Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 158814
Modificació calendari de la zona ORA a Porto Cristo

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlia presidència a data 23 de febrer de 2023, inscripció 2023-0808, ha dictat la resolució que seguidament es transcriu:

DECRET

ASSUMPTE: MODIFICACIÓ DEL CALENDARI DE LA ZONA ORA A PORTO CRISTO

Expedient: 14233/2022

Antecedents

Proposta del delegat especial de la zona costanera d'ampliar el calendari d'aplicació de l'Ordenança municipal reguladora d'aparcaments i trànsit de vehicles en vies urbanes del terme de Manacor, a la zona ORA de Porto Cristo, del dia 1rde març al 31 d'octubre, mantenint l'horari de les 10.00 h a les 18.00 h, tots els dies de cada setmana, inclosos els diumenges i festius.

Informe jurídic de la cap tag de recursos humans, de 23 de febrer de 2023.

Fonaments de dret

1. L'ordenança municipal reguladora d'aparcaments i trànsit de vehicles en vies urbanes del terme de Manacor té per objecte establir les normes per a la regulació del servei públic municipal de l'estacionament de vehicles, així com el trànsit de vehicles per carrers i places, al terme municipal de Manacor. Pretén regular els espais d'aparcaments en superfície disponibles en aquest terme municipal, fixant temps màxims de permanència per aconseguir una rotació de vehicles que millori l'ús d'un bé escàs com és l'espai d'aparcaments.

Tal com disposa l'article 7 de l'Ordenança, les àrees en què estigui en vigor l'estacionament regulat s'han de dividir en sectors delimitats, en els quals ha de regir un temps màxim d'estacionament i una taxa que s'ha de determinar mitjançant una ordenança. Per resolució expressa es podrà modificar la sectorització existent.

2. Per decret de batlia 4499/2022 de 3 de novembre es va regularitzar l'estat actual dels carrers d'aplicació de la zona ORA de Manacor i Porto Cristo, delimitant els següents carrers de la Zona D- Porto Cristo:

  • carrer Bordils: 52 places
  • carrer Sureda: 11 places
  • plaça del Carme: 29 places
  • carrer Navegants: 9 places
  • carrer Isabel Montaner: 17 places

3. L'article 8 de l'Ordenança disposa el període d'aplicació de la delimitació horària d'aparcament, establint per a la zona de Porto Cristo, des del dia 1 de maig al 31 d'octubre, de les 10.00h a les 18.00h, tots els dies de cada setmana, inclosos els diumenges i festius.

Per resolució expressa es podran modificar es referenciats horaris i calendari, posant-ho en general coneixement dels usuaris.

4. De la proposa el delegat de zona costanera se'n desprèn que Porto Cristo és un punt clau de les rutes

turístiques de l'illa degut a l'activitat pròpia de la zona i del conjunt de llocs d'interès que es troben en la localitat, per això, considera pertinent garantir la rotació de vehicles en les zones d'estacionament regulat per

afavorir l'accés a la zona comercial i a la platja situada en la zona de la badia.

5. Article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local que determina la competència de la batlia.

 

Per tot això,

RESOLC

Primer. Modificar el calendari de limitació horària d'aparcament de la zona ORA de Porto Cristo, d'acord amb l'article 8 de l'Ordenança municipal reguladora d'aparcaments i trànsit de vehicles en vies urbanes del terme de Manacor, en el sentit d'ampliar el calendari d'aplicació de l'ordenança del dia 1 de març al 31 d'octubre, mantenint l'horari de les 10.00 h a les 18.00 h, tots els dies de cada setmana, inclosos els diumenges i festius.

Segon. Publicar la present resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears“.

 

Manacor, data de firma electrònica (28 de febrer de 2023)

El batle Miquel Oliver Gomila