Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 67260
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 16 de gener de 2023 per la qual s’autoritza un aula d’ampliació del Conservatori Municipal de Manacor a les instal·lacions de l’Escola de Música Reconeguda de Capdepera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Acord del Consell de Govern de 9 de desembre de 2016 creà el Conservatori Municipal de Manacor, de titularitat de l'Ajuntament de Manacor i amb el codi de centre 07015598. La configuració autoritzada del centre va ser:

- Ensenyaments elementals i professionals de música en les següents especialitats: piano, clavecí, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

- Nombre de places escolars: 210

  • 120 places escolars d'ensenyaments elementals
  • 90 places escolars d'ensenyaments professionals

2. El 8 de novembre de 1988, es va subscriure un conveni entre la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Capdepera. En aquest conveni s'especifica la integració de l'Escola de Música de Capdepera dins la xarxa d'Escoles elementals de música.

Aquesta escola funcionarà sota la direcció del Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears.

3. El 20 d'abril de 1999, es va publicar el Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.  Al seu preàmbul indica que aquelles escoles de música i dansa que reuneixen els requisits que es determinin i ho desitgin, es puguin crear aules d'ampliació del Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears per a alguna o algunes especialitats musicals.

4. El punt 2 de l'Acord del Consell de Govern de 9 de desembre de 2016, indicà que atesa la creació d'aquest nou conservatori municipal s'ha d'actualitzar l'adscripció de les diferents escoles de música reconegudes als conservatoris professionals.

En aquesta relació l'Escola de Música reconeguda de Capdepera queda adscrita al Conservatori de Manacor.

5. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 9 de desembre de 2021 atorgà un codi administratiu de centre a les escoles de música, música i dansa i art dramàtic reconegudes, públiques o privades, les quals es varen reconèixer en el seu moment amb un codi alfanumèric. S'autoritza que s'inscriguessin d'ofici amb el nou codi en el Registre de centres docents no universitaris, i s'autoritzà l'actualització de l'adscripció d'aquestes escoles als diferents conservatoris professionals de les Illes Balears i a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (BOIB núm. 173 de 18 de desembre 2021).

6. El 14 de juny de 2022, el director del Conservatori Municipal de Manacor, de titularitat de l'Ajuntament de Manacor, va sol·licitar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres l'autorització de l'obertura d'una aula d'ampliació a les instal·lacions l'Escola de Música reconeguda de Capdepera per impartir els ensenyaments professionals de música.

7. En data 18 de juliol de 2022, la cap de secció d'Autoritzacions i Registre de Centres comunicà al director del centre que aquesta sol·licitud era incompleta i fem un requeriment del projecte i organització de les classes tant individuals com a les col·lectives. També ses van requerir plànols de la planta del centre, en que es detalla la superfície útil, el volum i la superfície d'il·luminació i de ventilació de cada dependència i el compliment dels requisits mínims d'espais de la normativa en vigor.

8. En data 21 de juliol de 2022, GOIBE 406170/2022, el representant del centre presentà nova documentació, en concret els plànols del centre, de les diferents plantes, el projecte bàsic i el conveni de col·laboració entre les dues administracions, Ajuntament de Manacor i Ajuntament de Capdepera.

9. El 19 de setembre de 2022, l'arquitecte del Servei de Centres, va emetre un informe en què especificava que "... aquest informe és favorable per a la configuració sol·licitada com aula externa del Conservatori Municipal de Manacor per impartir ensenyaments professionals de música a l'Escola de Música de Capdepera de les especialitats de violí, guitarra, piano i saxo i les assignatures d'instrument individual i en petit grup,  d'harmonia, conjunt, acompanyament i música de cambra, sempre que hi hagi disponibilitat d'espai adequat, per a aquests estudis.

Els d'ensenyaments elementals i altres estudis no reglats que s'imparteixen condicionen que l'aforament (ocupació) de la planta pis quedi limitat a 50 persones (i així s'ha de senyalitzar) en compliment de la normativa enfront als incendis.

Aquests ensenyaments professionals no es traslladen a l'Escola de Música de Capdepera sinó que es desdoblen els grups del Conservatori a Manacor, com es adient.

Es recomana un estudi acústic (especialment de la reverberació) a les aules dedicades a l'escola de música per avaluar l'estat actual i determinar les mesures correctores adients per tal de millorar la qualitat si escau".

10. El 31 d'octubre de 2022, el Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va emetre un informe favorable a la sol·licitud del Conservatori Municipal de Manacor perquè s'autoritzi una aula d'ampliació externa al centre, en concret a les instal·lacions de l'Escola de Música reconeguda de Capdepera. S'indicava també que el professorat que imparteix la docència compleix amb els requisits de titulacions que regula la normativa vigent.

11. El 12 de gener de 2023, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització d'un aula d'ampliació del Conservatori Municipal de Manacor a l'Escola de Música reconeguda de Capdepera.

12. El 13 de gener de 2023, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va emetre una proposta de resolució sobre l'autorització d' un aula d'ampliació del Conservatori Municipal de Manacor a l'Escola de Música reconeguda de Capdepera.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a la disposició final vuitena, l'actualització de la regulació de les escoles de música i dansa reconegudes i estableix que el Govern de les Illes Balears, en el termini de tres anys des de l'entrada en vigor d'aquesta llei, ha d'actualitzar la regulació dels ensenyaments impartits per les escoles de música i dansa reconegudes, continguda al Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022).

5. El Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 86, de 9 d'abril).

6. El Decret 37/1999, de 9 d'abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOCAIB núm. 49, de 20 d'abril).

7. El Decret 23/2011, d'1 d'abril, pel qual s'estableix l'ordenació i el currículum dels ensenyaments elementals de música regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOIB núm. 53, de 9 d'abril).

8. El Decret 36/2018, de 9 de novembre, pel qual s'estableix el currículum dels ensenyaments professionals de música a les Illes Balears (BOIB núm. 143, de 15 de novembre).

9. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

10. El Decret 1/2022, de 27 de juliol de la presidenta de les Illes Balears (BOIB 104, de 9 d'agost de 2022) pel qual es modifica el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres amb data 13 de gener 2023, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar un aula d'ampliació del Conservatori Municipal de Manacor a les instal·lacions de l'Escola de Música reconeguda de Capdepera.

2. Autoritzar 50 places escolars i la impartició de les especialitats d'ensenyaments professionals de música següents: violí, guitarra, piano i saxo, a les assignatures d'instrument, harmonia, conjunt, acompanyament i música de cambra.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015598

Denominació genèrica: conservatori elemental i professional de música

Denominació específica: Conservatori Municipal de Manacor

Titular: Ajuntament de Manacor

Domicili: c. de la Fàbrica, núm. 2

Localitat: Manacor

Municipi: Manacor

CP: 07500

Ensenyaments autoritzats: Ensenyaments elementals i professionals de música en les següents especialitats: piano, clavecí, orgue, cant, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, arpa, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Nombre de places escolars: 210 repartides de la següent manera:

120 places escolars d'ensenyaments elementals

90 places escolars d'ensenyaments professionals

 

Aula d'Ampliació a l'Escola de Música reconeguda de Capdepera

Codi de centre: 07015598

Denominació genèrica: Aula d'ampliació del Conservatori Municipal de Manacor a l'Escola de Música reconeguda de Capdepera

Denominació específica: Aula d'ampliació a Capdepera

Domicili: c. Sol, núm. 2

Localitat: Capdepera

Municipi: Capdepera

CP: 07580

Ensenyaments autoritzats: ensenyaments professionals de música en les següents especialitats: violí, guitarra, piano i saxo, a les assignatures d'instrument, harmonia, conjunt, acompanyament i música de cambra.

Nombre de places escolars: 50

4. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

5. Comunicar aquesta Resolució a la direcció dels dos centres i al servei d'Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació i Formació Professional perquè en prenguin coneixement.

6. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 16 de gener de 2023

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà