Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 162596
Aprovació inicial projecte executiu relatiu a l’ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’edifici del Centre de Dia, al TM Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera en sessió de caràcter ordinari del dia 17 de febrer de 2023, es va adoptar el següent acord:

“PRP2023/88   Proposta aprovació inicial del projecte executiu relatiu a l'ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'edifici del Centre de dia, TM Formentera.

Vista la proposta realitzada en l'expedient present, del tenor literal següent, que defensa la presidenta i que ha formulat el conseller Sr. Tur Serra:

(...)

Vista la providència d'inici del conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció del Consell Insular de Formentera de data 19 de maig de 2022 on es disposa que es duguin a terme els tràmits administratius escaients per a la contractació de l'ampliació de la instal·lació de generació d'energia solar mitjançant plaques fotovoltaiques del Centre de Dia situat a Sant Francesc Xavier, del TM Formentera.

Atès l'informe tècnic per a la redacció del projecte executiu relatiu a l'ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'edifici del Centre de Dia, al TM Formentera signat pels Serveis Tècnics de l'àrea de Medi Ambient en data 20 de maig de 2022 on s'informa favorablement l'execució mitjançant un contracte menor de serveis, la redacció del projecte executiu i preparació de la documentació de sol·licitud de subvenció, per l'ampliació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les instal·lacions del Centre de Dia.

Vista la formalització de l'encàrrec del servei mitjançant contracte menor de serveis, de data 20 de maig de 2022, i l'entrega de la documentació en virtut de l'esmentat encàrrec en data 19 de desembre de 2022.

Vist elProyecto Administrativo Instalación Fotovoltaica Autoconsumo Centro De Día Municipal” signat electrònicament en data 15 de desembre de 2022 pel col·legiat Pedro Bernes Sanz del Col·legi Oficial De Pèrits i Enginyers Tècnics Industrials Illes Balears.

Vist que l'objecte de la present intervenció és susceptible de sol·licitud d'ajuts en base a convocatòries de subvencions dins les actuacions previstes en el Pla d'Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU). Tal i com s'expressa a l'informe tècnic de data 06 de febrer de 2023.

Vist que el termini per presentar les sol·licituds s'inicia el 7 de novembre de 2022 i finalitza el 30 de juny de 2023 o fins al possible exhauriment, dins aquest període, de la quantia econòmica assignada a aquesta convocatòria, la qual cosa fa que el projecte sigui aprovat, presentat i executat sense majors dilacions.

Vist l'informe jurídic emès pels Serveis Jurídics del Consell Insular de Formentera, pel que fa a la tramitació de la seva aprovació per aquesta Administració, de data 07 de febrer de 2023.

En compliment de l'article 149.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, es considera que el projecte s'ajusta a la legislació general de contractes de les administracions públiques, com també de forma específica als requisits de la legislació urbanística, la de protecció mediambiental i la de patrimoni històric.

Considerant que les obres projectades són de primer establiment, reforma o gran reparació, resulta preceptiva la publicació del projecte d'obra.

Considerant la proposta de classificació de l'empresa redactora del projecte, en base al previst al Reglament de la Llei de Contractes, aprovat per Reial Decret 1098/2001, segons l'establert al seu article 133 en relació a la indicació de la classificació de les empreses en els contractes d'obres en relació amb els projectes.

Vist l'article 33.2.m de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, parla de les competències del Ple de les Diputacions, que es d'aplicació als Consells Insular, en relació a la disposició addicional 2a, apartat 1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, que disposa que el Ple serà competent per resoldre quan l'import de la contractació superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost i en qualsevol cas la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva durada no sigui superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses sempre que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada, tal i com ho exigeix l'article 174.3 del Text refós de la Llei d'hisendes locals aprovada pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

Vist l'acord del Ple del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter extraordinari (Ple d'Organització) de 8 de juliol de 2019, publicat al BOIB núm. 102 de dia 25 de juliol de 2019, el Ple delega a favor de la Comissió de Govern (ara Junta de Govern), les competències plenàries, següents:

“d) Les contractacions públiques i les concessions de tota classe, previstes amb detall en el punt 2 de la Disposició Addicional 2a de la citada Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic.

També es deleguen en la Comissió de Govern les facultats a què es refereix el punt 3 de l'article 174 del Text Refós de la Llei d'hisendes locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, i les facultats excepcionals a què es refereix en punt 5 en relació al contingut del punt 3 del citat article 174, tots ells sobre Compromisos de despesa de caràcter plurianual.

e) L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seua contractació o concessió, encara que no estiguin prevists en els pressupostos.”

Atesa l'entrada en vigor de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars en el títol IX regula el règim especial per a l'illa de Formentera, que comprèn de l'article 129 al 135, la Comissió de Govern passa a ser la Junta de govern.

Es deixa constància que d'acord amb la Llei de Consells Insulars esmentada, que va entrar en vigor el 8 d'agost passat, la competència per contractar pertany, amb caràcter directe i atributiu ex lege, als Consells Insulars d'Eivissa, Mallorca i Menorca, al Consell Executiu del respectiu Consell Insular (article 28.1.h de la Llei sobre atribucions del Consell Executiu, de manera similar a la competència que té la Junta de Govern Local als municipis de gran població), sense perjudici del que digui el Reglament Orgànic i de les possibles delegacions que es facin a favor d'altres òrgans, en particular, unipersonals. I, pel que fa a Formentera, com a Consell Insular amb un règim especial, i el Títol IX de la Llei, pel seu caràcter unimunicipal, caldria estar al que estableix l'article 132 de la Llei, sobre atribucions de la Junta de Govern, però amb el matís explícit -article 132.2 de la Llei- que, una vegada dictat el Reglament Orgànic nou, aquest pot atribuir totes o part de les competències que correspondrien a la Junta de Govern, per defecte totes, a favor del Ple. Però encara no hi ha Reglament Orgànic adaptat a la nova Llei, es considera que, provisionalment, s'han de mantenir les atribucions originàries del principi del mandat, el juliol de 2019 i d'octubre de 2019, a propòsit de les competències de contractació del Ple, delegades llavors a la Comissió de Govern; i de la Presidència, delegades a la Comissió de Govern, i ara Junta de Govern, de manera que, per aquesta via es mantenen aquelles atribucions a favor de la Junta de Govern, com a delegades, ja sigui, per raó de la quantia, del Ple o de la Presidència, a favor de la Junta de Govern, i no les exigències de la nova Llei que abstractament les atribuiria a la Junta de Govern, per defecte, quan resulta que encara no existeix Reglament Orgànic, nou, aprovat d'acord amb la nova Llei, i la decisió ad hoc del Ple

Vist el decret de presidència de delegació de competències per a la segona part del mandat 2019-2023, anys 2021-2023, de data 15 d'octubre de 2021, publicat al BOIB Núm. 146 de 26 d'octubre de 2021, pel qual es delega a la Comissió de Govern (ara Junta de Govern) la contractació pública, segons s'indica als punts 1, 2, 4 i 9 de l'apartat primer, en ser l'òrgan competent, en virtut d'aquesta delegació, la següent,

PROPOSTA D'ACORD

Primer.- APROVAR INICIALMENT el projecte executiu relatiu a l'ampliació de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'edifici del Centre de Dia, al TM Formentera.

Segon.- PROCEDIR A LA INFORMACIÓ PÚBLICA del projecte per un termini de 15 dies mitjançant publicació al BOIB i al perfil del contractant del Consell de Formentera allotjat a la Plataforma de Contratación del Sector Público (PLACSP) als efectes de que es puguin presentar al·legacions.

Tercer.- Ordenar als SSTT del Consell que un cop aprovat definitivament el projecte, prèvia la tramitació de l'expedient de contractació de l'obra, es dugui a terme el replanteig previ del projecte d'obres, amb la corresponent comprovació de la realitat geomètrica del projecte. Un cop realitzat el replanteig s'incorporarà el projecte, que conté entre altres els plecs de prescripcions tècniques, i l'acta de replanteig previ a l'expedient de contractació.

Quart.- Fer constar que el present acord d'aprovació de projecte d'obres és un acte de tràmit previ al procediment de contractació, i que en conseqüència no és susceptible de recurs en via administrativa o contenciós administrativa, sense perjudici de que es puguin interposar els corresponents recursos contra els actes que posen fi al procediment.

(...)”

El projecte es pot consultar a través del link:

https://contrataciondelestado.es/wps/wcm/connect/06fadc29-0ffd-4932-b4ad-1ff5e8c1a81e/DOC20230302142049Proyecto_Ampliacion_IF_Centro+de+dia_+Visada.pdf?MOD=AJPERES

i de manera presencial a les oficines de l'àrea de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció del Consell Insular de Formentera al carrer Mallorca nº15 07871 Sant Ferran, TM Formentera.

Es fa públic per a general coneixement.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica:(3 de març de 2023)

La presidenta Ana Juan Torres