Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 163084
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la reunió extraordinària de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu sectorial del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de les Illes Balears, de l’1 de febrer de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000855011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'1 de febrer de 2023 els membres de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu sectorial del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de les Illes Balears es van reunir per aprovar i acordar les taules salarials resultants dels acords en data 25 de novembre de 2021.

2. L'1 de febrer de 2023, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la reunió extraordinària de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu sectorial del transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de les Illes Balears de l'1 de febrer de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 21 de febrer de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

 

ACTA DE LA REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LES ILLES BALEARS

(CODI DE CONVENI 07000855011982)

ASSISTENTS

Per la representació empresarial:

Sra. Petra MUT TOMÁS

Sr. Pedro MORENO MORENO

Sr. Ian LIVESEY

Sr. Isidre BIBILONI MATEU

Sr. Manuel SÁNCHEZ RUBIO (asesor)

De l'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL DEL SERVEI DISCRECIONAL DE VIATGERS DE BALEARS (FEBT, d'ara endavant).

Per la representació sindical:

Sr. Pedro ALGUACIL OLIVA

Sr. José Marín MARTÍN GÓMEZ

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS A LA CIUTADANIA DE CC.OO. D'ILLES BALEARS (FSC-CCOO, d'ara endavant).

Sr. José CAMBRÓN TORRES

Sr. Manuel VEGA VÁZQUEZ

De la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM DE LA UGT ILLES BALEARS (FeSMC-UGT, d'ara endavant)

Sr. Francisco MELGAREJO PUERTOLLANO

Sr. Rafael CALZADO CALVO

De la UNIÓ SINDICAL OBRERA DELS ILLES BALEARS (ÚS, d'ara endavant).

Sr. Antonio ROMÁN GALVÁN

De la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT, d'ara endavant)

A la ciutat de Palma (Mallorca-Illes Balears), a dia 1 de febrer de 2023, sent les 12,00 hores, es reuneixen en els locals de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), situats al carrer Aragó núm. 215, 1r, porta dreta, les persones al marge esquerre relacionades, a fi de procedir a la reunió extraordinària de la Comissió Negociadora, després de la convocatòria realitzada a aquest efecte el passat 26 de gener de 2023, a fi d'actualitzar les retribucions fixades en el Conveni col·lectiu, de conformitat amb el que es disposa en el penúltim paràgraf de l'article 7è del Conveni col·lectiu sectorial del Transport discrecional i turístic de viatgers per carretera de les Illes Balears, en la redacció donada després de l'Acta de la reunió extraordinària de la Comissió Negociadora de 25 de novembre de 2021, publicada en el BOIB núm. 172 de 16 de desembre de 2021.

La intervenció de la Comissió Negociadora es va acordar, expressament, en aquesta reunió.

Es designa pels presents a Sr. Manuel Sánchez Rubio, assessor de “C.SEDANO & ASSOCIATS”, per a aixecar l'Acta de la sessió, qui accepta aquesta habilitació.

Els punts de l'ordre del dia són:

1.-APROVACIÓ DE LES TAULES SALARIALS RESULTANTS DELS ACORDS EN DATA 25-11-21 PER LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LES ILLES BALEARS.

2.- PRECS, COMUNICACIONS I PREGUNTES.

S'aprova l'Ordre del dia i es procedeix a debatre i resoldre els assumptes plantejats.

Punt 1. APROVACIÓ DE LES TAULES SALARIALS RESULTANTS DELS ACORDS EN DATA 25-11-21 PER LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL DEL TRANSPORT DISCRECIONAL I TURÍSTIC DE VIATGERS PER CARRETERA DE LES ILLES BALEARS.

En data 25 de novembre de 2021, la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu va aconseguir acord en matèria de pròrroga del mateix fins al 31 de desembre de 2023, contemplant a més la revisió dels apartats retributius per a les anualitats 2022 i 2023. Aquest acord es va publicar en el «BOIB» núm. 172, de data 16 de desembre de 2021.

El precitat acord establia un increment salarial provisional del 2% amb efectes del 1-1-2023 a 31-12-2023, i incloïa una clàusula de revisió salarial del següent tenor literal:

“Si l'índex de preus de consum (IPC) de l'any 2022 fos superior al 2 per 100, es produirà una revisió de l'excés d'aquest dígit, amb un màxim del 3 per 100, calculat sobra les retribucions vigents el mes de març de 2019, i s'aplicarà sobre les retribucions vigents el mes de desembre de 2022 a partir del dia 1 de gener de 2023. En cas de produir-se el citat increment, la Comissió negociadora es reunirà a l'efecte de fixar les noves retribucions, fixant-se provisionalment les retribucions sense aquest.”

L'IPC a final de 2022 ha estat del 5,7%, per la qual cosa procedeix l'aplicació de la citada clàusula de revisió salarial, de manera que s'adjunten les taules salarials vigents en 2023, amb l'increment del 3%, resultant de l'increment del 2% acordat el passat 25-11-2021 per a l'anualitat de 2023, més l'1% de la revisió.

Aquestes taules estaran vigents a partir del 1-1-2023 fins al 31 de desembre de 2023.

S'adjunta a la present acta i forma part de la mateixa l'ANNEX 1, que conté les retribucions modificades per a l'any 2023.

S'acorda, excepte pel Sindicat CGT que s'absté, que la present Acta i documents annexos, sigui inscrita en el Registre de convenis col·lectius de l'autoritat laboral d'aquesta Comunitat Autònoma (REGCON), facultant per a aquest tràmit a Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor de la FEBT, i perquè alhora sol·liciti la publicació de la mateixa en el «BOIB».

Punt 2. PRECS, COMUNICACIONS I PREGUNTES.- En aquest punt no hi ha intervencions.

La present Acta, en prova de conformitat, és redactada, llegida, aprovada i signada en el dia i lloc indicats en l'encapçalament, per un representant de cada organització que conforma la Comissió Negociadora juntament amb el Secretari.

No havent-hi més assumptes que tractar, sent les 14,00 hores, es dona per conclosa la present reunió, de la qual s'estén acta que és aprovada i signada pels presents en sextuplicat exemplar per un representant de cada organització signant juntament amb el secretari habilitat.

LA REPRESENTACIÓ EMPRESARIAL                                       LA REPRESENTACIÓ SINDICAL

Documents adjunts