Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 162368
Resolució de la Presidència de l’IMAS de 27 de febrer de 2023 per l’ampliació del termini per resoldre i notificar el procediment de la convocatòria d’ajudes econòmiques per a famílies de Mallorca, per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la guerra d’Ucraïna i la crisi energètica per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 14 d'octubre de 2022 es va dictar la Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials d'aprovació de la de les bases específiques i convocatòria d'ajudes econòmiques per a famílies de Mallorca, per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica per a l'any 2022 (bo per a famílies), la qual va ser publicada al BOIB núm 135 de 18 d'octubre de 2022.

2. El 23 de febrer de 2023 va entra al Servei Juridicoadministratiu via SEGEX, un informe proposta signat per la gerent del l'IMAS en el que, d'acord amb les bases de la convocatòria objecte d'aquest expedient i l'article 23.1 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, proposa l'ampliació del termini per resoldre establert a punt 2 de la base 11 de la convocatòria:

«11. Notificació de la concessió i termini per resoldre

..... 2. El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar-lo és de sis mesos des de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

Es sol·licita una ampliació del termini en cinc mesos mes a l'establert a la convocatòria.

3. Aquesta proposta la van fonamentar al·legant que el total de sol·licituds presentades i el nombre de persones de les que disposa el Servei en aquests moments per revisar tota la documentació, fa necessari sol·licitar una ampliació del termini màxim per resoldre i notificar establert a la convocatòria.

4. Es sol·licita al Servei Juridicoadministratiu la tramitació de l'ampliació del termini per resoldre i notificar aquesta convocatòria de subvencions.

Fonaments de dret

1. D'acord amb els Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, en endavant IMAS, aprovats pel Ple del Consell de Mallorca l'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), en especial l'establert al seu article 2, d'acord amb el qual aquest organisme té com a objecte fonamental l'exercici, en forma directa i descentralitzada, de les competències atribuïdes per qualsevol títol al Consell de Mallorca en matèria de serveis socials i protecció de menors.

2. Tal com es disposa a l'article 7.2 apartat 7) dels Estatuts de l'IMAS, correspon a la Presidència aprovar les bases específiques i resoldre els procediments d'ajudes, prestacions i/o subvencions relatives a les competències atribuïdes a l'IMAS. No obstant, les bases d'aquesta convocatòria preveuen que mitjançant la resolució de la presidència de l'IMAS que aprovi les bases, el president delegarà en la Gerència de l'IMAS la competència per resoldre aquesta convocatòria, el que es permès en tant aquesta competència no es troba entre les no delegables, tal com es disposa al punt 7.2.31 dels Estatuts de l'IMAS.

3. D'acord amb l'art. 8 de la Llei 38/2003, general de subvencions, amb caràcter previ a l'atorgament de les subvencions, s'han d'aprovar les normes que estableixin les bases reguladores de concessió en els termes que preveu la Llei.

4. El Ple del Consell de Mallorca, en sessió de 23 de desembre de 2016 va aprovar l'Ordenança General de Subvencions (BOIB núm. 21 de 18 de febrer de 2017). Ordenança que d'acord amb al seu article 1 té per objecte regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades pel Consell Insular de Mallorca, els organismes autònoms que en depenen i les entitats de dret públic amb personalitat jurídica pròpia vinculades o dependents que atorguin subvencions dins l'exercici de potestats administratives.

5. Vist l'article 23.1 de la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú, relatiu a l'ampliació del termini per resoldre i notificar, on es preveu que «1. Excepcionalment, quan s'hagin esgotat els mitjans personals i materials disponibles a què es refereix l'apartat 5 de l'article 21, l'òrgan competent per resoldre, a proposta, si s'escau, de l'òrgan instructor o el superior jeràrquic de l'òrgan competent per resoldre, pot acordar de manera motivada ampliar el termini màxim de resolució i notificació, i aquest no pot ser superior a l'establert per a la tramitació del procediment.»

En aquest sentit, l'esmentada convocatòria d'ajudes econòmiques per a famílies de Mallorca, per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica per a l'any 2022 (bo per a famílies), la qual va ser publicada al BOIB núm 135 de 18 d'octubre de 2022, PREVEU al seu punt 2 de la base 11 el següent:

«11. Notificació de la concessió i termini per resoldre

..... 2. El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar-lo és de sis mesos des de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

6. A l'apartat 5 de l'article 21 de Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú, s'estableix que «5. Quan el nombre de les sol·licituds formulades o les persones afectades pugui suposar un incompliment del termini màxim de resolució, l'òrgan competent per resoldre, a proposta raonada de l'òrgan instructor, o el superior jeràrquic de l'òrgan competent per resoldre, a proposta d'aquest, poden habilitar els mitjans personals i materials per complir el despatx adequat i en termini.»

7. Per el que el termini per resoldre el procediment i notificar-lo s'ampliarà a cinc mesos més a l'establert a la base 11.2 (BOIB núm 135 de 18 d'octubre de 2022).

Per tot això,

RESOLC

Primer. APROVAR la modificació i ampliació del termini previst al punt 2 de la base 11 de la convocatòria d'ajudes econòmiques per a famílies de Mallorca, per a pal·liar els efectes econòmics derivats de la guerra d'Ucraïna i la crisi energètica per a l'any 2022 (bo per a famílies), la qual va ser publicada al BOIB núm 135 de 18 d'octubre de 2022,en CINC MESOS més. Així es modifica el text de les esmentades bases i,

on diu:

«11. Notificació de la concessió i termini per resoldre

..... 2. El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar-lo és de sis mesos des de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

haurà de dir

«11. Notificació de la concessió i termini per resoldre

..... 2. El termini màxim per a resoldre el procediment i notificar-lo és de ONZE mesos des de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

Segon. COMUNICAR aquesta resolució a la Gerència de l'IMAS, al Servei de Gestió Econòmica i a la Intervenció Delegada de l'IMAS.

Tercer. Publicar aquesta Resolució al Bolletí oficial de les Illes Balears i al Tauler d'anuncis de l'IMAS, i a la Seu electrònica del Consell de Mallorca.

 

Palma, 2 de març de 2023

La presidenta de l'IMAS Sofia Alonso Bigler