Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 68277
Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 23 de gener de 2023 per la qual es convoquen els procediments perquè el professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional s'integri en el cos de professors d'ensenyament secundari

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOMLOE), va entrar en vigor el 19 de gener de 2021. Aquesta Llei modifica la disposició addicional setena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (LOE), i declara a extingir el cos de professors tècnics de formació professional.

La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional, en l'article 85 crea el cos de professors especialistes en sectors singulars de la formació professional; en la disposició addicional cinquena estableix les especialitats del cos a extingir de professors tècnics de formació professional que s'integren en el cos de professors d'ensenyament secundari, i les especialitats de l'esmentat cos a extingir que passen a formar part de l'atribució docent del nou cos de professors especialistes en sectors singulars de la formació professional.

En la mateixa Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, es dona una nova redacció a la disposició addicional onzena de la LOMLOE, integrant en el cos de professors d'ensenyament secundari al professorat del cos a extingir de professors tècnics de formació professional que a l'entrada en vigor de la LOMLOE, o en el termini que s'estableix en l'apartat segon de la mateixa disposició, posseeixi la titulació de Grau universitari, Llicenciat, Enginyer i Arquitecte, o equivalent a l'efecte d'accés a la funció pública docent, o una altra equivalent a l'efecte de docència de les especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari.

En la mateixa disposició s'habilita al Govern perquè, prèvia consulta amb les administracions educatives, estableixi el procediment i les condicions d'aquesta integració que produirà efectes per al personal que reuneixi els requisits i ho sol·liciti dins del termini inicial que s'estableixi, des de l'entrada en vigor de la LOMLOE. Per al personal que ho sol·liciti amb posterioritat a aquest termini inicial, els efectes seran a partir de la data de la seva sol·licitud, sempre que es trobi en condicions de ser integrat en aquesta data. Aquest dret només podrà ser exercit fins al cinquè any posterior a la vigència de la llei.

El Reial decret 800/2022, de 4 d'octubre, regula la integració del professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional en el cos de professors d'ensenyament secundari, i modifica diversos reials decrets relatius al professorat d'ensenyaments no universitaris i constitueix el marc comú bàsic normatiu de la regulació del procediment per a la integració del professorat del cos de professors tècnics de formació professional, a extingir, en el cos de professors d'ensenyament secundari a desenvolupar per les diferents administració educatives competents.

Quant a la integració, preveu dos procediments: en l'article 4, una convocatòria; i en l'article 8, un procediment obert per al professorat que reunís els requisits i condicions necessaris amb posterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria, o bé que, reunint-los, no hagués sol·licitat la integració dins del termini conferit. En l'article 3 d'aquest Reial decret s'estableixen els requisits i condicions per integrar-se, en l'article 4.2 el contingut mínim de la convocatòria -que també ho és per al procediment obert- i en els articles 7 i 8 els respectius efectes de la resolució d'integració. També s'han de tenir en compte, a efecte d'aquesta Resolució, les especialitats procedimentals previstes en els articles 9 i 10.

Així mateix, aquest Reial decret modifica, entre d'altres, els apartat 1 i 2 de la disposició addicional única, i l'annex V, del Reglament d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats en els cossos docents al fet que es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, aprovat pel Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, declarant equivalents a l'efecte de docència per a l'ingrés en el cos de professors d'ensenyament secundari, en les especialitats que es detallen en l'annex V del Reglament, les titulacions de diplomatura universitària, arquitectura tècnica o enginyeria tècnica.

D'altra banda, el Reial decret 800/2022, de 4 d'octubre, afegeix una disposició transitòria, la cinquena, al Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, pel qual es defineixen les condicions de formació per a l'exercici de la docència en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial i s'estableixen les especialitats dels cossos docents d'ensenyament secundari, per determinar les especialitats del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional que, als únics efectes del desenvolupament del procés d'integració, es consideren com a especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari.

A l'efecte de donar compliment al mandat de desenvolupament dels procediments d'integració que estableix l'esmentat Reial decret, aquesta Conselleria d'Educació i Formació Professional acorda aprovar la convocatòria pública per què el professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional s'integri en el cos de professors d'ensenyament secundari. Així mateix, acorda aprovar el procediment obert.

