Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 162598
Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 3 de març de 2023 per la qual s'actualitza la quantia corresponent al complement de renda social de les Illes Balears a les pensions no contributives

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'article 43 del Decret llei 7/2022, d'11 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears estableix com a objectiu del complement de renda social de les Illes Balears a les pensions no contributives adequar-les al nivell de vida de les Illes Balears.

2. En l'article 47 es disposa que la quantia d’aquest complement es calcula aplicant un màxim del 24,91% a la quantia anual reconeguda a les pensions no contributives.

3. El Reial decret llei 20/2022, de 27 de desembre, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d'Ucraïna i de suport a la reconstrucció de l'illa de La Palma i altres situacions de vulnerabilitat, estableix a l’article 77 que, amb efecte des d'1 de gener de 2023 i per a tot aquest any, s'aplicarà a les pensions de jubilació i invalidesa del sistema de Seguretat Social, en la modalitat no contributiva, un increment extraordinari que consisteix en el resultat d'aplicar a l'import de la pensió establert a 1 de gener de 2022 un percentatge que complementi el que resulti del que s'estableix en la Llei de pressupostos de l'Estat per a 2023, fins a aconseguir un percentatge total del 15%. En aplicació d'aquest precepte, la quantia íntegra anual per a les pensions no contributives per al 2023 es calcula en 6.784,54 euros.

4. Respectant el percentatge citat en el punt 2, la quantia del complement de renda social de les Illes Balears a les pensions no contributives s'actualitza aplicant el 15% a la quantia reconeguda per a l'any 2022, la qual queda establerta en 140,74 euros mensuals, 1.688,84 euros anuals.

Fonaments de dret

1. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, modificat pel Decret 8/2021, de 13 de febrer, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L’article 47 del Decret llei 7/2022, d'11 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears estableix que la quantia del complement de renda social de les Illes Balears a les pensions no contributives es calcularà aplicant un màxim del 24,91% de la quantia de la pensió no contributiva.

Per tot això, dict la següent:

RESOLUCIÓ

1. Actualitzar la quantia del complement de renda social de les Illes Balears a les pensions no contributives per a l'any 2023 en els termes establerts en l'apartat 4 d'aquesta resolució.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

 

Palma, 3 de març de 2023

La consellera d’Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez