Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 62459
Acord del Consell de Govern de 23 de gener de 2023 pel qual s’autoritza el projecte de la inversió declarada d’interès autonòmic per a les intervencions per al condicionament interior d’espais per a depòsit de medicaments a l’Hospital General de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, un dels objectius de Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i la protecció de la salut per mitjà d'un sistema sanitari públic de caràcter universal.

Com instrument al servei d'aquest objectiu, el 20 de gener de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

En aplicació de les disposicions d'aquest Decret llei 1/2018, de 19 de gener el 18 d'octubre de 2022, es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears Balears (BOIB núm. 135) l'Acord del Consell de Govern de 17 de octubre de 2022 de declaració d'inversió d'interès autonòmic de les obres per adequar uns espais de l'Hospital General situat a la plaça de l'Hospital, 3, de Palma, l'ús anterior del qual havia estat de laboratori, per adaptar-los a l'ús de dipòsit de medicaments, destinat a prestar dispensació a les residències d'ancians.

Els treballs en que consisteixen aquestes obres es desenvoluparan en els espais interiors, sense intervenir sobre la façana principal, ni les cobertes, i sense alterar la distribució general dels diferents espais, ni alterar l'ús característic de l'immoble, que és sanitari. Així, consistiran a adequar els espais existents, així com també les instal·lacions interiors, per dotar-les de la funcionalitat requerida.

El 18 de novembre de 2022, per mitjà de Resolució de la consellera de Salut i Consum, publicada el 23 de novembre de 2022 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB, núm. 152), es va sotmetre a exposició pública la memòria valorada per al projecte d'obres de condicionament interior d'espais per a depòsit de medicaments a l'Hospital General de Palma.

El 25 d'octubre de 2022 es va remetre a l'Ajuntament de Palma el projecte de les instal·lacions esmentades, de conformitat amb el que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Una vegada transcorregut el termini d'al·legacions fixat en la Resolució i complerts els tràmits establerts en el Decret llei 1/2018, d'acord amb l'article 8.4 del Decret llei, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern aprovar els projectes d'obra per a la construcció dels equipaments declarats d'inversió d'interès autonòmic.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 23 de gener de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, autoritzar el projecte de les intervencions previstes per al condicionament interior d'espais per a dipòsit de medicaments, a l'Hospital General de Palma, amb referència cadastral 9707002DD6890H0001DT.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de gener de 2023

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez