Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 119337
Suspensió del cobrament de les quotes dels alumnes matriculats del tercer nivell d’educació infantil a l’escoleta infantil 0-3 anys de Ses Salines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El ple de l'Ajuntament de Ses Salines, en data 14 de febrer de 2023 va dictar el present

ACORD

L'Ajuntament de Ses Salines és titular del centre d'educació infanti 0-3 anys SES SALINES  (Tercer nivell d'educació infantil).

El Decret llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centre de la xarxa pública d'escoletes infantils i la seva xarxa complementària a partir del mes de setembre de 2022, i per la creació d'un fons extraordinari per compensar una part dels descomptes del transport interurbà a partir de l'1 de setembre de 2022 i fins a 31 de desembre de 2022 (BOIB núm. 109 de 18 d'agost de 2022 estableix la gratuïtat del tercer nivell d'educació infantil de la xarxa d'escoletes infantils públiques de primer cicle d'educació infantil de les Illes Balears a partir del curs 2022-2023).

L'article 4 del Decret llei 8/2022 estableix que amb efectes d'1 de setembre de 2022 els ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears, així com els ens que en depenen, que gestionin aules de tercer d'educació infantil de la xarxa pública d'escoletes infantils de les Illes Balears, afectades per aquest Decret llei, hauran d'aplicar la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes matriculats un mínim de 4 hores, per la qual cosa podran suspendre el cobrament de les quotes d'escolarització a les famílies amb infants matriculats el curs 2022-2023 corresponents a aquest mínim de 4 hores.

L'Ajuntament de Ses Salines disposa de l'Ordenança fiscal núm. 25, reguladora de la taxa per la prestació de serveis d'assistència i estada a les escoles bressol infantils municipals (darrera modificació publicada al BOIB núm. 56 de 5 de maig de 2018) en la qual es regula l'import de les tarifes de la taxa, sense distingir entre els diferents nivells d'educació infantil.

Vist l'informe desfavorable del Secretari-Interventor de data 30 gener 2023, no obstant la certificació de la Conselleria per a la inclusió a la xarxa pública d'escoletes infantils de les Illes Balears emesa en data 31 de gener de 2022 arrel de la visita de la inspecció d'educació, a falta dels tràmits administratius corresponents.

Per tot això, Ple de l'Ajuntament acorda:

  1. Suspendre el cobrament de les quotes dels alumnes matriculats al tercer nivell d'educació infantil de l'escoleta infantil 0-3 anys de Ses Salines (4 hores en horari escolar).
  2. Publicar el present acord amb Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Ses Salines, a la data de la signatura electrònica (15 de febrer de 2023)

El batle Juan Rodríguez Ginard