El títol IV de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, regula la funció pública docent a la comunitat autònoma dels Illes Balears.

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears,  pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que, entre uns altres, és competència de la Direcció general de Personal Docent, entre uns altres, l'ordenació i la gestió del personal docent, així com la provisió de places.

D'altra banda, és competent per dictar aquesta resolució el conseller d'Educació i Universitat, d'acord amb l'article 99.t de la Llei 1/2022, de 8 de març, conforme el que disposa l'article 10.1 h) de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i d'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer.

Per tot l'anterior, dict la següent

Resolució

1. Convocar els procediments per què el professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional s'integri en el cos de professors d'ensenyament secundari.

2. Aprovar les bases que han de regir el procediment de convocatòria i el procediment obert, que s'especifiquen, respectivament, en els annexos 1 i 2, així com aprovar la resta d'annexos d'aquesta Resolució.

3. Publicar la Resolució i els seus annexos en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra la citada resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició, davant la persona titular de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, o directament, en el termini de dos mesos, recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu que resulti competent, d'acord amb el que es disposa en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (24 de gener de 2023)

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà

 

ANNEX 1

Bases del procediment de convocatòria

1. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regir el procediment de convocatòria pel qual el professorat funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional, que reuneixi els requisits i compleixi les condicions establertes, s'integri en el cos de professors d'ensenyament secundari, de conformitat amb la normativa bàsica establerta pel Reial decret 800/2022, de 4 d'octubre. 

2. Òrgan d'instrucció i òrgan de resolució

2.1. L'òrgan competent per instruir aquest procediment és la Direcció General de Personal Docent

2.2. La competència per dictar la resolució finalitzadora del procediment és del conseller d'Educació i Formació Professional.

 

3. Especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari en les quals es pot sol·licitar la integració

Les especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari en les quals es sol·licita la integració són les que es relacionen en l'annex 3 d'aquesta Resolució.

4. Consideració com a especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari.

Als únics efectes d'aquesta convocatòria pública d'integració, es consideren com a especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari, les especialitats del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional que es relacionen en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

5. Requisits i condicions

Per poder participar en aquesta convocatòria pública d'integració en el cos de professors d'ensenyament secundari hauran de reunir-se i acreditar, dins el termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits i condicions:

1. Ser personal funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional.

2. Ser titular d'alguna de les especialitats relacionades en els annexos 3 i 4 d'aquesta Resolució. A aquests efectes la funció 0591026-Suport a l'àrea pràctica no es considera una especialitat.

3. Tenir destinació definitiva o trobar-se en expectativa de destinació a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

El professorat destinat en l'administració educativa a l'exterior,  l'administració educativa d'origen del qual sigui la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ha de participar, si ho desitja, en aquesta convocatòria.

4. Estar en situació de servei actiu o en la situació de serveis especials, excedència per cura de familiars, excedència per raó de violència de gènere o excedència per raó de violència terrorista, sempre que hagués tingut la seva última destinació en servei actiu en la comunitat autònoma de les Illes Balears.

5. Posseir o estar en condicions perquè li sigui expedida abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds establert a la base sisena, una de les següents titulacions: grau, doctorat, llicenciatura, enginyeria o arquitectura. També podran participar aquells professors que, malgrat no posseeixin la titulació exigida a nivell general, estiguin en possessió de les titulacions equivalents a l'efecte d'accés a la funció pública docent següents: diplomatura universitària, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica.

6. Sol·licituds, termini de presentació i documentació

6.1. Les persones interessades hauran de formular una sol·licitud, obligatòriament per mitjans electrònics a través del tràmit telemàtic habilitat a l'efecte a la pàgina web: http://dgpdocen.caib.es.

Per poder iniciar la sol·licitud es requerirà l'autenticació prèvia de la identitat del sol·licitant mitjançant un dels següents sistemes:

  • Sistema d'identitat electrònica per a les administracions: Cl@ve
  • DNI electrònic
  • Certificat digital

De conformitat amb l'article 68.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre , del procediment administratiu comú de les administracions públiques, si alguna de les persones interessades presenta la seva sol·licitud de manera presencial, se li requerirà per què l'esmeni mitjançant presentació electrònica. A aquests efectes, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual s'hagués realitzat l'esmena.

6.2. Termini de sol·licituds.

El termini per formular sol·licituds i per aportar la documentació exigida és de 20 dies hàbils: s'iniciarà el dia 27 de gener a les 10:00h i finalitzarà el dia 24 de febrer de 2023 a les 10:00h.

6.3. Una vegada finalitzat el termini, la sol·licitud d'integració presentada serà vinculant en els seus termes per la persona interessada i no podrà ser objecte de modificació.

6.4. Documentació complementària.

6.4.1 Les persones interessades hauran d'annexar, telemàticament, a la sol·licitud la documentació següent :

  • Còpia del títol al·legat com a requisit per a la integració, anvers i revers, amb la data d'expedició del mateix.
  • En el cas de no disposar del títol, certificació acadèmica oficial que acrediti que es van realitzar tots els estudis per a l'obtenció del títol juntament amb el justificant acreditatiu del pagament corresponent de les taxes d'expedició d'aquest.
  • En el cas de titulacions expedides a l'estranger haurà d'aportar-se la credencial que acrediti la seva homologació o la declaració d'equivalència a nivell acadèmic de grau, segons el Reial decret 967/2014, de 21 de novembre  (BOE del 22 de novembre), Reial decret 285/2004, de 20 de febrer  (BOE de 4 de març ) i el Reial decret 1837/2008, de 8 de novembre , pel qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol a Directiva 2005/36/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 7 de setembre , i la Directiva 2006/100/CE del Consell, de 20 de novembre , relatives al reconeixement de qualificacions professionals, així com a determinats aspectes de la professió d'advocat (BOE de 20 de novembre).

6.4.2. Les persones interessades es responsabilitzaran de la veracitat dels documents que presentin. Excepcionalment, quan la rellevància del document en el procediment ho exigeixi o existeixin dubtes derivats de la qualitat de la còpia, l'Administració podrà sol·licitar l'acarament de les còpies aportades per la persona interessada; per a això podran requerir l'exhibició del document o de la informació original.

6.4.3. La Direcció General de Personal Docent verificarà en la seva base de dades de personal els següents requisits i condicions de participació:

a) La condició de personal funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional.

b) L'especialitat de la qual el sol·licitant és titular.

c) La situació administrativa i, si escau, la seva última destinació en servei actiu en la comunitat autònoma d'Illes Balears.

7. Procediment d'instrucció

7.1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Direcció General de Personal Docent ha de comprovar que les persones sol·licitants reuneixen els requisits i les condicions establertes a la base cinquena per a la integració en el cos de professors d'ensenyament secundari.

7.2. Fetes les comprovacions pertinents, la directora general de Personal Docent ha de dictar resolució per la qual s'aprovi la relació provisional de persones que es proposen per ser integrades en el cos de professors d'ensenyament secundari, per especialitats, així com d'aquelles que s'exclouen per no reunir algun dels requisits i condicions exigides, especificant la causa o causes d'exclusió.  Aquesta resolució es publicarà a la pàgina web de la Direcció general de Personal Docent.

7.3. Les persones interessades podran formular reclamacions contra la relació provisional esmentada en el punt anterior, a través del tràmit telemàtic habilitat a l'efecte a la pàgina web http://dgpdocen.caib.es , en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà al de la publicació de la resolució.

Transcorregut aquest termini sense que s'esmeni la causa d'exclusió i/o s'aporti la documentació preceptiva, es considerarà que la persona interessada desisteix de la seva petició, en els termes i condicions establerts en l'article 68 de la

Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'estimació o desestimació de les al·legacions realitzades s'entendran implícites en la resolució que posi fi al procediment.

7.4. Revisades les reclamacions, la directora general de Personal Docent elevarà la proposta de resolució perquè el conseller d'Educació i Formació Professional dicti la resolució que finalitzi el procediment.

8. Finalització del procediment

8.1. Rebuda la proposta de resolució, el conseller d'Educació i Formació Professional ha de dictar la Resolució per la qual s'aprova la relació definitiva de persones que s'integren en el cos de professors d'ensenyament secundari, per especialitats, i de les persones excloses, amb indicació de la causa o causes d'exclusió.

Aquesta Resolució, que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, finalitza el procediment

8.2. El termini màxim per dictar i publicar la resolució anterior és de sis mesos, comptadors a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut el citat termini sense publicar la resolució expressa, les sol·licituds podran entendre-les desestimades per silenci administratiu.

8.3. Contra la resolució esmentada, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició, davant la persona titular de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, o directament, en el termini de dos mesos, recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu que resulti competent, d'acord amb el que es disposa en la Llei 29/1998, de 13 de juliol , reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

9. Efectes de la resolució d'integració

9.1. En el cas de funcionaris que haguessin ingressat en el cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional, amb anterioritat al 19 de gener de 2021:

a. Les resolucions estimatòries de les sol·licituds d'integració presentades dins el termini establert en aquesta convocatòria produiran efectes des del 19 de gener de 2021, per a aquelles persones funcionàries que, en aquesta data, complissin les condicions i requisits establerts en el punt 5 de la base cinquena.

b.  En el cas del personal funcionari que acomplís les condicions i requisits amb posterioritat a 19 de gener de 2021, els efectes estimatoris de la resolució es retrotreuen exclusivament al moment en el qual totes les condicions i requisits s'haguessin complert. Per a aquests casos, s'entendrà com a data de compliment de les condicions relatives a la titulació la data de sol·licitud d'expedició dels títols acadèmics als que fa referència el punt 5 de la base cinquena.

9.2. En el cas del professorat que hagués ingressat en el cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional, amb posterioritat al 19 de gener de 2021, la data d'efectes de la resolució d'integració serà la corresponent a la que figuri en el seu nomenament en el cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional.

10. Canvi de destinació durant la instrucció del procediment

Quan la persona que sol·liciti la integració, canviï de destinació a una altra administració educativa durant la instrucció del procediment, resoldrà l'administració que va rebre la sol·licitud, donarà compliment dels efectes que corresponguin fins a la data de canvi de destinació, i donarà trasllat de l'expedient a l'administració educativa de la nova destinació.

11. Professorat amb més d'una especialitat

El professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional que posseeixi més d'una especialitat en aquest cos, i passi a estar integrat en el cos de professors d'ensenyament secundari, mantindrà l'atribució docent com a professor d'ensenyament secundari en aquelles especialitats del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional de les quals sigui titular a la data de la seva integració.

 

ANNEX 2

Bases del procediment obert

1. Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regir el procediment obert pel qual el professorat funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional, que reuneixi els requisits i compleixi les condicions establertes, s'integri en el cos de professors d'ensenyament secundari, de conformitat amb la normativa bàsica establerta pel Reial decret 800/2022, de 4 d'octubre. 

Aquest procediment està destinat al professorat que reunís els requisits i condicions necessaris per a la integració després del 24 de febrer de 2023, o bé que, reunint-los a aquesta data o abans, no hagués sol·licitat la integració dins del termini conferit.

2. Òrgan d'instrucció i òrgan de resolució

2.1. L'òrgan competent per instruir aquest procediment és la Direcció General de Personal Docent

2.2. La competència per dictar la resolució finalitzadora del procediment és del conseller d'Educació i Formació Professional.

3. Especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari en les quals es pot sol·licitar la integració

Les especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari en les quals es sol·licita la integració són les que es relacionen en l'annex 3 d'aquesta Resolució.

4. Consideració com a especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari.

Als únics efectes d'aquesta convocatòria pública d'integració, es consideren com a especialitats del cos de professors d'ensenyament secundari, les especialitats del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional que es relacionen en l'annex 4 d'aquesta Resolució.

5. Requisits i condicions

Per poder participar en el procediment obert d'integració en el cos de professors d'ensenyament secundari hauran de reunir-se i acreditar, en el moment de presentar la sol·licitud, els següents requisits i condicions:

1. Ser personal funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional.

2. Ser titular d'alguna de les especialitats relacionades en els annexos 3 i 4 d'aquesta Resolució. A aquests efectes la funció 0591026-Suport a l'àrea pràctica no es considera una especialitat.

3. Tenir destinació definitiva o trobar-se en expectativa de destinació a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

El professorat destinat en l'administració educativa a l'exterior, l'administració educativa d'origen del qual sigui la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, ha de sol·licitar, si ho desitja, la integració davant aquesta Conselleria.

4. Estar en situació de servei actiu o en la situació de serveis especials, excedència per cura de familiars, excedència per raó de violència de gènere o excedència per raó de violència terrorista, sempre que hagués tingut la seva última destinació en servei actiu en la comunitat autònoma de les Illes Balears.

5. Posseir o estar en condicions perquè li sigui expedida en el moment de presentar la sol·licitud, una de les següents titulacions: grau, doctorat, llicenciatura, enginyeria o arquitectura. També podran participar aquells professors que, malgrat no posseeixin la titulació exigida a nivell general, estiguin en possessió de les titulacions equivalents a l'efecte d'accés a la funció pública docent següents: diplomatura universitària, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica.

6. Sol·licituds, termini de presentació i documentació

6.1. Les persones interessades hauran de formular una sol·licitud, obligatòriament per mitjans electrònics a través del tràmit telemàtic habilitat a l'efecte a la pàgina web: http://dgpdocen.caib.es.

Per poder iniciar la sol·licitud es requerirà l'autenticació prèvia de la identitat del sol·licitant mitjançant un dels següents sistemes:

  • Sistema d'identitat electrònica per a les administracions: Cl@ve
  • DNI electrònic
  • Certificat digital

De conformitat amb l'article 68.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre , del procediment administratiu comú de les administracions públiques, si alguna de les persones interessades presenta la seva sol·licitud de manera presencial, se li requerirà per què l'esmeni mitjançant presentació electrònica. A aquests efectes, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual s'hagués realitzat l'esmena.

6.2. Termini de sol·licituds.

El termini per formular sol·licituds comença l'1de setembre de 2023 i finalitza el 19 de gener de 2026.

6.3. La sol·licitud d'integració presentada serà vinculant en els seus termes per la persona interessada i no podrà ser objecte de modificació.

6.4. Documentació complementària.

6.4.1 Les persones interessades hauran d'annexar, telemàticament, a la sol·licitud la documentació següent :

  • Còpia del títol al·legat com a requisit per a la integració, anvers i revers, amb la data d'expedició del mateix.
  • En el cas de no disposar del títol, certificació acadèmica oficial que acrediti que es van realitzar tots els estudis per a l'obtenció del títol juntament amb el justificant acreditatiu del pagament corresponent de les taxes d'expedició d'aquest.  
  • En el cas de titulacions expedides a l'estranger haurà d'aportar-se la credencial que acrediti la seva homologació o la declaració d'equivalència a nivell acadèmic de grau, segons el Reial decret 967/2014, de 21 de novembre  (BOE del 22), Reial decret 285/2004, de 20 de febrer  (BOE de 4 de març ) i el Reial decret 1837/2008, de 8 de novembre , pel qual s'incorpora a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2005/36/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 7 de setembre , i la Directiva 2006/100/CE del Consell, de 20 de novembre , relatives al reconeixement de qualificacions professionals, així com a determinats aspectes de la professió d'advocat (BOE de 20 de novembre ).

6.4.2. Les persones interessades es responsabilitzaran de la veracitat dels documents que presentin. Excepcionalment, quan la rellevància del document en el procediment ho exigeixi o existeixin dubtes derivats de la qualitat de la còpia, l'Administració podrà sol·licitar l'acarament de les còpies aportades per la persona interessada; per a això podran requerir l'exhibició del document o de la informació original.

6.4.3. La Direcció General de Personal Docent verificarà en la seva base de dades de personal els següents requisits i condicions de participació:

a) La condició de personal funcionari de carrera del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional.

b) L'especialitat de la qual el sol·licitant és titular.

c) La situació administrativa i, si escau, la seva última destinació en servei actiu en la comunitat autònoma d'Illes Balears.

 

7. Procediment d'instrucció

7.1. Presentada la sol·licitud, la Direcció General de Personal Docent ha de comprovar que la persona sol·licitant reuneix els requisits i les condicions establertes a la base cinquena per a la integració en el cos de professors d'ensenyament secundari.

7.2. Fetes les comprovacions pertinents, la directora general de Personal Docent ha de dictar la proposta de resolució, que notificarà al sol·licitant, atorgant-li un tràmit d'audiència de deu dies hàbils perquè, si escau, esmeni la sol·licitud i/o al·legui allò que consideri oportú.

8. Finalització del procediment

8.1. Finalitzat el tràmit d'audiència i, valorades les esmenes i al·legacions del sol·licitant, si n'hi ha, el conseller d'Educació i Formació Professional ha de dictar la Resolució motivada per la qual s'estimi o es desestimi la sol·licitud d'integració en el cos de professors d'ensenyament secundari, amb indicació de l'especialitat.

Aquesta Resolució s'ha de notificar al sol·licitant.

8.2. El termini màxim per dictar i publicar la resolució anterior és de sis mesos, comptadors a partir de la data de presentació de la sol·licitud. Transcorregut el citat termini sense publicar i notificar la resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre's desestimada per silenci administratiu.

8.3. Contra la resolució esmentada, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició, davant la persona titular de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva notificació, o directament recurs contenciós administratiu, en el termini de 2 mesos, davant el Jutjat contenciós administratiu que resulti competent, d'acord amb el que es disposa en la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa.

9. Efectes de la resolució d'integració

Les resolucions estimatòries de les sol·licituds d'integració presentades dins aquest procediment obert produiran efectes des de la data de presentació de la sol·licitud.

10. Canvi de destinació durant la instrucció del procediment

Quan la persona que sol·liciti la integració canviï de destinació a una altra administració educativa durant la instrucció del procediment, resoldrà l'administració que va rebre la sol·licitud, donarà compliment dels efectes que corresponguin fins a la data de canvi de destinació, i donarà trasllat de l'expedient a l'administració educativa de la nova destinació.

11. Professorat amb més d'una especialitat

El professorat del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional que posseeixi més d'una especialitat en aquest cos, i passi a estar integrat en el cos de professors d'ensenyament secundari, mantindrà l'atribució docent com a professor d'ensenyament secundari en aquelles especialitats del cos, a extingir, de professors tècnics de formació professional de les quals sigui titular a la data de la seva integració.

 

ANNEX 3

Codi

Especialitat

590231

Equips electrònics

590205

Instal·lació i manteniment d'instal·lacions tèrmics i de fluids

590206

Instal·lacions electrotècniques

590208

Laboratori

590210

Màquines, serveis i producció

590212

Oficina de projectes de construcció

590213

Oficina de projectes de fabricació mecànica

590214

Operacions i equipaments d'elaboració de productes alimentaris

590215

Operacions de processos

590216

Operacions i equips de producció agrària

590219

Procediment de diagnòstic clínic i ortoprotèsic

590220

Procediments sanitaris i assistencials

590221

Processos comercials

590222

Processos de gestió administrativa

590225

Serveis a la comunitat

590227

Sistemes i aplicacions informàtiques

590229

Tècniques i procediments d'imatge i so

 

ANNEX 4

Codi

Especialitat

590230

Cuina i pastisseria

590232

Estètica

590204

Fabricació i instal·lació de fusteria i moble

590209

Manteniment de vehicles

590211

Mecanitzat i manteniment de màquines

590217

Patronatge i confecció

590218

Perruqueria

590223

Producció d'arts gràfiques

590226

Serveis de restauració

590228

Soldadura