Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

Núm. 67755
Resolució de la consellera de Salut i Consum de 24 de gener de 2023 per la qual es deleguen diferents competències i la signatura de determinats actes administratius relatius a la secció pressupostària 74, Agència de Salut Pública de les Illes Balears, a favor d’òrgans directius de la Conselleria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Llei 2/2021, de 8 de novembre, per la qual es modifiquen la Llei 16/2010, de 28 de desembre, de salut pública de les Illes Balears, i el Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s'estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, i la Llei 3/2022, de 15 de juny, de mesures urgents per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme de les Illes Balears, han dotat de contingut els articles 17 a 25 de la Llei 16/2010, de 28 de desembre, de salut pública de les Illes Balears, tot creant l'entitat autònoma Agència de Salut Pública de les Illes Balears, adscrita a la Conselleria de Salut i Consum.

2. Per la seva banda, la Llei 11/2022, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a 2023, ha creat la secció pressupostària 74, Agència de Salut Pública de les Illes Balears, en la qual s'han pressupostat per executar-les en l'exercici 2023 les partides d'ingressos i de despeses (amb l'excepció en aquest cas de les de capítol I) dels programes pressupostaris de salut pública que fins a aquest exercici s'imputaven pressupostàriament i gestionava la Conselleria de Salut i Consum (secció pressupostària 18), i específicament la Direcció General de Salut Pública i Participació (centre de cost 18201).

3. L'Acord del Consell de Govern de 23 de gener de 2023 pel qual s'estableixen els criteris interpretatius en relació amb la gestió de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears mentre es du a terme el procés de posada en funcionament ha disposat que, provisionalment, mentre no conclogui el procés de posada en funcionament de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears per mitjà de l'aprovació dels seus estatuts i la constitució dels seus òrgans directius col·legiats i el nomenament i la presa de possessió dels titulars dels seus òrgans, serà la Conselleria de Salut i Consum, com a conselleria d'adscripció de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears, la que a través dels seus òrgans ha d'exercir les competències en matèria de salut pública, incloent-hi les pressupostàries d'autorització i disposició de la despesa, reconeixement d'obligacions i proposta de pagament envers els crèdits pressupostaris consignats en la secció 74 dels pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears, aprovats per la Llei 11/2022, de 28 de desembre.

Fonaments de dret

1. Els articles 9, 12 i 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Els articles 25, 31, 32 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. L'article 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que permet la subdelegació en matèries de funció pública.

4. El Decret 8/2021, de 13 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. L'article 17 de la Llei 16/2010, de 28 de desembre, de salut pública de les Illes Balears, que crea l'entitat autònoma Agència de Salut Pública de les Illes Balears, adscrita a la Conselleria de Salut i Consum.

7. La Llei 11/2022, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per a 2023, per la qual es crea la secció pressupostària 74, Agència de Salut Pública de les Illes Balears.

8. L'Acord del Consell de Govern de 23 de gener de 2023 pel qual s'estableixen els criteris interpretatius en relació amb la gestió de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears mentre es du a terme el procés de posada en funcionament.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la persona titular de la Secretaria General de la Conselleria de Salut i Consum, respecte de la secció pressupostària 74 Agència de Salut Pública de les Illes Balears, l'exercici de les mateixes competències que se li delegaren envers la secció pressupostaria 18 Conselleria de Salut i Consum mitjançant la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 5 de juliol de 2019 (BOIB núm. 94, de 19/07/2019) per la qual es deleguen diferents competències i la signatura de determinats actes administratius a favor d'òrgans directius de la Conselleria i se n'estableix el règim de suplència.

2. Disposar que aquesta delegació té caràcter temporal i tindrà eficàcia des que es publiqui fins que concloguin els efectes de l'Acord del Consell de Govern de 23 de gener de 2023 pel qual s'estableixen els criteris interpretatius en relació amb la gestió de l'Agència de Salut Pública de les Illes Balears mentre es du a terme el procés de posada en funcionament, moment en què restarà sense efectes aquesta delegació.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 24 de gener de 2023

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez Picard