Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT

Núm. 62662
Aprovació definitiva de la modificació de l’Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l’illa de Mallorca, per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l’exercici 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 23 de novembre de 2022 el Ple extraordinari del Consell Insular de Mallorca, amb el dictamen previ de la Comissió Informativa General i de Comptes de dia 16 de novembre de 2022, va adoptar l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l'exercici 2023.

A l'acord adoptat, s'inclou un tràmit d'informació pública de 30 dies, amb la inserció prèvia d'un anunci en el BOIB, en el WEB del Consell Insular de Mallorca, així com un tràmit per donar audiència als productors dels llots, com a entitats gestores de les estacions depuradores d'aigües residuals, i es disposa la tramesa als Ajuntaments i altres ens afectats durant un termini de trenta dies, als efectes de garantir la participació prevista a l'article 18 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries.

El 26 de novembre de 2022 es va publicar l'anunci d'aprovació inicial en el BOIB (BOIB núm. 154), en el WEB del Consell Insular de Mallorca i en el tauler electrònic d'anuncis fins al 12 de gener de 2023. En data 19 de desembre de 2022, l'Institut Balear de la Dona va trametre una notificació en virtut de la qual informa que no es considera oportuna l'elaboració d'un nou informe d'impacte de gènere, atès que l'acord adoptat únicament modifica les tarifes aplicables per a l'exercici 2023 i certes bonificacions, i que en data 8 de febrer de 2022 ja es va emetre un informe d'impacte de gènere amb número d'expedient 37/22 del text íntegre de l'Ordenança, d'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Dins del termini d'informació pública no s'ha presentat cap al·legació.

L'art. 21.1.h) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars atribueix a la presidència dels Consells Insulars ordenar la publicació de dels disposicions generals en el BOIB. El Decret de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, de dia 9 de desembre de 2019, pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca, i les seves posteriors modificacions, a l'art. 1 desconcentra la publicació en favor dels consellers executius i de les conselleres executives.

Una vegada transcorreguts els terminis d'informació pública i d'al·legacions sense que s'hagi presentat cap al·legació, reclamació o suggeriment i d'acord amb el que disposava el punt resolutori 13è de l'acord del Ple ordinari de dia 23 de novembre de 2022, esdevé definitiu l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança. Tot d'acord amb la següent redacció:

“Article 5. Quantificació de les tarifes

1. La tarifa per la prestació del servei de tractament d'RSU és de 114,95 euros/tona, IVA no inclòs.

2. La tarifa per la prestació dels servei de tractament de restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent els MER, i també la indústria càrnia en general és de 37,20 euros/tona, IVA no inclòs.

3. La tarifa per la prestació del servei de tractament de llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals és de 125,00 euros/tona, IVA no inclòs.

 

Article 6. Exempcions i bonificacions

1. No es concediran més exempcions o bonificacions que les expressament previstes en les lleis i derivades de l'aplicació dels tractats internacionals.

2. D'acord amb l'article 17.4 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, en el cas d'instal·lacions públiques de tractament conjunt amb altres tipus de residus, el preu aplicable al tractament de les restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent-hi els MER, com també de la indústria càrnia en general, ha de ser específic i reduït, i s'ha d'aplicar una bonificació de fins al 70% del preu general per als altres residus. Es preveu una bonificació del 47,4% per a l'exercici 2023”.

Contra aquest Acord es podrà interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia competent, en el termini de dos mesos a comptar des de el dia següent a la publicació d'aquest anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

De la qual cosa se'n donarà compte a tots els Ajuntaments de l'illa de Mallorca, als productors de llots així com al Ple del Consell Insular de Mallorca a la propera sessió que es celebri.

Palma, a data de la signatura electrònica (23 de gener de 2023)

La vicepresidenta segona i consellera executiva del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient Aurora Ribot Lacosta