la Llei 5/2018, de 19 de juny, de l'habitatge de les Illes Balears.

Aquest Decret crea, en l'article 22, el Jurat de Cessió d'Habitatges Desocupats, òrgan permanent adscrit a l'actual Conselleria de Mobilitat i Habitatge, de caràcter administratiu i sense personalitat jurídica. Correspon a aquest Jurat la taxació, el peritatge i la fixació del preu just en els expedients de cessió temporal de l'ús dels habitatges desocupats la titularitat dels quals sigui de grans tenidors, quan hi hagi discrepàncies amb relació al preu just.

Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 15 de març de 2021 (publicat en el BOIB núm. 36, de 16 de març de 2021) es nomenaren els membres del Jurat de Cessió d'Habitatges Desocupats, creat pel Decret 36/2019, de 10 de maig.

L'article 24.3 del Decret 36/2019, de 10 de maig, disposa que la designació dels membres és per un període de dos anys, per la qual cosa està propera la finalització del mandat dels nomenats mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 15 de març de 2021 esmentat.

Pel que fa a la composició del Jurat, l'apartat 2 de la disposició final quarta de la Llei 3/2021, de 10 de novembre, per impulsar i agilitzar la tramitació d'ajudes i altres actuacions en matèria d'habitatge, que modifica l'apartat 1 de l'article 24 del Decret 36/2019, estableix que aquest ha d'estar format pels membres següents:

a) Un president o presidenta: una persona titulada en dret, arquitectura, arquitectura tècnica o aparellador o aparelladora, de reconegut prestigi i amb més de deu anys d'experiència professional acreditada en el sector públic o privat o en l'exercici lliure de la professió.

b) Vocals:

i. Un advocat o advocada de la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

ii. Dos tècnics facultatius superiors al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, experts acreditats en matèria de valoracions immobiliàries, que han de ser els ponents.

iii. Un o una professional lliure col·legiat, amb experiència acreditada en matèria de valoracions immobiliàries, membre del Col·legi Oficial d'Arquitectes o d'algun dels col·legis oficials d'aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació de Mallorca, Menorca o Eivissa i Formentera.

c) Un secretari o secretària: ha d'actuar com a secretari o secretària un funcionari o funcionària, titulat en dret, adscrit a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, designat pel seu titular, amb veu però sense vot.

S'han duit a terme les consultes pertinents en el si de l'Administració d'aquesta Comunitat Autònoma que, en el seu àmbit competencial, disposa de personal tècnic qualificat en la matèria, i s'ha donat compliment al tràmit d'audiència que preveu l'article 24.1 del Decret 36/2019, de 10 de maig.

Per tot això, i a l'empara de l'article 24 del Decret 36/2019, de 10 de maig, pel qual es regulen els habitatges desocupats, el Registre d'habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors, atesos els perfils de les persones suggerides per les institucions objecte d'audiència prèvia i organismes consultats, i valorats els mèrits i l'experiència en la matèria de cada una d'elles que acrediten les circumstàncies o requisits a dalt exposats per dur a terme les funcions del Jurat de Cessió d'Habitatges Desocupats, el Consell de Govern a proposta del conseller de Mobilitat i Habitatge, en la sessió de dia 6 de març de 2023 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Nomenar els membres que conformen el Jurat de Cessió d'Habitatges Desocupats:

— President: Pere Rius Català, arquitecte del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears.

— Vocals:

  • María de los Ángeles Berrocal Vela, advocada, en representació de la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
  • Santiago Ribas González, tècnic facultatiu superior arquitecte al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que actua de ponent.
  • José Francisco Reynés Sancho, tècnic facultatiu superior arquitecte al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que actua de ponent.
  • Manuel Bennassar Gutiérrez de la Concha, arquitecte tècnic i graduat en Enginyeria de l'Edificació, en representació del Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, i dels de Menorca i Eivissa i Formentera.

— Secretària: Francisca Villalonga Zaforteza, del Servei Jurídic de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 6 de març de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez