Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 66696
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 19 de gener de 2023 per la qual s’autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura (INA31) de l’IES Felanitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1.  Mitjançant una resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 17 de desembre de 2020 (BOIB núm. 213, de 24 de desembre de 2020), es va autoritzar una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura a l'IES Felanitx, per tal que els alumnes del règim general i els de règim intensiu, d'aquest cicle poguessin coincidir al centre el màxim de dies lectius possibles i que aquests dies s'adeqüessin al calendari de treball i vegetatiu de la vinya i al període de treball als cellers.

  2.  En la revisió anual dels contractes per a la formació i l'aprenentatge de la modalitat d'FP intensiva, es va haver de reajustar el còmput d'hores totals, que els alumnes havien de realitzar en l'empresa, per complir la normativa vigent amb l'Estatut dels treballadors. Per aquest motiu, es va modificar la Resolució esmentada en el punt anterior mitjançant la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 21 de desembre de 2021 per la qual s'autoritza la modificació de l'annex de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 17 de desembre de 2020 per la qual s'autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura (INA31) (BOIB núm. 180, de 30 de desembre de 2021).

  3.  Els canvis introduïts en la legislació laboral mitjançant el Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l'estabilitat en l'ocupació i la transformació del mercat de treball, obliga a tornar a reajustar el còmput d'hores totals que els alumnes han de realitzar en el centre educatiu i en la empresa. És per això que el novembre de 2022 la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va plantejar una nova organització temporal especial per al CFGS de Vitivinicultura, tant per al grup de règim general d'FP com per al grup de règim intensiu d'FP, per tal d'ajustar-se a les modificacions de l'article 11, del Reial decret llei 32/2021 sobre el contracte formatiu.

  4.  El 14 de desembre de 2022, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va emetre un informe favorable sobre la modificació de les resolucions per les qual s'autoritza l'autorització d'una organització temporal especial en els mateixos termes que figuren en aquesta Resolució.

Fonaments de dret

  1.  La Llei orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional.

  2.  El Reial decret 1688/2007, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Vitivinicultura i se'n fixen els ensenyaments mínims.

  3.  El Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l'estabilitat en l'ocupació i la transformació del mercat de treball.

  4.  Els articles 31 i 41.4 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

  5.  Els articles 20, 21 i 47 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

  6.  L'Ordre EDU/2243/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Vitivinicultura.

  7.  L'article 6 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 13 de juliol de 2009 per la qual es regula l'organització i el funcionament dels cicles formatius de formació professional, el qual estableix les organitzacions temporals i/o organitzacions horàries especials.

  8.  La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 22 de juliol de 2019 per la qual s'autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de Vitivinicultura (BOIB núm. 102, de 25 de juliol de 2019), per tal que l'IES Felanitx pogués començar les classes d'aquest cicle a principis de setembre.

  9.  Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 12 de maig de 2022 per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament dels ensenyaments de formació professional dual del sistema educatiu, en règim intensiu, que s'han d'impartir durant el curs 2022-2023.

  10.  La Resolució del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors de 18 de juliol de 2022 per la qual es dicten les instruccions sobre la realització del mòdul de Formació en Centres de Treball per als centres de la comunitat autònoma de les Illes Balears que durant el curs 2022-2023 imparteixen cicles formatius de formació professional bàsica, de grau mitjà o de grau superior i cursos d'especialització de formació professional del sistema educatiu (BOIB núm. 94, de 21 de juliol de 2022).

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1.  Autoritzar una nova organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura (INA31) segons s'estableix a l'annex d'aquesta resolució per a l'IES Felanitx.

  2.  Deixar sense efectes la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 17 de desembre de 2020 per la qual s'autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura (INA31) (BOIB núm. 213, de 24 de desembre de 2020).

  3.  Deixar sense efectes la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 21 de desembre de 2021 per la qual s'autoritza la modificació de l'annex de la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 17 de desembre de 2020 per la qual s'autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura (INA31) (BOIB núm. 180, de 30 de desembre de 2021).

  4.  Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors perquè en endavant dugui a terme les modificacions que escaiguin en aquesta Resolució i que adopti les mesures necessàries per aplicar-les.

  5.  Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  6.  Establir que aquesta Resolució produeixi efectes l'endemà de la publicació i que sigui d'aplicació a partir del curs actual.

 

Palma, 19 de gener de 2023

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà

 

ANNEX Organització temporal especial

  1.  Els termes d'aquesta proposta de l'organització temporal especial s'han de fer constar en la concreció curricular del CFGS en Vitivinicultura.
  2.  La durada anual de tots els mòduls s'ajusta a la durada fixada en el currículum del títol.
  3.  El motiu de l'organització temporal especial és que els alumnes d'FP, tant del règim presencial com del règim intensiu, puguin aprofitar el major nombre de dies lectius al centre educatiu.
  4.  El centre haurà d'ajustar anualment la proposta de calendari escolar tant del grup de règim presencial com del grup de règim intensiu, respectant el total d'hores per mòdul i els termes de l'autorització.
  5.  La nova proposta de còmput d'hores per a cadascun dels grups del CFGS de Vitivinicultura és la que s'estableix a continuació:
  • Per als alumnes de règim general de formació professional: el còmput d'hores s'ha d'ajustar al que determini el currículum del cicle formatiu així com a la normativa de flexibilització del mòdul d'FCT per tal d'acomodar la temporalització d'aquest mòdul amb el cicle vegetatiu de la vinya.
     
  • Per als alumnes del règim d'FP intensiva: el còmput d'hores s'ha d'ajustar al que determina l'article 1 del Reial decret llei 32/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reforma laboral, la garantia de l'estabilitat en l'ocupació i la transformació del mercat de treball, el qual modifica l'article 11, sobre el contracte formatiu, del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors (Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre).
  1.  El còmput d'hores s'ha de calcular anualment en funció de la data d'inici i d'acabament del contracte, així com dels dies festius anuals, en compliment de la normativa d'FP de règim general i intensiu, així com de la normativa laboral vigent.